14 d’abril del 2016

Crònica 95a Sessió (02-04-2016)

0 comentaris
 
Eeefectivament! El dissabte 2 d'abril vam gaudir d'una jornada especial: al matí vam ser a la plaça Narcís Lunes iniciant les anomenades sessions "Amatents al carrer", encara que no és la primera vegada que fem una activitat a l'aire lliure (el primer CorreJocs o les fires d'hivern són altres exemples), doncs es pretén que sigui un projecte a realitzar amb certa freqüència. És més, dintre de poques setmanes tornarem a jugar al carrer. Estareu també amb nosaltres?

Volem agrair a l'Ajuntament de Sant Vicenç la seva implicació a aquestes sessions al carrer, ja que sense la seva ajuda no serien possibles.

I ara, anem per feina: a primera hora corria una mica d'aire fred i semblava que no hi havia cap intenció que el sol il·luminés aquell dia, pel que temíem que tindríem poca afluència i vam ser nosaltres mateixos els que primer ens vam posar a jugar perquè es veiés de què anava la nostra activitat, però la presència al carrer va cridar l'atenció de moltes famílies i vam omplir quasi totes les taules mentre transcorria el matí.

El primer joc en sortir a taula va ser el Dice Drivin, un joc que està en campanya de Kickstarter, mentre curiosos i joves jugadors s'atrevien a preguntar tímidament si els ensenyàvem a jugar a altres "Best played" com Aviador Loco, PitchCar, Le Passe Trappe o Crazy Coconuts, alguns dels jocs més jugats al club, a part d'un bon grapat d'altres que acostumen a encantar als més petits, com Animal sobre animal, DinoRace, El Frutal, la Danza del huevo i un Interferencias que cada cop apareix més a les sessions degut al fart de riure que ofereix a tothom que ho prova, ja siguin grans o petits.


Tampoc ens podem oblidar d'altres clàssics que ja s'han vist a diverses sessions anteriors, com Age of War, Carcassone, Cash'n Guns, Catan, Ciudad de Machikoro, Splendor i Takenoko, i altra novetat que va tornar a sortir a taula: DestroyBcn.




Sobre Dice Drivin us podem contar que és un joc de carreres amb ambientació vuitentera que ens recordarà videojocs clàssics com Spy Hunter, d'Spectrum, o OutRun, i el seu motor principal és, com diu el mateix joc, els daus. Unes característiques pròpies per cada cotxe i l'apareixement del recorregut segons s'avança (no es col·loca tota la pista des del començament) donarà una mica d'asimetria a les carreres i gran rejugabilitat al joc. Segons les característiques del cotxe es comptarà un nombre de daus que podrem llençar, podent escollir de tres tipus diferents: blaus, que ens donaran velocitat, verds, més enfocats en la manejabilitat del cotxe, i els vermells, que podrien accelerar molt el vehicle gràcies al seu turbo, però que tenen un risc molt major que els daus d'altres colors, ja que amb aquests daus hi ha més possibilitats de patir un accident; i a part estan les cartes, limitades i que donaran també uns efectes sorprenents molt divertit a les carreres.




L'èxit de jugadors al carrer semblava que no ens deixaria tancar la sessió a l'hora que teníem establerta, doncs a última hora encara romangueren vàries famílies amb ganes de jugar fins que, a les dues, vam recollir i ens vam posar de camí a l'espai Jove la Capella, el nostre local habitual, on vam dinar in situ abans de començar amb la sessió de tarda.



I, després de restablir forces,  vam començar fort: els primers jocs que es van veure a taula van ser Firefly, Steam Park i, com darrerament, una nova presentació: King of the hill.


L'Steam Park, un joc que debutava a una sessió Amatent va deixar amb molt bona impressió a qui ho van provar. Molt vistós, segur que el tornarem a veure a taula aviat.





Però el gran protagonista de la tarda va ser una novetat que actualment també està a campanya de Verkami. El propi autor del joc, Adrià Càmara, ens va explicar de primera mà el seu joc: King of the Hill. Es tracta d'un joc de subhastes/apostes i col·locació de treballadors on has d'aconseguir recursos, com cervesa, metall, etc. per després poder pagar els nans amb aquests recursos, que seran els que ens faran guanyar punts de victòria. Un joc que va deixar molt bon sabor de boca a qui ho va provar i al qual desitgem moltíssim èxit a la campanya de finançament.






La sessió no es va aturar amb aquests jocs, ja que van ser unes quaranta persones les que van venir a la Capella a gaudir dels jocs de taula i van estar fins a l'hora de tancament també a la tarda.

 

No ens els trèiem de sobre ni fent-los fora!

Va, nanos, que  la següent sessió ja està molt a prop i podrem gaudir altre cop del nostre hobby ben aviat!

usuari/s connectats