10 de setembre del 2015

Crònica de la Jornada de Jocs i 2on Torneig de Carcassonne a Sant Andreu de la Barca

0 comentaris
 



Després d'un cap de setmana lúdic fora de Sant Vicenç dels Horts comencen a arribar-nos les impressions de com van anar desenvolupant-se cadascun dels esdeveniments als quals hem assistit i hem gaudit. Per nosaltres ha estat un plaer "sortir de casa" una estona!

En aquesta ocasió us deixem amb la crònica que ens passa en David Tercero (membre del Club Amatent) des de l'Escola d'idiomes Owl, organitzadora de la jornada.


Dissabte 5 de setembre, 8.30 del matí estic sol davant l’espai on en 15 minuts començarem a muntar carpes i taules que omplirem amb jocs i ganes de passar-ho bé. Penso...de veritat creus que ho farem? 
El dubte s’esvaeix ràpidament, arriben els reforços amb ganes de començar, per ells és el primer cop que surten i munten la paradeta. Els amics de El Dado Enroscado venen engrescats i amb ganes de menjar-se el món, es volen donar a conèixer i sobretot volen gaudir i fer gaudir a la gent que vingui. Ens entenem, estem fets de la mateixa pasta.

En un tres i no res, ja tenim muntades les carpes, les taules i cadires i ben posats els jocs de les dues ludoteques que disposem, la que porten els del Dado amb una mica més de varietat i pensada per gent una mica més juganera i amb ganes de jocs més treballats, i la que porto jo del Club Amatent, amb jocs més de caràcter familiar per totes les edats. Quin goig que fa tot ben muntat i ben posat.


Ep! Què veig! Venen els reforços Amatents, com sempre amb les samarretes ben posades, amb ganes de participar i col·laborar explicant els jocs. Ja hi som tots, llestos per començar.



Aviat comença a venir gent de totes les edats. Uns primer fan treballs manuals i altres ja comencen amb els jocs, sobretot venen famílies que volen provar jocs de caràcter familiar. Al matí van sortint molt Ubongo, Dino Race, Pick a Perro, Love Letter, Fantasma Blitz, Genial, Timeline i molts jocs de Haba.



La cosa sembla que s'anima i es van fent demostracions del King of Tokyo i del Ciudad Machi Koro, joc aquest últim del qual també se'n fa un torneig organitzat pels companys del DadoSi ens movem a una altra taula, podem veure com té molt d’èxit el que podria anomenar la zona del Passe le Trappe, el joc addictiu de fusta de fer passar les fitxes d’un camp a l’altre per un forat central amb l’ajut d’una goma.


Ja són les dues de la tarda, hora de fer un descans per dinar i agafar forces, contents de veure que han vingut força gent i sobretot que la gent que ha vingut s’ho està passant molt bé. La tarda comença amb diferents demostracions de jocs com el Colt Express, Love Letter. I també Manila un nou llançament de Devir, joc ambientat el 1821 on els jugadors han de transportar mercaderies pel riu, al mercat negre i qui aconsegueix més riquesa guanya. És un joc que combina atzar, estratègia, gestió, transport, risc i apostes i hi pot jugar tant gent novell com experta.



I llavors arriba l'hora del II Torneig de Carcassonne de Sant Andreu de la Barca. Recordava la gran participació de la primera edició amb 32 participants però, tot i que les previsions sempre són optimistes, no em pensava que poguéssim assolir aquesta quantitat altre cop. Finalment, trencant l'expectativa vam haver de muntar més taules a corre-cuita, ja que al final van ser 35 participants!! Quin goig veure tantes taules plenes!


Mentre es feien les 3 rondes del torneig de Carcassonne, a altres taules es jugava a diferents jocs com el Takenoko, Cacao, Pequeños Grandes Reinos, Zombies, Colt Express, Age of War, Banjooli Xeet i molts altres. A més a més, vam rebre la visita del Jordi Milian, de Ràdio Sant Andreu i del Chechu Nieto reconegut il·lustrador i veí de Sant Andreu de la Barca.


Cal dir que el torneig va estar molt disputat, ja que vam gaudir de la participació de dos campions del nacional i també de molts jugadors experts i habituals en tornejos d’arreu. Va haver-hi fins i tot una partida en què hi va haver un triple empat a la primera posició amb 42 punts! Després de les rondes, va arribar la final on va jugar la Carol del Club Amatent, que només va poder ser quarta amb una final molt disputada i on el guanyador va ser en Ferran Martin. Des d'aquí el felicitem!



Just acabar el torneig de Carcassonne, no va quedar temps per gaire més, algunes partides espontànies d’última hora i la feina de recollir-ho tot amb l’alegria d'haver passat una gran jornada.

Ens tornarem a veure l’any que ve, a la 3a edició!









usuari/s connectats