Estem una jornada més per narrar una nova Crònica Amatent. I aquest cop tenim l'honor de parlar d'una sessió molt especial en commemoració a un esdeveniment molt important provinent dels EUA: les TableTop Day, un event que s'organitza a diferents punts del món i que té com a objectiu apropar autors i públic en un esdeveniment el més multitudinari possible. Així ha estat com hem tingut rècord d'assistència amb més d'una seixantena d'assistents (es diu ràpid!). Molts Amatents consagrants no han volgut perdre l'ocasió de conèixer nous prototips i autors famosos, així com l'aparició de nous Amatents que veuen el bon ambient de l'indret i de segur que volen repetir. Des d'aquí volem agrair a integrants del Club Amatent i a la Plataforma Ludicosocial per haver mogut fils i aconseguir que vinguèssin tants autors.
Començarem fent cinc cèntims d'alguns dels prototips que es van veure a la sessió (realment hi van haver molts!), que teniu detallats en aquest enllaç i que properament podrem gaudir més acuradament en el postcat de Reservoir Jocs amb entrevistes amb autors. Un dels més vistosos i interessants tant pel seu aspecte de components com per la seva jugabilitat és el Khepri. Un joc abstracte de lluita d'escarabats que tenen com a objectiu ser els primers en fer 30 punts mantenint un ordre de posició al mig del taulell. Arribar-hi no és gens fàcil, ja que els altres jugadors poden empènyer els teus escarabats o, fins i tot, matar-los (tornen a renèixer a una de les sortides). Un joc perfecte per als amants dels jocs abstractes i del puteig:
Un altre joc que va causar bona sensació va estar el Mars Mineral Wars, un eurogame de majories on anem realitzan accions per mitjà d'un draft de cartes, que et permetrà anar colonitzant el planeta per aconseguir recursos o més treballadors. Als qui el van jugar es van quedar amb ganes de fer més partides, així que va donar també molt bones impressions:
També va estar present l'Eugeni, el consagrat autor del mític Cargolino Valentino el qual sempre està present a molts events de jocs a Catalunya. Aquest cop ens va mostrar un simpàtic joc de cartes que desitjem que tingui sort en els concursos de creació de jocs on es presenti:
I en van haver molts d'altres (lamentem no dispossar de recull fotogràfic), entre d'ells un memorístic amb unes fitxes negres amb símbols que recorden lleuguerament al Qwirkle però amb una mecànica que no té res a veure. Es col·loca boca terrosa després de que cadascú les memoritzi i s'ha de seguir una sèrie determinada de colors:
I, per a què us feu una idea de lo especial que va ressultar l'event, podieu trobar autors consagrats al món lúdic explicant els seus jocs als assistents, com va ser el cas d'en Jordi Gené explicant el Bauhaus a públic Amatent. Ja sabeu, el divertit joc abstracte de caire familiar d'anar apoderant-se d'espai per tal de puntuar (i evitar que els altres puguin puntuar!):
També vam tenir el plaer d'estrenar la recentment publicada novetat de Devir Gardens, un joc d'en Perepau Llistosella (que també va venir a la Sessió i que es va posar molt content en veure que ja teníem el joc). En aquest joc es tracta d'anar construint un jardí per mitjà de col·locació de llosetes però hem de mirar de ser els primers en situar 8 (ó 10) paterres del nostre color. Per aconseguir-ho hem d'aconseguir tenir-hi majoria (hi ha 4 cantons que conformen la paterra). Un joc de puteig ja que podem bloquejar els camins dels altres jugadors i així evitar que puguin anar a construir la part de jardins que més els interessa, a més d'altres estratègies que podem anar prenent a la partida. Un altre aspecte divertit és que cadascú ha de reclamar la seva paterra, i si no te n'adones, pitjor per a tu! En definitiva, un joc familiar amb un toc estratègic considerable i, sobretot, divertit. Els qui el van jugar (tots amants del Carcassonne) el van puntuar amb molt bona nota!
I una altra novetat que vam estrenar és la nova entrega de la saga de Time Line, aquest cop amb temàtica musical. Els amants d'aquest gènere estan de sort! Ja sabeu, Time Line és un joc de situar en una línia cronològica diferents fets/descobriments/creacions, i si ho fas bé et descartes de la carta, si no n'agafes una de nova, i guanya qui es queda sense cartes. Contra més cartes s'hi juguen més difícil és encertar!
I un joc que veu taula per primer cop a ca l'Amatent, tot i que pórta temps al mercat és el Myrmes, una mena d'eurogame on hem de gestionar la nostra tribu de formigues i fer que aconsegueixin l'èxit colonial respecte les seves rivals. Diferents perills i recursos tindran joc en aquesta aventura d'emplaçament de figures en taulell hexagonal i gestions de recursos en diferents torns. Un joc que si t'agrada temàticament pots arribar a gaudir molt:
I una joc mític que feia temps que no treiem a taula i que té molts fans incondicionals en l'esfera lúdica és el Caos en el Viejo Mundo, un d'aquells jocs que no se sap per què no el reediten ja que agrada molt. Les seves figuretes enamoren a més d'un, i la seva extensió fa que esdevinguin partides ben manides:
També vam gaudir d'una mena de "sessió especial de jocs de Devir" per part d'uns quants Amatents que necessitaven aprendre a jugar a uns quants jocs, ja que aniran a explicar-los aquest cap de setmana al CCCB (ja ampliarem la informació en una altra entrada). Com es tracta de jocs bassats en la literatura i altres temàtiques fantàstiques i d'aventura es van jugar a jocs com: El Señor de los Anillos (un joc cooperatiu força linial que preten anar avançant en la història de la famosa saga. Per això, cal evitar avançar cap a Mordor i que Mordor no avanci cap a nosaltres o el mal ens corrompirà); La Vuelta al Mundo en 80 Días (un senzill joc familiar on hem de recòrrer per diferents ciutats en menys de 80 dies). Es juguen unes cartes de vaixell o tren que porten un número del que ens faria trigar viatjar amb elles. A priori ens interessa jugar les de més baix valor, però hi ha combos on si jugues dues d'iguals només te'n compta una, així com altres funcions que et fan moure un detectiu que entreté als rivals, un globus on t'ho jugues a tirades de daus que pots repetir la tirada amb monedes, etc; El Desert Prohibit (joc cooperatiu on hem de trobar en un desert on són les parts d'una nau i on és la nau. Un pas més enllà de L'Illa Prohibida, ja que no veus on són les coses fins que les destapes, el taulell es va movent, i cal controlar les tormentes així com la sed que passem; i finalment, La Escalera Encantada, un joc d'estètica infantil on hem de memoritzar on són els colors i fer que el que tinguem nosaltres en aquell moment arribi a la meta el primer. La gràcia és que aquests colors es van tapant amb fantasmes i aquests es poden anar intercanviant, a més que et poden canviar el color que ets. Un joc ràpid i molt graciós:
I per acabar us deixem amb imatges de jocs ja coneguts per tot d'altres sessions com: Un Imperio en 8 Minutos, Carcassonne, Zombicide, The Island, King of Tokyo, Tzolk'in, Cerdos al Galope, Takenoko, Dobble, Tarta de Monstruos, Catan Junior, etc. Ens veiem a la pròxima sessió, que, recordeu, que malgrat coincideixi en Setmana Santa també farem la sessió:
Publica un comentari a l'entrada