5 d’octubre del 2014

Crònica 59a Sessió (04-10-2014)

0 comentaris
 
Ens reunim una nova Sessió amb una de les assistències més grans de la història del nostre Club. Tant és així que hem emplenat tota la sala! Si sumem l'assistència de matí i de la tarda hem superat la seixantena de participants. Això és degut al retorn de molts Amatents i de nous assistents, alguns amics d'Amatents que s'animen per primer cop a probar l'experiència i de convidats geocachers que han vingut convocats per un event produit pel seu canal i materialitzat pels nostres Amatents.



Una de les novetats més destacades és la recent novetat provinent d'un kickstarter a nivell mundial que ha rebut un dels nostres Amatents i que ha volgut compartir amb tots. Parlem de Xia. Aquest és un joc de naus espacials amb certes similituts amb l'Eclipse però que té una mecànica molt diferent. Té un punt d'exploració de l'espai per mitjà de descubrir llosetes. I vas construint la nau a base d'incorporar equipacions als espais disponibles que té cada unitat específicament. Una de les seves grans virtuts és que hi ha moltes maneres d'aconseguir la victòria (ja sigui destruint naus, com transportant productes d'un indret del espai a un altre, etc). Segons els teus interessos i les virtuts de la teva nau t'interessarà anar a per uns objectius o uns altres, i això va canviant al llarg de la partida o com se t'acudeixi potenciar la nau. Un joc que té unes naus pintades molt xules que enriqueixen molt l'experiència de joc.






L'altra gran novetat a nivell estatal i que ha tingut molt de vici pels Amatents que l'han comprat i que, per fi estrenem al nostre club, és el joc creat i editat a Espanya anomenat Super Fantasy, un divertit i simpàtic joc de dungeon crawler que té el més essencial d'aquesta mena de jocs: explorar sales amb portes on et vas trobant diversos enemics a mesura que vas trobant tresors. En aquesta missió havíem d'arribar a la sala final on ens trobaríem un ogre molt poderós rodejat de varis subdits en una sala ambientada amb columnes blanques. Malgrat que el joc no té miniatures i fa servir pedestals amb cartonets val a dir que és molt immersiu i en tot moment queda clar quins són els personatges, a més que té els cofres fets de fusta i el taulell és modular. La impressió va ser molt possitiva, tant és així que desitgem que el continuin portant per a que l'anem provant tota la resta d'Amatents que encara no l'han jugat.








Com a important novetat també vam gaudir d'una bonica expansió d'un joc que també ha desperat força falera al club. Parlem de l'expansió de la mina del Krosmaster Arena. A més de nous personatges, aporta un taulell de joc ambientat en una mina, on no només té una estètica menys infantil i més immersiva a nivell de dungeons i guerres subterrànies, sinó que té nous objectes que donen vida al taulell i aporten nous aspectes a tenir en compte a nivell estratègic (com les vagonetes que aporten un suculent moviment a través dels rails i d'unes determinades posicions indicades). Els amants d'aquest joc van quedar molt contents per donar un toc d'aire nou al joc.





Tampoc podia faltar el nostre estimat Mice and Mystics del qual, com ja sabeu, portem moltes sessions jugant-lo consecutivament. Aquest cop els nostres herois s'han vist les cares contra un equip de ratolins d'un altre clan, fins al punt de batres en duel en un escenari molt semblant a unes arenes. Tot això amb aquest toc de dungeon crawler d'anar matant enemics amb daus i la part narrativa semblant al Leyendas de Andor que et va immersant dins la partida.






Com a fet important de la Sessió també cal destacar que, la presència de participants que desconeixien pràcticament el món dels jocs ens va fer gaudir d'una mena de "revival" amb tots aquells jocs que jugàvem inicialment i que encara dispossem al club per tots aquells que vulguin una experiència més familiar. Aquells jocs que generen afició i que fa que t'ho passis tant i tant bé. Els geocachers (un joc de cercar tresors per mitjà de pistes, però que en el fons és una excusa per conèixer indrets insòlits poc coneguts o d'alt interés cultural, així com realitzar proves a nivell de gimcana i cercar peces ocultes molt camuflades i integrades a l'entorn) s'han animat a venir a l'Amatent atrets per una convocatòria que va fer un dels nostres integrants, i se'ls ha ensenyat a jugar a jocs tan divertits com el Dixit (que és el que més èxit ha tingut, fins al punt que no volien parar de jugar partides! Van jugar al Dixit 1, al Dixit Odissey i al Dixit 3). També ha hagut una falera molt important amb el superventes Carcassonne (i més amb el pique que hi ha de poder guanyar als veterans d'aquest joc, que com ja sabeu pels tornejos en són varis), el Hanabi (famós per ser dels pocs col·laboratius sense efecte líder i que ha agradat molt als nous assistents, fins al punt de fer moltes partides) i el Bang: la Bala (dels millors jocs que hi ha on poder agrutinar a molts jugadors i passar una bona estona). Com heu pogut destacar, tots 4 de diferents editorials. En definitiva, tot un éxit!














També hem de destacar els jocs redissenyats per Amatents dels qual podem gaudir la seva experiència de joc gràcies a les impressions de bona qualitat que fan a una botiga online d'Anglaterra, del qual destaquem l'agradable joc cooperatiu Sentinels of Multiverse, un joc on varis superherois han de destruir un enemic final (boss) que té molta vida i molt de poder, del qual van sortint cartes que empitjoren la situació dels jugadors, molt cops fent aparèixer petits enemics que potencien aquest enemic final i possen en apur als nostres herois. Al joc original, per no pagar llicències, han tret herois bassats en herois reals però amb un disseny i noms diferents; amb el redisseny ens permetem el luxe d'incloure superherois reals amb un disseny més fidel al dels còmics. I com podreu veure a les fotografies també hem jugat altres jocs redissenyats, tots de cartes, és clar.








També cal destacar la presència de canalla al club, amb dues franges d'edat ben diferenciades. Uns jugant a jocs de Habba com El Frutal i Sopa de Monstruos o de Devir com El Laberinto Mágico i els altres provant jocs com Catan Star Trek, Zombicide, Aviador Loco, Niagara i PitchCar. El succés més emocionant ha estat veure a una nena veterana a les sessions Amatents explicant a jugar, ni més ni menys, que el Isis&Osiris, a dos adults que venien per primer cop al club! Està clar que tenim garantida la successió generacional al club :D












Per acabar us deixem imatges de la resta de jocs que es van jugar a la Sessió; a destacar una relíquia que fa temps que tenim al Club però que quasi no hi hem jugat per ser només per a 2 jugadors, parlem del Senyor dels Anells: la Cerca, un joc de Devir descatalogat on vas construint un mapa mentre busques l'anell únic i et vas trobant objectes i monstres, així com amics que t'ajuden en la lluita. També hem gaudit del Sahne un joc de pastissos on t'has de quedat porcions de diferents receptes, però només puntuarà qui tingui majoria de cada tipus i per mitjà d'unes normes de partició que fa la tasca més complexe del què sembla. I també jocs com Graffitti, Gardens, Stone Age i Bauhaus.














Ens veiem a la pròxima Sessió!!! Ja veieu que no parem de passar-ho bé al Club Amatent!!! :D

usuari/s connectats