14 de juliol del 2015

Crònica 79a Sessió (11-07-2015)

0 comentaris
 
Tornem un cop més a narrar-vos una nova sessió amatent, aquesta vegada amb una assistència gairebé de rècord. Es nóta que les vacances fan que molta gent s'animi a venir a les sessions per disposar de més temps o per passar un dia amb els seus fills i altres nens! Aquest constant fluxe de persones durant tota la sessió jugant aquí i jugant allà és el que fa intenses les sessions a l'amatent, fent que el temps passi volant i jugant a tothom.




Una de les novetats més importants que vam poder gaudir al club va ser la demostració del joc Dice Masters editat fa molt poc per Devir. Un joc que malgrat que es necessiti anar comprant nous personatges per fer-se amb un bon exèrcit es pot jugar prou bé amb el bàsic. El joc consisteix en una lluita entre bandes liderades pels superherois americans més famosos dels còmics. Tot això es fa gestionant uns daus comuns i uns altres propis de cada personatge que tenen unes potencialitats que cal combinar el millor possible per minimitzar l'atzar. Un joc molt entretingut on la gràcia erradica en gestionar daus (i, obviament, en derrotar al rival). Vam dispossar de panells que fan més entendible les fases i que ajuden a ambientar una mica el joc. Molt recomenable si t'agraden els superherois o si ets un amant de tirar daus!




I un altre bon joc per a dos jugadors que vam poder provar en primícia és el Iron League, un lloc de figuretes amb lluites entre robots futuristes. Un joc visualment molt potent sobretot per les espectaculars figuretes. Nomès pot sobreviure un dels dos bàndols. Un bon joc si t'agrada la seva inmersió temàtica.



La sorpresa estrella de la jornada que va agradar de la mateixa manera que l'aviador loco és el Coconuts, un esbojarrat joc japonès on tenim que fer punteria d'un seguit de cocos que boten i fer-los entrar en uns gots. Els gots comencen al centre del taulell però també podem mirar de robar els gots que han agafat els altres companys. El llançament es fa per mitjà de les mans d'uns micos que actuen com una catapulta, fet que no fa gens fàcil encertar la punteria. A més a més hi ha unes senzilles cartes que fan efectes especials. Joc ràpid d'habilitat que agrada a tothom, a no-jugons i jugons, els riures estan assegurats. Nomès cal veure la quantitat de gent que l'ha jugat per valorar el seu èxit!







I un joc que temàticament està molt de moda i que a més a més té molt bona jugabilitat i inmersió és el joc d'Edge Juego de Tronos (obviament bassat en la famosa sèrie de televisió). Mou els teus personatges pel taulell i mira d'obtenir la màxima influència en aquest èpic joc d'invasió territorial i figuretes. El lloc va acollir molt públic que van viure molt intensament la partida i van deixar molt bones vibracions. No és casualitat que actualment estigui en les millors posicions al rànking de la BGG.


 

I un altre joc bassat en sèrie de televisió i que a nivell de jugabilitat és molt bo és l'Spartacus. Aquest, però, té una mecànica molt diferent i es tracta de lluites en una arena romana, amb daus, apostes i cartes que potencialitzen als propis personatges, que de per sí dispossen d'habilitats específiques. Un joc que com haureu endevinat es juga molt sovint al club i té certs fans que mai diuen que no a fer-li una partida.




I un altre joc amb figuretes que agrada moltíssim al club i que juguem molt sovint és el Mice&Mystics, un joc que com ja sabreu a aquestes alçades combina una mica dungeon crawler amb narrativa, la història es va construint a mesura que es juga el joc però hi ha unes fases de moure's pel taulell i derrota enemics amb els daus i habilitats especials. Un joc molt divertit amb unes figures molt xule i una ambientació molt engrescant. No és pas casualitat que agradi tant.


En quant a altres jocs de moda vam tornar a gaudir del que pot esdevenir tot un clàssic Cacao. Un joc que està agradant molt al club, molt senzill d'entendre, que té la grandesa de tenir bastantes opcions de joc on tindrem que prendre potents decissions però que no arribar a ser un crema-cervells que desesperoni a persones no gaire besades a aquest món dels jocs de taula. A més a més tothom té les mateixes fitxes però els hi arriba en un ordre diferent, a més d'haver d'altres de comunes que van apareixent al llarg de la partida. Un joc ràpid amb moltes possibilitats que agrada moltíssim.





I un gran clàssic que potser se li assembla estèticament però que no tenen res a veure a nivell de mecànica és el Carcassonne, el joc bassat en la ciutat francesa que té tants fans i bons jugadors al club. Aquesta sessió es va donar el cas que s'hi van jugar moltes partides diferents a aquest cèlebre joc. Ja sabeu, colocar loseta que agafes a l'atzar i decidir si col·locar un meeple o no. Una mecànica tan senzilla però que oculta molta estratègia que fa que qui en sap jugar el sàpiga gaudir moltíssim. Un joc, per tant, que agrada tant a famílies com a jugadors experts.





I un altre joc losetero que està fora bé i que inexplicablement feia molt de temps que no jugavem al club va ser el divertit joc bassat en el famossísim llibre Principito. Un joc d'anar construint plegats cadascú el seu planeta amb els seus personatges. La gràcia és que l'ordre de torn sempre canvia i sovint t'interessarà més ser el primer i d'altres escollir més tard. Decidir si agafar una peça que et vagi molt bé o una que li vagi bé a un altre però li esgerres agafant-la tu són unes de les decissions més potents d'aquest entretingut joc on l'atzar i el puteig dels altres jugadors es noten una mica. Tot i així mirar de fer el màxim de punts escollint uns personatges o uns altres, així com l'ambientació, són els màxims punts per gaudir d'aquest joc familiar.




Tampoc podia faltar una partideta al joc urbanístic Ciudad Machi Koro. Un joc on tens que construir els pilars bàsics d'una bona ciutat a mesura que crees petites infraestructures que et donaran bonana econòmica per poder aconseguir-ho. Tant senzill com adquirir unes cartes i beneficiar-te segons unes tirades de daus (algunes donen beneficis tiri qui tiri els daus, altres nomès si els tires tu, unes altres penalitzen a qui tiren els daus i reclames beneficis si tens aquesta carta, etc). Determinar si tens més benefici o menys, si especialitzar-te en unes cartes en concret o diversificar, decisions gens fàcils malgrat ser un joc ben senzill. Un joc bastant de moda actualment que no deixa indiferent a ningú i que per això l'anem jugant de tant en tant a les nostres sessions.
 


Un joc que feia molt que no jugavem i que en el seu dia va ser tot un clàssic (i encara ho és) és el Zooloretto. Un joc de construir el teu propi zoològic, has de decidir si col·locar animals dins de camions o endur-te els camions. El que succeeix és que fins que no et torni el torn no saps com quedaran distribuits els animals als camions, així que has d'escollir si agafar-ne pocs però els que necessites o arriscar a que et putegin i acabis agafant animals que no vols. Tot això al principi sembla fàcil perquè tens gàbies per distribuir animals, però a mesura que avança el joc es va complicant (tot i que un bon jugador ja ha de tenir present no abussar de gàbies). Fer que tinguin fills, aconseguir diners per ampliar el zoo, són aspectes que converteixen aquest senzill joc en una experiència prou divertida. A més a més són tan bonics els animals!


Tampoc podia faltar una partideta al Takenoko (on, recordeu, vam fer un torneig entre amatents no fa gaire), el joc d'aconseguir un seguit de missions fent que es conrein bambú, o que el panda se'l mengi, o construir camps d'una manera determinada, tot això mentres s'expandeix el terreny i hem de fer (o no) que hi arribi aigua (depenen de les nostres pretencions). Tot això en una mecànica molt senzilla que engresca a les famílies.



Un altre joc que va tenir una relevància important va ser el famosíssim Hombres Lobo de Castonegro. Un joc narratiu on es van succeint un seguit de crims de la mà d'uns homes llops nocturns que pel dia són habitants del poble normal i corrent. L'objectiu dels habitants és assessinar per judici als homes llops i l'objectiu dels homes llops es matar per la nit a tots els habitants. La mecànica és divertida, ja que els homes llops decideixen qui maten senyalant a les víctimes, i ningú ho veu perquè tothom té els ulls tancats excepte qui fa de màster. Un joc molt familiar on les acussacions, el jugar a despistar i altres factors el fan molt divertit! Es van jugar moltes partides a la tarda, a aquest joc.


I un joc molt xulo d'habilitat i que recorda a les mític joc de txapes és el Pitchcar. Un joc tan senzill com una cursa on has de moure la teva peça picant-la amb els dits i fent que es mogui pel circuit, mirant que no surti de la pista o que no volqui, a més que pots llençar als contrincants a fora. Vam jugar amb l'expansió que inclou salts, túnels i dobles corves. Va ser molt intens i divertit.



I un altre joc de carreres però aquest amb gestió de daus és el Banjooli Xeet, el famós joc espanyol que tanta fama va tenir en el seu moment i que a dia d'avui és un bon joc ràpid i senzill per passar l'estona. Curiosament la partida es va viure amb moltíssima intensitat i això la va fer molt divertida. Per les fotos no deuria anar-li gaire bé als adults!



Una curiositat va ser jugar a un prototip de joc inventat i testejat pels seus autors a la sessió, parlem del GeoWhore, un joc bassat amb el geocaching (el cada cop més conegut joc de cercar tressors amb el GPS pel carrer i per la muntanya). Un joc molt divertit amb tirades de daus, puteig i cartes que tenen efectes en el joc que fa de l'experiència molt gratificant si conèixes el geocaching, per la quantitat de cameos que té. Això ha estat degut a que ens han visitat molts companys d'aquest afició degut a una crida que es va fer coincidir a la sessió.


Pel que fa a la canalla van gaudir de moltíssims jocs per a nens (que en certa manera també poden gaudir els adults) i fins hi tot algun joc d'adult que es pot jugar de manera més relaxada amb nens (com el cas del Gardens), parlem de jocs tan bons com La Escalera Encantada (un joc memorístic on has de recordar on s'amagen els colors i fer que arribin fins al final, però vigila no facis arribar al final el del rival pensant que t'avances a tu!), ¡Adios amigo! (aquest es pot catalogar com a joc de càlcul matemàtic) i ¡Se vende! (un interessant joc de subastes i pujes).





Finalitzem la crònica amb la resta d'imatges de jocs que de ben segur que ja coneixeu. Fins la propera sessió!!






 

usuari/s connectats