11 de maig del 2016

Crònica 97a Sessió (30-04-2016)

0 comentaris
 
Estem un cop més amb una nova crònica amatent, que va aplegar força gent, ja que pel matí la vam celebrar al carrer a ple centre del poble davant mateix de l'Ajuntament, i a la tarda vam tornar a la nostra ubicació habitual. Hem de valorar molt possitivament les sessions al carrer ja que apleguen moltes persones que, encuriosides, miren el què estem fent. A més a més, el bon temps junt a les carpes que ens guarien del sol va fer que tot plegat encara es gaudís d'un inmillorable caliu. Com a novetats especials d'aquesta sessió destacarem, entre altres, un nou prototip explicant de la mà del seu autor i un torneig de Star Realms que tot i tenir convocatòria oberta a tothom vam acabar realitzant entre socis del club.


El prototip que vam conèixer aquesta sessió va ser el Land of Rival. Un bon joc per a dos jugadors que guarda l'essència de lluita de jocs com Summoner Wars, però amb més factors a dominar, com és el taulell modular per mitjà de losetes hexagonals que potencien poders convejant al més pur estil magic. Un joc que va agradar molt i que ha aconseguit la financiació verkami. Moltes felicitats per la feina ben feta! Agraïm l'oportunitat brindada per poder testejar aquest joc.



Com a activitat extraordinària vam gaudir d'un Torneig d'Star Realms dut a terme per la botiga Mathom, i que regalava una carta promocional pel sol fet de participar (i la participació era gratuita!). Tot i que no va donar temps de realitzar la final, va ser un format de 2.vs.2 d'un total de 8 participants. Alguns van aprendre el mateix dia a jugar al joc i va agradar molt. Ja sabeu, un joc que té una mecànica semblant al Dominion però que no gaudeix d'unes cartes disponibles en tot moment, sinó que van apareixent al llarg de la partida. Un joc molt ràpid i entretingut que sempre agrada fer quan vols realitzar un joc ràpid.



Un altre prototip que vam poder tornar a gaudir ja que el dia que van venir a explicar-lo ens van donar una còpia per al club va ser el Meeple Quest, que segur que recordeu de cròniques anteriors. Ja sabeu, un fals cooperatiu on, tot i que cal actuar com si anèssim en equip, al final de tot nomès guanyarà qui aconsegueixi l'objectiu, per lo que potser ens haurem de putejar una mica. Un joc d'anar incrementant poder al nostre guerrer, destruir enemics amb varis nivells de poder, rescatar una princesa i col·locar trampes, tot allò que es pot fer en un dungeon crawler on anirem investigant sales a mesura que anem avançant. Un joc molt entretingut que, evidentment, recomenem jugar!


I, novament, vam gaudir d'una nova sessió en la campanya de Pandemic Legacy que estem realitzant al club. No podem explicar gaire per tal de no realitzar spoilers (ja que la gràcia d'aquest joc és que té components tancats amb sobre que només es poden obrir quan toca jugar la jornada corresponent, llavors no es pot saber què hi ha i què passarà fins que et toqui jugar-lo). Però vaja, és un joc que es va modificant el taulell i les cartes per mitjà d'enganxines, i res tornarà a ser com abans! Això li aporta una caducitat al joc, però estem parlant de 20 partides i poques vegades es juga tant a un joc, a més que l'experiència que aporta és molt bona, per lo que val molt la pena. Per algun motiu està el primer en la BGG actualment.



Un bon filler que esta tenint molt d'exit és el divertit Codi secret. És un joc ambientat en el món de l'espionatge que consisteix en jugar 2.vs.2. Un d'ells ha de fer endevinar les paraules amagades del seu equip, evitant que n'endevini de neutrals o de l'equip contrari. Per això, s'han de dir paraules que suggereixin les que ha d'endevinar (poden ser sinònims, trets característics, etc). La gràcia és que com més paraules englobis i més pugui endivinar la teva parella més podreu avançar per la victòria! i compte no suggereixis paraules del rival! Un joc molt divertit que s'explica ràpid i que és tan curt que es poden encadenar vàries partides. Tot un bon descobriment de joc que no dubtarem de jugar-lo sempre!



I un joc que provem per primer cop al club i que costa de trobar és el Rondo. Un joc abstracte que el seu taulell recorda al trivial pursuit. Un joc on caldrà visualitzar bé on ens situem, és una mena de keltis sense cartes. Un joc ben curiós i que vam gaudir dintre de les seves possibilitats, ja que tot i no ser un grandíssim joc et fa passar una estona entretinguda.


També vam tornar a jugar a un gran clàssic: el 7 wonders, en una partida de 6 jugadors que vam gaudir molt. Ja sabeu, la mecànica d'agafar una carta i passar la resta al company del costat, mentres vas construint un imperi, obtenint recursos, o acumulant cartes de ciència, o realitzant guerra, o agafant punts de victòria directes amb les cartes blaves, etc. Un joc d'interacció amb els companys del costat que compleix el seu objectiu de passar una estona entretinguda. Si el juguem és perquè, obviament, ens agrada molt!


També, amb la mateixa mecànica però més simplificat, vam jugar al Sushi Go, on hem d'acumular les cartes que més punts ens donin, però per això caldrà tenir present que estiguin les que volem i que no ens les prenguin els rivals! Un joc molt àgil i divertit que explota l'estratègia al màxim malgrat ser tan senzill. També ens agrada molt i es poden jugar moltes partides per lo ràpid que és de duració.



Els jocs infantils van predominar molt a la sessió, i vam gaudir de grans clàssics com és el cas del cooperatiu El Frutal. Un joc on hem d'agafar totes les fruites abans no aparegui el corb. Tot ve marcat per tirades de daus, però el joc encanta als nens que s'impliquen molt en la situació! No és casualitat que vulguin jugar una partida darrera d'una altra! 



Un altre gran joc per a nens és el Crazy Coconuts, un joc d'habilitat on hem de mirar d'encestar uns cocos a les galledes centrals (o a la dels rivals per prendre-li's). Mireu què ve s'ho passen!!!


Us deixem amb la resta de jocs que segur que ja coneixeu com Carcassonne, animal sobre animal, Passetrap, Pitchcar, Libertalia, Holmes, Hansa Teutonica, Horse Fever i Famiglia. Ens veiem a la pròxima sessió!!









usuari/s connectats