24 de febrer del 2015

Crònica 69a Sessió (21-02-2015)

0 comentaris
 
Tornem de nou amb una nova Crònica Amatent, on cal destacar la gran afluència de públic infantil, així com molts assistents que tornen a venir degut al gran caliu que es viu a l'ambient :) L'assistència s'ha repartit força bé entre el matí i la tarda, i tot i que al matí ha hagut més gent, a la tarda han estat bastantes persones que han donat un ambient ple de vida lúdic:



Una de les novetats que estrenem al Club per part de la ludoteca d'en Freddy és La Isla (que, malgrat portar temps publicat mai l'havíem provat a l'amatent). Un joc que ha agradat molt, i que ja teniem moltes espectatives per ser d'en Feld. Consisteix en enviar els teus exploradors (amb boniques figuretes de plàstic) a l'illa per capturar espècies d'allò més estranyes, quantes més n'agafis més punts et donaran a final de la partida. Tot això amb un sistema de selecció de cartes i de col·locació de majories molt original que et fa ballar el cap. Hi ha qui diu que és una mica atzarós les cartes que et venen a la mà, però realment s'ha d'entendre com un joc on vas replantejant l'estratègia a mesura que vas optimitzant al màxim el que et ve a la mà i depenent del que fa la resta de jugadors. Nomès dir-vos que ha agradat molt i que no ens importaria que la resta d'Amatents el provessin:





Una altra novetat que provem al club és el Five Tribes. En aquest joc vas "descolocant" meeples del taulell per realitzar diferents accions amb ells, tipologia de la qual depen del color del meeple. Hi ha 5 colors (5 tribus). També pots invocar el poder dels Djins (genis) que ens ajuden a obtenir més punts combejant. Un joc molt curiós en quant a la seva mecànica que no ha deixat pas indiferent a ningú:





Un joc poc freqüent a l'Amatent però que es va jugar és el famós MIL, un joc que, per algun motiu, té tants retractors com amants. Potser perquè les seves regles són força enrevessades però, a l'hora, és molt immersiu. Un joc força llarg però que es va gaudint si t'agrada:





També es va jugar molt al Takenoko degut a un torneig que estem realitzant entre els integrants de l'Amatent tal com ja vam fer fa molt de temps amb el Samurai i el Summoner Wars. En aquesta Sessió s'ha produït la primera fase de molts dels encreuaments d'aquelles persones que han pogut assistir-hi. Podeu observar quantes partides s'hi han fet!







I un joc que es va possar de moda fa molt de temps a l'Amatent i que feia molt que no el jugàvem és el Noah. Un joc d'Asmodee il·lustrat pel gran Xavier Collette i dissenyat pel famós Bruno Cathala (autor de grans jocs com el Hanabi, entre altres) on has de desfer-te de totes les cartes abans que els teus rivals. Un joc sobretot de puteig, i més quan obligues al rival a endur-se totes les cartes d'un vaixell. És un joc familiar per passar l'estona sense majors pretencions i força divertit:



Tampoc pot faltar un dels considerats millors jocs de l'any que ha agradat molt per la seva jugabilitat. Parlem d'Splendor, un joc senzill però amb molta estratègia que portem uns quants dies jugant degut al seu èxit i que cada cop aniran jugant més i més Amatents per gaudir de l'experiència:





També hem tingut una dosi especial del joc Zombicide, amb l'explicació de les seves normes i breu testeig del tutorial (que, tot sigui dit, aquesta missió deixa poc sabor de boca i no fa justícia de lo que és realment aquest divertit joc). També vam participar a una missió inventada on podem veure que hi ha un edifici immens ple d'objectius vermells (quin cacau que s'organitzarà quan s'obri! a més a més ha sortit l'abominació!!). Un joc cooperatiu ambientat amb zombis que cal anar matant que és molt trepidant:
 




També es van jugar a jocs del nostre estimat Knizia com el seus famosos Qin i Battle Line. El primer, es de col·locar llosetes i fer bones combinacions estratègiques depenent dels colors de les teves torres. I el BattleLine és tot un repte de lluites de cartes numerades del 1 al 10 i de 6 colors. Tant important és guanyar batalles com fer creure al rival que té possibilitats de que li surti una carta que tens tu, per liar-li l'estratègia. Al final, tenir present quines cartes han sortit i quines no és primordial, fet que li dóna al joc molt de suc estratègic malgrat la seva senzillesa de regles, el que el converteix en un dels millors jocs de l'autor:




Per acabar us deixem un seguit de fotografies d'altres jocs familiars ben coneguts i famosos que sempre acompanyen les nostres Sessions i que tan bones estones ens fan passar, com són El Frutal, Catan, King of Tokyo, Ubongo, SET, Zooloretto, Tzolk'in, Finca, Dixit, Fantasma Blitz i Ciudad Machi Koro (redissenyat). Ens veiem a la propera Sessió!!!

















usuari/s connectats