1 d’agost del 2022

Crònica 240a sessió (30 - 07 - 2022)

2 comentaris
 

No sé si a tothom li passa el mateix però jo em sento obligada a explicar la pròpia experiència en el club. Els dissabtes han esdevingut un dia especial, un dia en que em puc trobar amb un conjunt peculiar de persones amb les que comparteixo la passió pels jocs de taula.

Estic convençuda que aquest club aplega tot un reguitzell de gent que posseeix altes capacitats, que es tradueixen en trobar nous reptes, plantejar diferents maneres de superar -se a un mateix, treure deduccions, experimentar, es tracta de persones amb una capacitat extraordinària per a compartir  coneixements, estratègies i maneres de jugar. Sempre disposats donar bons consells. Gent que gaudeix del joc, independentment de qui guanyi. Gent amb una gran generositat, Gent que sistemàticament regala somriures i positivisme.

Alguns diran que sóc una bleda i segurament tindran raó i, és per això que demano disculpes si la present crònica sembla, més aviat, un diari personal . Què voleu que us digui? M’encanta que m’hagin acollit com una Amatent més! 

Aquest dissabte abans de les 10:00 h (suposadament quan comença la jornada) ja estava tot preparat: cadires i taules baixades al pati per no patir tant la calor.

Aquí tenim a aquest grup treballant pel club tot comprovant un dels jocs proposats per les olimpiades lúdiques. 


El joc és el MAGIC MAZE de 2 tomatoes.




Després d'haver perdut totes les possessions, quatre herois es veuen forçats a robar el centre comercial local per tal d'aconseguir l'equip necessari per a la prpera aventura.
Magic Maze é un joc cooperatiu en temps real que es juga principalment en silenci i que et sorprendrà per l'originalitat i frescura.

Permet partides de 1 a 8 jugadors, amb una edad mínima de 8 anys i una durada aproximada de 15 minutos.

Un joc cooperatiu que ha rebut multitud de premis i nominacions a nivell internacional, entre ells el de millor joc en Espanya i Alemanya 2017
Gràcies, companys!


Aquí hi tenim dos companys que s'acaben d'estrenar: Jordi i Ramon, benvinguts!

Dani els ha ensenyat a jugar al DICE FORGE de Asmodée

Dice Forge és un joc amb daus, amb diferents cares intercamviables, amb el que podràs construir els teus propis daus. Tracta de vencer als rivals utilitzant valentía i astúcia i controlant la sort.


Mireu a sota aquestes cares de felicitat. A mi em venen ganes de jugar a aquest joc. ISHTAR, JARDINS DE BABILÒNIA




Explica la llegenda que fa molt de temps, en una nit sense estrelles, el Jardiner de la Reina es va desplomar per esgotament al mig del desert. Va plorar durant hores Com podria cultivar alguna cosa en un param tan àrid? Tot i això, una de les seves llàgrimes va travessar la sorra per arribar a l'altre món. La deessa Ishtar, moguda per la desesperació de l'home, va recollir la seva llàgrima i la va enviar de tornada a la superfície, transformant-la en una font d'aigua emergent i inesgotable. Eternament agraït, el jardiner va jurar fer tot el possible per crear els jardins més magnífics d'aquestes terres…
Al nostre país es troba publicat en una versió en espanyol per Devir. Permet partides de 2 a 4 jugadors , amb una edat mínima suggerida de 14 anys i una durada aproximada de 45 minuts .




Un joc que està trionfant aquesta temporada al club és el GLOW:

Durante la noche, la oscuridad se hace más densa…. El verde de los árboles y los contornos de

los volcanes ya no se distinguen. Completo silencio. Para disipar esta oscuridad y restaurar el color en el mundo necesitamos muchos fragmentos de luz. Los aventureros nacen y se entrenan para esto: dominar el poder de los elementos, elegir a sus compañeros y encontrar el camino a los pueblos con luz. ¡Pero solo uno de ellos se convertirá en leyenda!
Es troba publicat en espanyol por Arrakis Games. Permet partides de 2 a 4 jugadors, amb una edat mínima de 10 anys i una durada aproximada de 45 minuts.
 
El somriures són de satisfacció o m'ho sembla a mi?

Aquest altre grup estan jugant a THE HUNGER, el joc nou de l'autor de Màgic the Gathering o King of Tokio entre d'altres, Richard Garfield, va publicar The Hunger de la mà de Renegade Games aquest mateix any. L'autor ha optat per una mecànica de deckbuilding.

Permet partides de 2 a 6 jugadors, amb una edad mínima de 12 anys i una durada aproximada de 60 minuts.

Pinta bé, oi?

Ep, que heu canviat de joc! Ara s'estan amb el STEAM PARK.
Com a propietaris d'un fantàstic parc d'atraccions de vapor, haurem de construir atraccions gegantines alimentades per carbó per atraure tants visitants com sigui possible. Però això no serà suficient, ja que caldrà invertir en publicitat per atraure els diferents i diversos tipus de clients que podran visitar el nostre parc i, sobretot, intentar mantenir-lo tan net com sigui possible.
Així se'ns presenta aquest Steam Park , que no es troba publicat a Espanya per cap editorial, per la qual cosa l'única manera d'aconseguir-ho actualment és mitjançant importació, encara que és senzill aconseguir alguna de les edicions en anglès o alemany, ja que la dependència del idioma és ínfima. Permet partides de 2 a 4 jugadors , amb una edat mínima recomanada de 10 anys i una durada mitjana de partida d'una hora .

Ja havia dit com triunfa el Glow?

Ep, un descans mentre la Cristina prepara el SCOUT.
La Núria ja ens n'havia parlat d'aquest joc i és una molt bona opció sobretot quan no tenim gaire temps per jugar però no ens volem quedar amb les ganes. Has estat anomenat líder d'un circ. Alinea cartes amb números iguals o consecutius a la mà per crear una combinació més espectacular que la dels teus rivals i muntar un espectacle inoblidable.
Permet partides de 2 a 5 jugadors, amb una edad mínima de 9 anys i una durada aproximada de 15 minuts. Publicat per Oink Games.

I... arriba la tarda

Aquest grup construeixen la ciutat de MANHATTAN


A Manhattan, els jugadors es fiquen a la pell de rics inversors que intenten convertir-se en el propietari dels immobles més valuosos de Manhattan. Guardonat amb el prestigiós premi Spiel des Jahres el 1994, Manhattan és un joc altament tàctic on l'anticipació i l'oportunisme són apreciats mestres d'obres...
Permet partides de 2 a 4 jugadors, amb una edad mínima de 10 anys i una durada aproximada de 45 minuts. Mercurio distribuciones.



És evident que els agrada el joc: es tracta d'un kickstarter que es diu CAMP GRIZZLY. Per als que tenim problemes amb els idiomes (abans en deien "moderns) hi ha qui ho ha traduït (Sergi), qui ha dissenyat el taulell (Soto) i uns altres que ho han maquetat (David,...).

Quins cracs!

Somriures que s'encomanen !















Hi ha tans motius per ser feliç...

Un, sens dubte,deu ser jugar al Seasons
Al bosc d'Argos se celebrarà el mític torneig de les 12 estacions, on els més grans feiticeiros es reuneixen per triar el nou Archimago. Participa a Seasons i demostra que els teus objectes màgics són els més apropiats per aconseguir aquest anhelat premi.
Permet partides de 2 a 4 jugadors, amb una edad mínima de 14 anys i una durada aproximada de 60 minuts. SD games.







Preparats per jugar al scout?







Aquest grup primer van jugar al RIALTO.
A Venècia, la ciutat dels ponts i de les gòndoles, buscaràs aconseguir poder i la influència necessaris per convertir-te en una autèntica eminència grisa de Venècia.Es tracta d'un joc de Ludonova.
Permet partides de 2 a 5 jugadors, amb una edat mínima de 10 anys i una durada aproximada de 45 minuts.

I van canviant de joc, a qui no li agrada provar-ne de desconeguts?. COUP

Duc, Assassí, Comtessa, Ambaixador o Capità? Quins dos personatges voldries ser? Cadascú té una habilitat, desafia la sort de les cartes si vols guanyar i aparenta ser qui no ets, però sigues llest, són tres cartes de cada personatge, si quatre diuen ser Ducs un d'ells no explica la veritat, o potser dos … menteix, crea intrigues i confabula si cal, i repta tothom qui creguis que trama l'exili per als altres. I sí, els diners entren en joc també, són una lluita de poder i la banca no pot faltar per donar-te uns privilegis o no, depenent de qui diguis ser. Sense engany serà complicat expulsar el teu rival, de debò vols ser legal? T'avisem, d'aquesta manera no guanyaràs. Cal arriscar sempre i utilitzar la picaresca, prova d'anar d'innocent, potser «cola».

Permet partides de 2 a 6 jugadors, amb una edat mínima de 10 anys i una durada aproximada de 15 minuts. L'edició en castellà és de Zacatrus.


És clar, quan els jocs són curts de durada, les partides són més àgils i variades.







Després, van treure el SUSHI GO.
Es tracta d'un divertit i ràpid joc de cartes en què els jugadors tracten de menjar el menú perfecte del seu menjar favorit. Per això, hauran de combinar les cartes de la millor manera possible, però el problema és que les cartes circulen a tota velocitat per la taula, i a cada torn només es pot jugar una carta, i després les cartes canvien de mà...Permet partides de 2 a 5 jugadors, amb una edad mínima de 10 anys i una durada aproximada de 15 minuts. Devir

Quan algú porta un joc interessant, s'aprofita. Jo m'he quedat amb les ganes...


Xavi i Jordi compartint estratègies...

La màfia ha arribat a Sant Vicenç dels Horts de la mà de 


Els jugadors pertanyen a una banda de gàngsters i com a tota banda cap es posa d'acord sobre com fer el repartiment. La tensió es palpa a l'ambient, tots mirant-se sospitosament, sona un soroll i tots treuen pistoles i s'apunten entre si... El jugador que aconsegueixi més diners és el que guanya... si sobreviu.

Permet partides de 4 a 6 jugadors , amb una edat mínima recomanada de 10 anys i una durada mitjana de partida de mitja hora .
Erem 7 i no només vam poder jugar, vam riure molt!





Era esgarrifós veure les cares dels teus presumptes d'assessins...



...vam sobreviure però!


Aviat es contemplarà LA BÚSQUEDA DEL PLANETA X com un clàssic. Des de fa aproximadament un mes, el podem jugar també en la versió traduïda al castellà (pels que tenim problemes amb l'anglès).
És un joc de lògica en què haureu de desenvolupar teories que aconsegueixin descobrir la ubicació del planeta ocult, del planeta X.
Permet partides de 1 a 4 jugadors , amb una edat mínima recomanada de 14 anys i una durada mitjana de partida d'una hora . Maldito Games

PÓCIMAS Y BREBAJES és un joc que cal provar. És variat i acolorit
A la vila de Quedlinburg no hi falten els xarlatans disposats a vendre pòcimes i beuratges a tots els transeünts. Seràs tu qui aconsegueixi fer-se amb la major fortuna al final de la partida?
Permet partides de 2 a 4 jugadors , amb una edat mínima recomanada de 10 anys i una durada mitjana de partida de 45 minuts. .
Els jugadors concentrats en el joc.

Ja al capvespre vam jugar a un dels jocs que es presenten a les Olimpiades lúdiques és el CuBirds, Calia doncs conèixe'l. Doncs, va agradar a tothom!

Cubirds és un joc de cartes àgil i divertit per a tots els públics.

Aconsegueix estols d'ocells i juga bé les teves cartes per guanyar!

Permet partides de 2 a 5 jugadors , amb una edat mínima recomanada de 8 anys i una durada mitjana de partida de 20 minuts. Maldito Games.

En arribar a aquesta hora a tothom li costa dir adéu i qui més qui menys acaba de comentar la jugada,
És la típica tertúlia vespertina.


Encara que...


qui es pot resistir a allargar la jornada? N'hi ha que els és molt i molt difícil...

La crònica no seria completa si obviem fer un comentari quan a la indumentària. Sempre hi ha alguna samarreta que resulta molt adient portar, donada la nostra afició. Aquesta destaca. no trobeu?


I amb això queda conclosa la crònica. Esperem les vostres suggerències, comentaris, crítiques i, per què no, felicitacions.

A tu també et passa com a mi? Tens la sensació de pertinença al grup i això t'és satisfactori?
Fins la propera, amics.


2 Responses so far.

  1. Anònim says:

    Malauradament, les últimes dos sessions no he pogut assistir. Però com ja he dit en alguna publicació... a els/les qui feu aquestes cròniques, ens dona (així ho penso i ho defenso) als que no podem anar, la sensació de poder haver assistit :)

    Genial crònica. A veure si puc anar a la següent sessió!!

  2. Anònim says:

    T’esperem!

usuari/s connectats