13 de setembre del 2015

Crònica de les FANCON de Palau-solità i Plegamans del 4,5 i 6 de setembre de 2015

0 comentaris
 
Avui us portem la crònica de la segona edició de la Fancon celebrada el passat cap de setmana a Palau-Solità i Plegamans, molt a prop de Barcelona.
Pels que no conegueu les Fancon encara, us en fem cinc cèntims. Es tracta d’unes jornades d’oci alternatiu que inclouen activitats tals com jocs de taula i rol, videojocs, manga, cinema, cosplay, pressing catch o làser combat entra d’altres. Increïble oi? Doncs l’assistència a aquest esdeveniment és completament gratuïta i va durar de divendres a diumenge passat. Sembla mentida que aquesta sigui la segona edició d’aquestes jornades, ja que la quantitat d’activitats, l'organització, el disseny i imatge gràfica i desenes d’altres aspectes estan cuidats fins al mínim detall!


El Club Amatent, com no podia ser d’una altra manera, hi hem estat present organitzant dos tornejos de dos jocs de taula molt coneguts: Colons de Catan i Carcassonne editats per Devir Iberia.


El primer dels dos tornejos va ser el de Catan dissabte a les 11 h del matí i el van organitzar la Ruth i en Quim. L’expectativa era alta, i l’esdeveniment no va decebre en absolut. Més d’una vintena de persones es van inscriure fins al punt que vam haver de tancar llista perquè d’una altra manera no haguéssim tingut prous jocs. I ja se sap, com més gent més competitivitat. Cadascuna de les rondes classificatòries tenia una configuració de taulell específica. El primer va tenir la disposició “clàssica” del reglament. Era per prendre contacte. El segon escenari s’anomenava “recursos de 2 en 2” i el tercer “recursos en línia” on cada filera de l'illa tenia un únic recurs. Tots els 3 escenaris tenien 45 minuts de temps, però poques van ser les vegades que no va donar temps a acabar alguna partida.Finalment, un cop superada les rondes classificatòries es van fer 2 taules finals. A una els jugadors amb més bon resultat.

A l’altra els jugadors amb el resultats més modestos que competien per un premi de consolació.

En ambdos casos, els taulells completament aleatòris. I aquí teniu la guanyadora, Alba Alier el segon classificat David Montpeyo i el guanyador de la tassa de consolació.



L’altre torneig, el de Carcassonne es va celebrar l'endemà diumenge al mateix horari. En aquest cas els participants, una vintena també, van poder gaudir d'uns àrbitres d’excepció, en Dani i la Carol, campions nacionals de Carcassonne de 2013 i 2014 i la Cecilia parella d’en Dani.


El torneig de Carcassonne es va organitzar fent 3 partides classificatòries a 4 jugadors també pel mètode suís. Un cop apuntats els punts es van fer unes semifinal son es van enfrontar els 8 millors jugadors per parelles. D’aquesta semifinal va sortir la final a 4 jugadors.




Va ser tot un luxe poder disputar la final amb un joc gegant de Carcassonne cortesia dels amics de Jdejocs. Si veieu les fotografies podreu apreciar que cada lloseta era de més de 20 per 20 centímetres. Finalment es va coronar guanyador en Toni Soler, en segona posició l'amatent Oscar M, sense oblidar-nos del premi de consolació.




Després dels tornejos els membres amatents desplaçats vam aprofitar per gaudir de la fira.  





Hi tornarem l’any que ve, sens dubte!

usuari/s connectats