11 de juny del 2016

Crònica 98a Sessió (28-05-2016)

0 comentaris
 
Després del CorreJocs 2016 tornem un cop més amb una nova sessió amatent amb molts jocs nous i gent amb ganes de passar una bona estona. Aquest cop vam gaudir de la presentació de 4 novetats. Per una banda el cap de cartell Mombassa de l'editorial LudoSentinel i per altra banda per part de Mathom: Bienvenido a la mazmorra, El Gran Libro de la Locura i Oddysey de l'editorial Devir.

Com dèiem, el joc estrella de la sessió, recentment incorporat a la nostra ludoteca, va ser el Mombassa de l'editorial LudoSentinel.


A Mombasa, ens convertirem en inversors de diferents companyies establertes a cada un dels punts cardinals d'Àfrica com són Mombasa, Ciutat del Cap, Sain-Louis i El Cairo. El nostre objectiu és expandir la nostra xarxa comercial per tot el continent africà per tal d'aconseguir el màxim benefici possible.

Mombasa ha estat un dels grans desitjats de la passada fira alemanya de jocs de taula, Essen Spiel i no és casualitat doncs es tracta d'un joc de tipus econòmic que sap incloure diverses mecàniques com són la programació d'accions, col·locació de treballadors, deckbuilding i interacció directa i indirecta en un joc de 2 a 4 jugadors amb una durada de 90 minuts.

Cal felicitar a la jove editorial LudoSentinel per atrevir-se a portar i traduir un joc de pes mitjà i oferir-lo a més, a un preu competitiu. Els assistents que el van provar a la sessió en van parlar molt bé.

A més vam tenir diverses demostracions per part de la botiga online amiga Mathom que ens va portar en primícia els jocs Bienvenido a la mazmorra, El Gran libro de la locura i Odyssey de l'editorial Devir.


.Bienvenidos a la Mazmorra és un filler de cartes, molt dinàmic I amb una mecànica força interessant. En realitat, té poc d'exploració de masmorres si no que és més un joc de temptar la sort amb subhastes i informació oculta.
La qualitat dels components i unes il·lustracions delicioses són el primer que ens va captar l'atenció. Hi ha quatre els herois diferents, cadascú amb les seves armes i equip i vàries cartes de monstre que formaran la masmorra en la qual ens endinsarem.
Durant el torn decidirem si incrementar el número de monstres que el valent es trobarà o ens desfem de part de l'equip per no afegir enemics. Els jugadors també poden passar i, quan només quedi un es descobrirà la mazmorra i es comprobarà si el valent la supera o no.
Són 10 minuts de partida com a molt i les sensacions són molt positives, donen ganes d'encadenar partida rera partida.


Una altra novetat presentada va ser el joc El Gran Libro de la Locura. Es tracta d'un joc cooperatiu d'uns 75 minuts de durada en el que o tots guanyen o tots perden. Els jugadors es posen a la pell d'uns estudiants d'una escola de màgia que cometen la imprudència d'obrir un llibre molt antic que contenia poderosos monstres. La seva missió consisteix a tancar al llibre pàgina a pàgina o més ben dit ronda a ronda. Realment només cal acabar amb l'últim monstre però no acabar amb els anteriors posarà les coses realment complicades. La gestió de cartes d'encanteri i de maledicció i la discussió grupal de com posar-hi remei és la salsa del joc.

.
L'últim joc presentat oficialment ha estat Odyssey. Un joc asimètric per bàndols d'uns 30 minuts, en el qual els navegants intenten arribar a l'illa sagrada, mentre Posidó es dedica a impedir-ho.
Es tracta d'un joc d'informació oculta i deducció en el qual navegar correctament és clau. Té diversos modes de joc des d'un estil més competitiu fins a un més cooperatiu contra Posidó. Al Club va agradar força doncs és una espècie de Hundir la flota hipervitaminat que en diem amb mecàniques molt interessants.

.Fora de les presentacions, vam poder provar un joc no editat encara a Espanya que segueix la línia de "Pequeños Grandes". En aquest cas parlem de Tiny Epic Defenders. Un joc cooperatiu i senzill amb molta presa de decisions ambientat en el mateix món que Pequeños Grandes Reinos i on encarnem a un grup d'hérois que han de defensar un regne medieval dels atacs enemics. Funciona como un rellotge, mai saps quan us tocarà actuar als herois doncs el torn es variable i això fa que cada acció s'hagi de pensar d'allò més bé.
Pel que fa a Party Games un que va triomfar i molt va ser el famós ¡Interferencias! Ja sabeu, el joc de dibuixar un objecte que et diu una carta, i el següent jugador ha de dir què és mirant només el dibuix, i el següent dibuixar el que ha interpretat l'altre que era el dibuix, etc. Ve a ser com el joc del telèfon però amb dibuixos, que de mica en mica es va deformant el contingut inicial. Un joc de molt de riure garantit que funciona molt bé en grans grups i a més a més amb gent que deixi l'estratègia de banda i vulgui compartir una estona de riures. Un gran joc sense cap mena de dubte.

Un joc infantil, però que agrada a grans també, és el Super Rhino! És una de les darreres propostes de l'editorial HABA, permet partides de 2 a 5 jugadors i dura uns 15 minuts aproximadament.
Super Rhino! és un joc d'habilitat i alhora un joc de gestió de mà. I és aquesta barreja la clau del seu èxit una barreja: entre Animal sobre Animal i l'UNO. Les construccions que surten són molt vistoses encara que no solen tenir gaire estabilitat.

Un altre gran eurogame que vam jugar a la sessió és el Troyes. Un joc on els daus no juguen un paper atzarós, ja que ja una interessant mecànica de gestió de daus. Hi ha diferents localitzacions on anar amb els teus meeples que determina el futur ordre de joc i les accions. Un joc molt estratègic que tot i que al principi pot ressultar enrevesat un cop et posses a jugar és més senzill. El que no és senzill és esbrinar com guanyar! Per aquest motiu veu molta taula al club.

Steam o Raíles com es coneix aquí, és un altre dels jocs que van sortir a taula. Actualment descatalogat, ens proposa ser magnats de la indústria ferroviària del segle XIX. És un joc complex amb molts components i molt variat. Tot un eurogame que sol agradar als més aficionats a la gestió de recursos.

Per últim també va sortir un joc que feia gairebé un any que el vam tastar però que amb la notícia de la seva edició en castellà torna a estar a l'agenda lúdica del personal. Parlem de Isla de Skye, un joc que té molta qualitat com a joc és el Isle de Skye. Un joc que combina mecàniques de Glen More i Carcassonne, on has d'anar construint el teu terreny fent connectar losetes i mirant d'aconseguir potenciadors. Realment és molt interessant com construeix les mecàniques aquest eurogame poc conegut però que entreté bastant.

Us deixem amb fotos d'altres jocs que es van veure al Club Amatent. Ens veiem a la propera sessió, on estrenarem un prototip de Emporion que té pinta de ser un bon joc. No us el perdeu!

.

.

usuari/s connectats