1 de desembre del 2014

Crònica 63a Sessió (29-11-2014)

0 comentaris
 
Tornem una nova Sessió a gaudir dels jocs i del bon ambient característics al Club Amatent! Tot això mentre anem preparant "l'equipatge" pel dia següent a la nostra participació a la Fira del Joc de Tona. Aquest dissabte es van jugar força jocs que no havíem provat abans i d'altres que feia temps que no els jugávem:



Vam tenir el gust de descobrir el Mundus Novus, un joc de cartes ambientat a l'era colonial on cal fer un set de cartes que o bé siguin totes iguals o bé siguin totes diferents. Al final de la ronda les podem canviar per cartes de desenvolupament (si són iguals) o per monedes (si són diferents). Guanya el primer en arribar a tenir 75 monedes:




També vam tastar el conegut Elfenland, un joc del creador de l'Aventureros al Tren que va fer abans del seu gran éxit, on hem de fer unes rutes comercials i cal anar optimitzant les cartes (que és el que ens permet fer les rutes) de la millor manera possible per fer-nos recòrrer la major quantitat d'indrets amb elles. Un joc força familiar amb un toc d'estratègia que el fa força interessant:




I un joc que inicialment havia de ser una expansió de l'Elfenland però que finalment va acabant sent un joc autoconclusiu i amb unes mecàniques diferents és el Isla Dorada. En aquest joc on també has d'anar visitant diferents indrets del taulell per jugar-hi unes cartes de tresors en elles. La gràcia està en que tothom ens movem amb un únic peó, que mourem per mitjà d'un sistema d'apostes mitjançant cartes. Aquestes cartes també hi ha algunes que donen unes accions per putejar als rivals. Molt interessant per no ser gaire conegut:





I tot un clàssic en els jocs de curses i que ha servit d'influència a grans jocs com el Banjooli Xeet o el Formula Dé és el mític Daytona 500, un joc de curses amb diners i amb unes cartes que, al jugar-les, mous tots els cotxes la quantitat de caselles com t'indiqui la carta (algunes cartes mouen més uns cotxes i menys uns altres). Un joc força divertit i distret:



I un joc que feia moooolt que no jugàvem i que era un dels jocs preferits als inicis de l'Amatent i que aquesta Sessió ha tingut moltes partides amb diferents Amatents, és el Samurai de Knizia. El joc de majories que té aquell sistema de puntuació tan original i diferent que t'obliga a especialitzar-te en un recurs però no gaire ja que alhora has de diversificar la resta de recursos. Els seus components no deixen indiferent a ningú:





I un altre joc que també feia molt de temps que no jugàvem i que va tenir el seu moment de glòria al club és el The Speicherstadt, on vas aconseguint un seguit de recursos per mitjà d'uns vaixells i els vas col·locant en un seguit de cartes (depenent de quines tinguis necessitaràs uns o altres). Lo bo és que hi ha diverses formes de fer punts (per mitjà d'edificis que donen punts a final de partida si compleixes un requisit de situacions, per mitjà d'uns bombers, etc). I també està molt bé la manera de determinar l'ordre de les accions:




Un joc que va fer les delícies a persones que encara no l'havien jugat mai és l'Stone Age, el famós joc de recursos on has d'anar aconseguint unes cartes i unes cabanes per anar sumant punts de victòria mentre vas fent crèixer la teva tribu. Has de vigilar que no passin gana mentre els fas prosperar. Un joc molt ben il·lustrat i molt divertit considerat dels 50 millors jocs a la BGG:






Tampoc podia faltar el San Juan, el qual manté les mateixes accions que el Puerto Rico però és completament diferent, ja que tot es fa per mitjà de cartes i no hi ha colons treballant en les plantacions. El seu objectiu és semblant al Catan Cartes (ens el pot recordar força) però les accions dels edificis són més immediates i diferents. Està força bé si vols partides ràpides o directament no et ve de gust el set-up del puerto rico. També és més senzill d'entendre:



També vam tenir una partida amb molts jugadors al 7 Wonders, dels millors jocs amb estratègia per a aquesta quantitat de jugadors. A més té un sistema original d'agafar una carta i passar la resta al jugador del costat i és un joc bàsic de gestió de recursos. Malgrat que a la primera partida no ets del tot conscient del que fan algunes cartes s'acava entenent sense dificultat al llarg del joc. La partida es va viure amb especial il·lusió:




Per acabar us deixem amb imatges de la resta de jocs: Sentinels of Multiverse (amb redisseny que fa referència a herois famosos de marvel i DC), Ciudad Machi Koro (també redissenyat) i Bauhaus: 








Ens acomiadem fins la següent quinzena, on tindrem forces sorpreses: primer us ensenyarem fotografies del que va ser l'estància Amatent a la Fira del Joc de Tona, i després la nostra participació a les DAU que coincideixen amb la pròxima Sessió Amatent (ens haurem de dividir per assistir a ambdos eventualitats). Fins la propera!! Us deixem amb una foto d'una de les caixes de jocs que ens vam emportar a Tona per explicar jocs a les famílies:


usuari/s connectats