4 de maig del 2015

Crònica 74a Sessió (02-05-2015)

0 comentaris
 
Tornem una jornada a compartir amb vosaltres una nova Sessió Amatent. El fet que coincidís amb un pont de 3 dies ha fet que es notés la falta de presència de força Amatents, però tot hi així ens ho hem passat molt bé amb cares conegudes i d'altres que feia dies que no venien. Es pot dir que va ser una Sessió predominantment adulta i molt igualada en presència tant de matí com de tarda:



Com a jocs d'eurogames vam tenir el gust de provar el Madame Ching, que temàticament és una exploració per mar mentre anem comerciant productes, però que a nivell de mecànica és anar aconseguint punts de victòria per mitjà de l'assoliment de llosetes que aconsegueixes amb recursos les quals vas adquirint per mitjà d'unes accions que realitzes amb unes cartes. Un joc senzill però amb un component estratègic força interessant:




I un altre joc molt curiós va ser el Ad Astra, un joc que té una mecànica semblant al Race For The Galaxy en el sentit que es determina quines accions i en quin moment del torn les farà cada persona però en secret, i tothom se'n beneficia, encara que el propietari té cert privilegi. No obstant, a nivell d'objectius és més senzill i és més del estil Catan en el sentit d'aconseguir recursos per fer construccions i evolucionar-les. Té certa immersió pel que fa a l'exploració de l'espai, endivinar què faran la resta per poder-te beneficiar és tot un repte. Ens va deixar bon gust i segur que alguna partideta repetirem:



Un altre joc de l'espai que és tot un èxit a l'Amatent és el popular Firefly, del qual ja hem parlat molt a altres cròniques, i que es juga imparablement, ja que agrada moltíssim la seva varietat estratègica i possibilitats d'accions i successos que pot donar, així com la temàtica (i si a sobre ets fan de la sèrie encara més i més encantat quedes):



I un altre joc que també té moltíssim èxit, ja no només a l'Amatent sinó en tot l'àmbit lúdic, és el Dead of Winter, un joc de temàtica zombi molt inmersiu que genera molta tensió (positivament parlant) i que per aquesta bona simulació genera tants fanàtics:




Un joc molt especial i bastant difícil de trobar actualment és el Shogun, un eurogame que té petites semblances amb altres jocs com El Grande, Un Imperio en 8 Minutos, etc. i té una mecànica que el fa molt agradable i amè de jugar. A més a més, el tirar els cubs per la torre li otorga un plus d'originalitat i diversió destacable:





El joc que més èxit va tenir a la tarda i que va aglotinar a molts jugadors va ser el famós Los Hombres Lobo de Castonegro, un joc on els homes llop han de matar als aldeans i viceversa, amb alguns personatges que fan coses especials com la nena, l'endevinadora, el caçador i Cupido. Es van arribar a jugar moltes partides ininterrumpudament perquè volien un bon farcit d'experiències i un pique sà que va alegrar molt l'ambient. Va agradar moltíssim als assistents:





I els altres jocs més jugats a la Sessió en quant a quantitat diferent de partides amb diferents amatents van ser el famós Dino Race (joc molt simple i infantil de carreres però que déu generar molt de pique si es juga tant! Potser el seu éxit és la brevetat de les partides, que sempre va bé per a què acabin altres taules) i Carcassonne: Edición Invierno (potser amb l'arribada de la calor cal compensar amb l'edició de gel), jocs que ja coneixereu d'altres sessions i que són jocs molt populars de Devir:






Per acabar us deixem amb fotografies de la resta de jocs com el Catan, Saboteur, Horse fever i Aviador Loco. Ens veiem a la propera Sessió!





usuari/s connectats