4 de novembre del 2015

Crònica 86a Sessió Especial Halloween: Sant Vicenç dels Morts (31-10-2015)

2 comentaris
 

L’esdeveniment celebrat el passat dissabte 31 d’octubre va aplegar més de 75 persones que van poder sentir-se immersos en l’ambient de Halloween




Sant Vicenç dels Morts, nom que vam triar per a la sessió temàtica de Halloween al Club Amatent, ha estat tot un èxit. Més de 75 persones entre matí, tarda i nit es van passar pel local de l’Espai Jove La Capella de Sant Vicenç dels Horts per a gaudir d’una jornada especial. El misteri, la por, el terror i els monstres foren els protagonistes d’una vetllada que va durar des de les 10 del matí fins a les 5 de la matinada del diumenge.

La decoració del local la vam dur a terme durant la nit de divendres i ens ho vam passar d’allò més bé. Els colors de l’associació van passar del groc i blau al taronja i negre típics d’aquesta festivitat. Eines ensagnades, cadàvers penjant, tombes, portes simpàtiques i fins i tot un photocall! Tenim un equip de decoració impressionant.











L'endemà al matí aquest era l’aspecte que tenia l’Espai Jove La Capella.
Alguns es van animar a venir disfressats i tot i molts van voler fer-se la foto simpaticota al hall. I encara no havíem començat a jugar!





Per a SVMorts vam comptar amb una ludoteca especial gràcies a diferents organitzacions col·laboradores com Devir, Morapiaf, Viravi, Dungeon Marvels o Brain Picnic que ens van cedir novetats del seu catàleg perquè en poguéssim gaudir.


Gloobz, un joc d’acció frenètic de Morapiaf, en què cal estar a l'aguait per a agafar els objectes que ens marquen les cartes i el jugador que té el torn. Realment és l’evolució del Fantasma Blitz o el Jungle Speed doncs no només es tracta d’observar la carta que s’ensenya sinó també el requisit que demana el jugador actiu. És un joc amb molt potencial i ambientat amb monstres i colors. Molt recomanable.

A la Torre Encantada, joc infantil de Devir, un dels jugadors serà un malèfic mag que ha segrestat a una princesa. Els jugadors intentaran trobar la clau que l’alliberi abans que la reculli Cuervonegro. La tensió i l’emoció no ens deixaran parar de jugar fins a girar la clau dins el pany.




Al Laberint Màgic, joc infantil de Devir els jugadors són joves aprenents de mag que tenen la missió de recollir símbols en un laberint màgic amb parets invisibles. A la pràctica és un joc per a treballar la memòria individual doncs els nens han de recordar quin camí han anat agafant per arribar fins al símbol del taulell. Enrecordar-se de les parets té certa dificultat, de fet abans de començar-la partida podrem triar quantes parets invisibles col·loquem per a fer més senzill trobar el camí a la victòria.

Però no només es van jugar a jocs infantils. Alguns dels jocs que es van poder provar són autèntics reptes pels més agosarats.

London After Midnight, un joc lleuger de Gen X (cortesia de Dungeon Marvels) en el que competim secretament com a “Monstre” o “Heroi” per a tenir més punts que els nostres veïns. Cada carta representa a un personatge amb una habilitat especial que pots utilitzar en benefici propi. Frankenstein, Dracula, Van Helsing… vigila amb quina facció jugues i anota més punts que ningú. El caos està servit!


A Kingsport Festival (Devir) es barregen 2 aspectes interessants. Per una banda la mitologia de HP Lovercraft dels Mites de Chtulhu i per un altre un joc de gestió de daus i recursos. En jugar ens convertirem en líders d’una secta malèfica que vol ser la preferida pels déus obscurs quan arribi el moment del Festival de la Fi dels Temps. Haurem de combatre contra els investigadors i gestionar les tirades de daus per a ser els escollits.

L’equilibri, el ying i el yang. A Ghost Stories hem de saber mantenir l’equilibri. Som monjos taoistes i la nostra missió és repel·lir tots els fantasmes amb els quals ens creuem, arribar fins a l’encarnació de Wu-Feng i repudiar-lo del món dels vius. Es tracta d’un joc cooperatiu on cada acció compta, on cal coordinar-se perfectament per a minimitzar el mal que ens fan els esperits. Un joc difícil de guanyar i molt tens.


I no podia faltar el Dead of Winter. Un joc que està causant furor al Club Amatent. Sembla que la temàtica zombi encara funciona entre els aficionats dels jocs de taula i més quan són tan bons com aquest. A Dead of Winter una apocalipsi zombi està acabant amb la humanitat. Es tracta d’un joc semi cooperatiu amb una destacable part narrativa i d’interacció entre jugador, on la sospita de boicot sempre està a l’aire.


L’estrella d’Essen també va fer aparició. Parlem de Mysterium d’Asmodee, un joc familiar de deducció que podríem dir que combina el clàssic Cluedo amb l’aclamat Dixit. Els jugadors han d’intentar esbrinar l’assassí i ho faran a través d’una sèrie de pistes que el jugador esperit els proporcionarà. Els jugadors investigadors sovint no ho tindran clar i podran fer apostes per a intentar guanyar punts. Val la pena provar-lo!

També es van jugar altres jocs fora del circuit comercial amb molt bones sensacions. Com el Camp Grizzly. Un joc inspirat en les clàssiques pel·lícules de Hollywood on un assassí en serie emmascarat esguerra un cap de setmana d’acampada entre adolescents. Una autèntica perla que es va poder gaudir a la sessió.
I si parlem de rara avis, a SVMorts també es va poder provar Legendary Encounters inspirat en l’univers Alien i amb la sòlida fórmula del format Legendary.
Però SVMorts no era només una sessió de jocs de taula. Que seria de Halloween sense monstres? El divendres vam aprendre a realitzar maquillatges aterridors i dissabte vam poder practicar amb alguns valents.
Altres activitats que vam fer van ser la megapartida de Zombicide on encara ens va faltar taula per a poder desplegar tota la ciutat. En aquest escenari els herois havien d’alliberar a uns nens d’una escola abans que l'horda de zombis els atrapés. Alguns directament van optar per la confrontació directa amb els no morts mentre que d’altres es van dedicar a alliberar als nens. Tot un exercici de coordinació!

I mentre uns lluitaven contra zombis, altres gaudien d’una partida de rol de La Llamada de Chtulhu. On el senyor Brockford, un ric empresari, no estava content amb la seva nova casa a Florida i, aprofitant la celebració d’un sopar per ensenyar la casa als seus amics, els va convidar a investigar un soterrani misteriós. Només cal veure l’ambientació i les miniatures per fer-nos la idea del terror que els va perdre el seny als investigadors…


I va arribar la pausa per a recuperar forces amb un munt de pizzes i begudes. Anècdotes, rialles, comentaris, presentacions de cares noves… al Club Amatent ens agrada socialitzar.


Vam reprendre la sessió amb la megapartida de Los Juicios de SantVi. Si coneixes el joc "Los Hombres Lobo de Castronegro" podràs imaginar-te de què es tracta. Les sospites i els dits acusaven a gairebé tothom. El rei veia com tots els seus vilatans desapareixien I no hi havia manera d’enxampar a les bruixes. Per sort cap al final de la partida, in extremis, entre tots van saber afinar la punteria I trobar un per una a totes les bruixes. Sant Vicenç dels Horts va poder dormir per sempre més amb tranquil·litat. I amb només 2 habitants.

I l’activitat sorpresa que no us vam explicar va ser… un ESCAPE ROOM! Més de 30 persones van participar en un senzill joc de lògica format per diversos enigmes i cerques a una sala del nostre local. L’enginy i l’habilitat grupal guiats per uns pergamins permetien deduir un codi numèric que obria una capsa màgica. Tot un desafiament per l’intel·lecte!

Entre totes les persones participants es va fer el sorteig del joc “Las Leyendas de Andor” cortesia de Devir. L’afortunada guanyadora va ser la Miriam que posava així de contenta.

Per acabar la jornada vam fer l'última de les activitats: la partida de Trivial Halloween.
Els participants van formar equips d’entre 4 i 6 persones i van posar a prova els seus coneixements de la matèria "hallowenesca": pel·lícules, tradicions, mitologia… Va ser una competició molt disputada fins al final!


I això és tot. Volem donar les gràcies a tota la gent que vau assistir a Sant Vicenç dels Morts, desitgem que us ho passéssiu d’allò més bé. També volem agrair a tots aquells socis del club que vau fer possible aquest esdeveniment per la vostra dedicació i compromís.





2 Responses so far.

  1. Jo vull jugar a l'Escape Room! No haureu desmontat la sala, no? :P

  2. Anònim says:

    Sí Jimmy, ho vam desmuntar tot a l'acabar a les 8 del matí... XD

usuari/s connectats