5 de juny del 2014

Crònica 51a Sessió + Fira JugarxJugar (31-05-2014)

0 comentaris
 
Estem de nou amb una nova crònica Amatent. Aquest cop la participació ha estat una mica més baixa del normal, però tot i així una vintena d'Amatents s'han apropat al llarg del dia per l'Espai Jove La Capella per gaudir d'una jornada de jocs de taula. També farem una pincellada ràpida dels Amatents que han anat a la Fira JugarxJugar de Granollers.
 


Un joc que feia molt que no veia taula i que té molts adeptes al nostre club és el Eclipse, un joc de naus espacials que van adquirint progressos per mitjà d'unes accions i unes millores a les seves naus, que es dediquen a explorar l'espai exterior. Un dels punts forts d'aquest joc són les aliances temporals que s'esdevenen entre jugadors i que en un moment donat es poden trencar:





I per segona sessió consecutiva juguem al Caverna, el nou joc de l'autor de l'Agricola que el reinventa amb força canvis tot i mantenir la dinàmica del joc. Sembla ser que agrada molt i que volem conèixer tots els seus trucs (és d'aquells jocs que cal fer vàries partides per anar veient les seves possibilitats estratègiques). Realment dóna molt de sí, i tenint en compte la quantitat d'Amatens que el volen provar de ben segur que continuarà jugant-se molt.







I per la canalla tenim l'exitós joc Takenoko que va d'anar aconseguint objectius secrets per mitjà d'accions en el teu torn, movent al granger o al panda depenen del què vulguis fer, així com generar noves losetes i altres accions més. Un joc senzill tant d'explicar com de jugar:




I pels amants del futbol tenim l'Hystericoach, un joc de fer gols que té la virtut que poden jugar més de dues persones. Té un sistema de fer avançar la pilota molt divertit per mitjà d'unes instruccions força espressives que fan d'aquest joc una mena de party-game ben graciós:



Tampoc podia faltar el Se Vende, un senzill però divertit joc de compres i vendes amb un caire familiar molt ben portat:



I pel que fa a la Fira JugarxJugar de Granollers cal destacar la presència Amatent per tot arreu, saludant a amics lúdics de tota mena d'associacions que sempre va bé per fer pinya i xerinola. En especial atenció deixem als creadors d'Ikonikus, un joc que té certa semblança al Dixit però aquest està centrat en els sentiments i endivinar qui els ha emés, així com votar quin s'apropa més al teu concepte o simplement t'ha agradat més. Un joc divertit per treure casualment en grups on hi hagi certa afinitat, ja que és un joc per conèixes i generar cohesió i lligams personals. I també vam tenir l'honor de jugar al Secuenzoos amb el seu autor. És un molt bon joc memorístic que va més enllà del clàssic memory. Tens unes prohibicions de color o animal que no pots destapar (per a evitar que tots els jugadors facin el mateix) i el teu objectiu és avançar per un taulell modular definit per colors o animals. Inicialment cada jugador mira un determinat nombre de cartes que després es coloquen per torns boca avall. Depenent de la casella que vulguis avançar has de destapar una carta o una altra, però hauràs de recordar on estava cadascuna si vols tenir éxit! Lo bo és que has de recodar on eren els animals i on els colors, i mirar de preparar un bon ordre al treure les cartes. Té bastanta miga:



Els Amatents també vam participar a diversos tornejos com és el cas del Torneig Nacional de Catalunya de Catan, on la majoria han tingut uns notoris resultats, com és en cas d'en David que va quedar 9è i que per ben poc no es classifica a vuitens de final!








I també destacar la presència al Torneig de Circus Maximus, on per ben poc que no guanya en Pollo (per una tirada de daus que no es proclama campió!):




I també destacar el torneig de Venetia, un nou joc editat per Devir que té un alt component històric que el fa molt interessant. I, com no, tot un luxe fer-ho amb la presència dels seus autors, que si tenim en compte que són italians i que són els mateixos que van crear el Guerra del Anillo, encara és més meritori per la dificultat en coincidir una partida amb ells!



 Us deixem amb imatges d'altres jocs que es van anar jugant. Ens veiem a la propera crònica!!!





usuari/s connectats