19 de juny del 2012

Crònica 7a Sessió (16-06-2012)

4 comentaris
 
Doncs ja tenim feta una altra Sessió del Club Amatent amb una molt bona participació (vam arribar a reunir-nos fins a 21 persones) i amb uns quants jocs per estrenar i la gent ja capficada en l'organització i planificació de La Nit Més Curta Més Llarga de Jocs 2012 que farem a Sant Andreu de la Barca el pròxim dissabte dia 22 de juny dins l'Espai Jove.




A l'inici de la sessió uns quants Amatents van propossar treure, per fi, a taula el joc de gestió de recursos Tinners' Trail, un joc que ens va enviar El Viejo Tercio per a incorporar-lo a la ludoteca de la biblioteca (la qual cada dia que passa fa més goig). Tinners' Trail està ambientat a la península de Cornualla, al sud-oest d'Anglaterra, a principis del segle XIX, i es centra en les indústries del coure i de l'estany que van donar fama a aquest comtat. Fou durant aquest segle que Cornualla es convertí en una de les zones mineres més importants del món. Produïa l'estany que s'utilitzava en moltes aleacions i el coure que s'utilitzava en el revestiment dels vaixells de la Royal Navy. A més, fou la demanda de bombes d'aigua més eficients per a les mines una de les causes que dugué al desenvolupament de la màquina de vapor, i com a tal, de la Revolució Industrial. El nom del joc fa referència a les llargues caminades que havien de fer els miners per anar de les seves cases a la mina. La ruta es coneixia com el tinner's trail (el camí dels miners d'estany).



En Freddy, el mateix que va tenir la paciència d'explicar-nos el joc, va ser premiat amb la primera victòria d'aquest joc en la història del Club Amatent, seguit pel Xavier i l'Òscar de ben aprop. Segons l'opinió dels testadors, aquest és un joc amb moltes possibilitats, que unit a la seva atractiva imatge gràfica i que va agradar força, el converteix en una opció que anirem treient sovint a taula en següents sessions.




En una altra de les taules va començar una gran partida al joc de 500 cartes (més expansions) Dominion on es tracta de construir un domini medieval que contingui recursos, punts de victòria i una sèrie de coses que podràs anar fent durant la partida. Es comença amb una mà de cartes reduïda, amb finques i una mica de coure la qual acabarà plena d'or i de províncies, junt amb els habitants i edificis del teu castell i regne.



En aquest cas hi va haver una victòria aclaparadora de l'experimentat Roberto enfront els altres competidors, tot i l'esforç que se li veu a la Silvia en la fotografia anterior per aconseguir les millors cartes possibles i així poder-lo derrotar.


En la següent taula el March es dedicava a ensenyar a nous jugadors la mecànica del Santiago de Cuba, la segona ciutat més gran de Cuba i la que va veure el naixement de la revolució. Aquí s'han de fer negocis (mitjançant un cotxe que circula per tota la ciutat) amb els habitants i edificis de la ciutat mitjançant la compra de canya de sucre, fruita, tabac, ron i fusta, les quals s'hauran d'embarcar en un vaixell que els estarà esperant al port. I el que millor va interpretar el mecanisme dels negocis fou el Jaume, encara que seguit molt d'aprop pel Javi i pel Hèctor.




Mentrestant, el Danny s'encarregava dels Amatents més joves (com acostuma a fer últimament a cada sessió) ensenyant-los un joc gens fàcil com és La Villa, ja explicat en sessions anteriors, la qual cosa demostra fins a quin punt els nens més petits del grup en són d'intel·ligents. Això no vol dir res més que tenim un bon planter assegurat pel futur. Fins i tot els dos Víctors li van ficar les coses difícils en la seva victòria final.





En aquest punt, i inesperadament, va aparèixer a la Sala Polivalent de la biblioteca l'Stephane (creador del projecte 5MPJ) amb el seu fill Noan, amb els quals ja havíem coincidit anteriorment a la Fira de Granollers 2012 i dels quals som veïns geogràfics. Aquesta visita ens va fer una especial il·lusió, ja que l'Stephane representa molt en aquest món lúdic i és un dels seus grans impulsors. I com que tothom estava liat amb alguna partida, el March (que ja havia acabat d'explicar el Santiago de Cuba) s'uní a ells dos per montar una partida propossada pel Noan: El Símbolo Arcano, un joc cooperatiu d'ambientació lovecraftiana sorprenent, ja que es pot jugar d'1 a 8 jugardors sense que li afectin gaire les situacions del joc. Es tracta de ficar-se en el paper d'un investigador amb les seves habilitats particulars per a resoldre les aventures que s'aniran produint a un museu en el qual hi succeeixen una sèrie de misteris i secrets. La finalitat és despertar i derrotar a un primigeni que ho devorarà tot al seu pas si no ho impedim.




Finalment, la resta de partides que es van ficar sobre les taules van ser un Le Havre a mètode de prova (ja que no quedava gaire temps), un Mundodisco (aquests dos ja els comentarem més detingudament en futures sessions), un Félix, el Gato Encerrado (ja explicat en sessions anteriors) i l'exitòs Survive: Escape From Atlantis, el joc que ens va ensenyar l'Alfred de JugarXJugar en l'anterior sessió i que ara tothom vol provar, ja que és un joc que té les rialles assegurades (a més, d'aquesta botiga i els seus socis en parlarem en un futur no gaire llunyà). Us deixem finalment amb algunes fotografies d'aquestes partides:







Per tancar la crònica, com sempre, volem donar les gràcies al Danny per la seva aportació al Club Amatent i per la paciència que té amb els més joves sessió rera sessió, tot i que sabem que és molt possible que no llegirà aquesta crònica per què no disposa d'internet a casa; persones com ell defineixen a la perfecció el mot "amatent".

També volem agraïr la visita que ens van fer l'Stephane i el Noan per veure el nostre lloc lúdic dels dissabtes i donar la benvinguda a l'Hèctor, el qual venia per primer cop al Club Amatent; esperem que s'ho passés força bé i repeteixi. Ens veiem ara a:

4 Responses so far.

  1. Ruminahui says:

    Quina enveja que em feu!

  2. No pots venir a les sessions?

  3. Ruminahui says:

    Ho tinc difícil, però algun dia s'intentarà!

  4. T'esperem doncs quan vulguis venir...

    Salutacions,

usuari/s connectats