17 de març del 2012

Crònica 1a Sessió (17-03-2012)

3 comentaris
 
Molta satisfacció entre la gent reunida aquest dissabte al matí a la Biblioteca Les Voltes, molt bon ambient i moltes ganes de començar; un total de 6 jocs provats en qüestió d'unes 3 hores (no està gens malament). L'aportació veterana d'en Farrels i d'en Freddy han fet fluir una vetllada que confirma totes les nostres expectatives (potser l'únic punt fosc ha estat la poca afluència de gent de fora del nucli organitzatiu el qual podem entendre per dos motius: el poc temps disposat per difondre la trobada a nivell local i el fet d'estar en una sala molt adequada per jugar però que necessita tenir les portes tancades per no molestar a la resta d'usuaris de la biblioteca; potser un lloc que fos més visible als usuaris habituals de la biblioteca hagués engrescat a algú més a apuntar-s'hi).

Però estem contents, al final s'han reunit 9 persones i durant una estona se'ns ha afegit en Ramon (encara que no s'ha pogut quedar per motius laborals a molt disgust seu),  més que suficient per omplir dues taules de jocs. S'ha començat amb dues partides paral·leles, un De Mudanzas, un joc fàcil d'explicar i fàcil de jugar, on s'han de col·locar un determinat nombre de càrregues, que ens diuen els daus, dins un camió de trasllats (tant de manera horitzontal com vertical) amb l'afegit d'agafar el camió més convenient pels nostres interessos el més ràpid possible.


Mentre alguns estaven fent el trasllat dels mobles, a la taula de la vora s'anaven construint cinc meravelles del joc 7 Wonders, un joc de bastant component estratègic que ha deixat als menys experimentats una mica desorientats i amb ganes de tornar-lo a jugar per fer coses noves.


La resta que esperaven el final de la partida de 7 Wonders han plenat el seu temps amb un Hanabi, un joc col·laboratiu de cartes on es tracta de construir el castell de focs d'artifici més gran possible abans que s'acabin els 3 comodins que se'ns dóna. Ve a ser com fer una escala de colors de l'1 al 5 però amb l'afegit que no saps en cap moment quines són les teves cartes sinó que tan sols veus les dels altres. Finalment s'ha aconseguit un castell de 16 focs d'artifici que, segons el mateix joc, ens diu que és excel·lent, els espectadors estan satisfets.



Acabades totes aquestes partides ha estat l'hora de juntar-nos tots i provar 3 jocs on entressin en joc tots els jugadors. En primer lloc, el Dixit Odyssey de Morapiaf, autèntic fenomen d'acceptació en el món lúdic i joc que ens va cedir la mateixa casa editora (junt amb el Mano a Mano que s'ha reservat per a la següent trobada). Descripcions de cartes com ho veig en fons blau, Harry Potter, Bola de Drac, està a tot arreu, pintura o és un somni han fet transcórrer un marcador molt competitiu, tant per la part alta de la classificació com de la part baixa... Potser ha estat una mica caòtic amb 9 persones alhora i no disposar d'alguna ampliació més del joc que ens incorporés noves cartes (la qual cosa feia molt difícil encertar la carta correcta), però sí ha estat molt divertit en els comentaris que generava entre els participants. A més, és un joc dels més bonics que existeixen degut a les seves excel·lents il·lustracions.



S'ha continuat amb una partida ràpida (d'uns 15 minuts) de La Resistència, on els espies han passat la mà per la cara als resistents (hi havia massa traïdors i estaven massa organitzats per guanyar-los).


Finalment s'ha acabat aquesta 1a sessió del Club Amatent amb un Los Hombres Lobo de Castronegro, excel·lentment moderat per en Farrels, on els homes llop han fet el que han volgut amb els pobres aldeans, començant primer per l'assassinat dels enamorats (que eren alhora un aldeà i el caçador que ha mort matant un home llop), per continuar amb l'assassinat d'un altre aldeà i de la vident, amb la qual cosa s'han sortit amb la seva.


I fins aquí aquesta 1a trobada, una reunió una mica experimental per veure com funcionava el grup i a l'espera de noves incorporacions. Molt satisfets i amb moltes ganes de repetir el dia 31 de març al mateix lloc. La nostra intenció serà el d'incorporar un joc dels importants i envoltar-lo d'altres més senzills per a la gent nova que vulgui venir a conèixer-nos i a passar-s'ho bé amb nosaltres. Per jocs no serà, aquí una mostra de l'aparador que teníem preparat per avui (com podeu veure molts jocs no s'han pogut ficar a la taula per falta de temps).


Us esperem a la propera trobada, seguirem informant i gràcies a tots els assistents.

3 Responses so far.

  1. Excelente. Felicidades a todos.
    Me alegro porque ha sido una gran idea y por la satisfacción que significa y significará para todos.
    Nos veremos a la próxima ocasión.
    Un saludo a tod@s y felicidades al padre de la criatura.

  2. Felicitats. Que funcioni molt bé i llarga vida!!

  3. Gràcies José i JugarXJugar, persistirem!!!

    ;-)

usuari/s connectats