21 d’octubre del 2014

Crònica 60a Sessió (18-10-2014)

0 comentaris
 
Aquest cop hem gaudit d'una nova jornada plena de bons jocs i millor companyia. Una vintena de jugadors han vingut a passar-s'ho bé com cada setmana. Molts habituals han estat ausents perquè han tingut el privilegi d'assistir a la Fira d'Essen (ja sabeu, les jornades més importants de Jocs de Taula de tota Europa), i ben aviat us farem un resum de com ha anat aquest any i el segell que ha deixat l'Amatent :)



La gran novetat de la sessió forma part de l'editorial Edge, amb el fantàstic Diskwars, un wargame amb un set up lleuger degut a que es fan servir tokens enlloc de figures i que com a novetat respecte als wargames de tota la vida és que es fa servir un disc per mesurar les distàncies. Una bona aposta per als amants de les caixes amb poc aire i les partides ràpides. Va tenir una bona impressió entre els qui el van jugar.




L'altra novetat és el famós Ciudad Machi Koro d'Homoludicus, un joc d'anar construint una ciutat per mitjà d'unes cartes que es van comprant i d'altres que es van fent evolucionar. Cada carta té una característica que et dóna un benefici segons si et surt una tirada de daus o si li surt a un company (dependrà del color de la carta). N'hi ha que el benefici l'obtens perjudicant als rivals. Per lo qual has de controlar l'equilibri entre el que guanyes i el que et fan perdre els rivals, fent que hagis d'estar pendent de les ciutats contràries, factor que li resta individualitat i que per això agrada tant. El joc bàsic és molt tàctic ja que pots anar a per les cartes que saps que "combeixen" bé i com a molt varies l'estratègia si veus que algú va a contrarestar la teva. Amb l'expansió que recull l'edició d'Homoludicus amb el joc bàsic no sempre surten les mateixes cartes i això fa que l'estratègia a cada partida sigui diferent. També val a dir que amb l'expansió s'allarguen més les partides. Un joc força interessant.






També es va jugar al flamant Soccer City, un joc del nostre país que va sorgir de l'èxit d'un crowfunding i que dispossem a la nostra ludoteca gràcies a la donació dels seus propis autors de quan van venir a presentar-lo al 2n CorreJocs. Un joc de futbol per a dos jugadors que vas fent accions per mitjà d'unes cartes d'acció que has de saber gestionar bé. Realment es viu la tensió d'aquest esport i et fa passar una estona molt amena.




També vam tastar el Age of War, un joc molt senzill bassat en l'atzar dels daus però que té una ambientació molt encoratjadora sobre samurais. El joc és exactament igual que el descatalogat Riskito però amb un bon redisseny. Has de conquerir uns territoris i per fer-ho has d'aconseguir uns resultats determinats. També pots robar les cartes dels rivals però amb un ressultat adicional per a que sigui més complicat. Si aconsegueixes totes les cartes d'un mateix color evites que te les puguin prendre i tens una bonificació adicional. La partida acaba quan no hi ha cartes sense propietari. Entretingut si només vols llençar daus.




Vam tornar a jugar al Xia, el popular joc de kickstarter que tant agrada al Club Amatent. Una duració força extensa en un joc de naus espacial on pots aconseguir guanyar de moltes maneres diverses i que pots fer evolucionar la teva nau. Tot això explorant l'hexagonal espai.




Un altre joc que també va veure taula és el popular joc de Knizia Colossal Arena, un joc ambientat en un hipotètic Colosseu de bèsties mitològiques i guerrers poderosos on lluiten tots contra tots en un combat a mort, on nosaltres ens dedicarem a fer apostes i a jutjar la força que tindrà cada participant a la lluita. Un joc que ve a ser una mena de Battleline amb apostes amb l'alicient de que cada monstre té una habilitat que pot ser activada pel mecenes. És difícil gestionar els entretorns, però malgrat això si prens l'immersió del joc pots arribar a passar una bona estona.




Pel que fa als nens s'ho van passar pipa als jocs que dispossem a la ludoteca com ara Animal sobre animal, The Island, Wilde Vikinger, King of Tokyo i Takenoko.







I la resta de jocs segur que ja els debeu conèixer, com ara el Catan, Zombicide, Carcassonne, Gardens i 21 Multinies.






Ens veïem a la propera crònica!!!

usuari/s connectats