23 d’agost del 2022

Crònica 242a sessió (13 - 08 - 2022)

0 comentaris
 

 Bon dia a tothom. Aquesta crònica arriba amb retard: en primer lloc perquè vaig tenir un problema per descarregar fotos i en segon lloc -imperdonable- em va fugir del cap. Si us plau, no m'ho tingueu en compte.

En part el motiu ha estat també la "meva recent descoberta" de la GBA. Una "eina" molt útil per aquells que, com jo, sempre estarien jugant. 

No m'agrada. 

En el meu cas m'enganxa però d'una forma no gens positiva. No crec que es pugui comparar al joc de forma presencial, amb comentaris, veient les expressions que fem els uns i els altres, sense rivalitats absurdes, en resum, compartint alguna cosa més que no pas la competició.

Malgrat, de moment, les molt incòmodes cadires que hi trobem a Amatent, paga la pena venir i retrobar companys, ambient, riures, poder conèixer de forma subjectiva nous jocs i compartir riures i moments.

Encara que la crònica és de dissabte, divendres a la tarda alguns vam fer una mini-sessió. Hi havia qui preferia, com no, venir a jugar abans que no pas anar a fer la maleta per anar de vacances, d'altres aprofitant el viatge per poder fer proves de posibles esdeveniments futurs i tambe qui sempre està disposat a fer unapartidaiaprendrenousjocs. Aquests són els jocs que van sortir a taula:


https://quejuegosdemesa-com.translate.goog/diamant/?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=ca&_x_tr_hl=ca&_x_tr_pto=sc

Tempta la teva sort amb aquest joc molt molt familiar i senzill d'explicar. Cofres, rubís, diamants, continuaràs avançant malgrat els perills?
https://www-ludonauta-es.translate.goog/juegos-mesas/ciudad-machi-koro-2012?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=ca&_x_tr_hl=ca&_x_tr_pto=sc

Heu somiat mai construir una ciutat ideal? Rivalitza amb els teus companys de joc per a aconseguir-ne la millor. Compra forns de pa, camps de blat, fàbriques de mobles,... al temps que reps diners de l'ajuntament pels teus projectes. Ah! i vigila: segons com, tu també has de pagar!
El col·lectiu de bombers no ens podia decebre. Van actuar valentment posant en risc la vida per tal de salvar dels incendis a habitants de l'immoble i... ho van aconseguir! La part millor dels jocs cooperatius és que tots anem a una i, ja se sap: la unió fa la força.




Dissabte va començar força animat.

Hi ha un joc molt apreciat per molts Amatents i no m'estranya, compta amb un desplegament de paisatge i fauna que realment fa que facis un viatge imaginari a aquest món que vas creant.





EVERDELL

Hi tenim noves incorporacions.Visca!

ILLA PROHIBIDA

Destacarem que aquest joc es pot trobar en versió catalana i castellana.

https://www.jugaia.com/ca/tipus-de-joguina/jocs-de-taula/jocs-taula-familiars/joc-taula-cooperativo-illa-prohibida



De bon matí hi ha qui va voler fer d'astrònom i anar a la recerca del planeta X. Per a no liar-la van preferir fer-ho amb 12 sectors i amb pistes per a jugadors novells. Ep, que venim a divertir-nos, no a patir!







Hi ha hagut un joc que ja només el desplegament, feia patxoca. Impressionant els colors, les figuretes, el tauler de joc i... la concentració dels jugadors!

THE EVERRAIN
https://consolaytablero.com/2018/11/05/the-everrain-castellano/

De tan en tan cal consultar les normes. oi?



Què et sembla aquest vaixell?



Crec que malgrat l'aparença de l'Àlex, que sí, efectivament, fa cara d'avorriment, el joc li va agradar... o, si més no, això ens va dir!

PARADE
A quest joc ens presenta un món una mica del revés de com estem acostumats. Aquí cal no "guanyar cartes! Molt fàcil d'aprende i força ràpit de jugar. A mi, confeso, m'agrada.



Sens dubte el WELCOME TO THE MOON li agrada més. Ens el va ensenyar i, el que és jo, ja tinc ganes de tenir-lo. És de la família de Welcome, el perfecto hogar però són diferents i molt entretinguts tots dos.


El Miquel Àngel fa cara de que no li ha convençut però jo crec que no és cert!


Ara amb CAT BOX aquest grup fa cara de passar-s'ho bé. Si el busqueu per comprar-lo, sapigueu que està descatalogat. Ara bé, ja sabeu que el podeu trobar al club!


Després de la pausa per dinar...

Una taula estaven immersos amb GALÀCTICA i feia pinta que s'ho estaven passant bé.


Un altre grup amb CASTLERS

Aquests no volien ser menys i també es van apuntar als castells però amb un altre joc: CASTLES OF BURGUNDY. Molt recomanable.





I... passen del castell a la fàbrica amb FÁBRICAS FANTÁSTICAS



ADIÓS AMIGOS no és un comiat, es tracta del joc que han triat per jugar els més joves.


Algun dia caldrà que ens ensenyeu a jugar molts dels jocs que trieu i que alguns no coneixem...

Aquest jovent es mantenen fidels a la cita dels dissabtes d'Amatent. Ens encanta que proveu nous jocs i que sempre ho feu amb un sonriure.

GLOOM

https://juegosdelamesaredonda-com.translate.goog/685-gloom-segunda-edicion-8435407614277.html?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=ca&_x_tr_hl=ca&_x_tr_pto=sc


M'ENCANTAAAAAAAAA


Quan l'observo, hi crec en el futur.
Amb SPEED CUPS. Quina crack!























Qui millor que en David per explicar-nos què els està semblant aquest joc?




A veure si us animeu a venir el proper dissabte. Si teniu algun joc que volgueu provar, porteu-lo. Si voleu provar un joc dels que hi ha a labiblioteca d'Amatent, proveu-lo i si us ho voleu passar bé, aquí hi trobareu diversió assegurada.



Hauria d'haver tancat la crònica aquí però no puc evitar fer esment de l'estona que vam estar després comentant la pel·licula de Quentin Dupieux. Tothom va coincidir a trobar que era un film rar però això no treu que poguessin riure recordant alguns fragments que fan reflexionar...

usuari/s connectats