6 de maig del 2014

Crònica 48a Sessió (03-05-2014)

0 comentaris
 
Ens trobem una quinzena més explicant el què va ser la 48a Sessió Amatent la qual es va saldar amb una trentena de participants, amb força persones noves que coneixien el club per primer cop i que ja ens han comunicat que s'ho van passar molt bé:



Un dels jocs que encara no s'havia jugat a l'Amatent i que es pot classificar de gran joc és el Dungeon Twister: Prisonun joc de masmorres i guerrers poderosos amb un gran component tàctic que té molta fama dintre del món dels jugons, amb una complexitat de regles força elevada però que diverteix molt. És un joc exclusivament per a 2 jugadors que té un taulell modular que permet que la seva distribució de l'espai sigui sempre diferent a cada partida, fet que li dóna molta rejugabilitat. A més a més, l'execució de les figures de plàstic que incorpora són d'una qualitat de detall inmillorable. Un joc que val moltíssim la pena, un autèntic escacs!





Un joc familiar de Devir que temàticament ens ressulta molt pròxim és el Finca. Un joc ambientat a Mallorca i on hem d'anar aconseguint varis recursos fent servir una roda per anar progressant a la partida i així assolir els nostres objectius. Un joc molt senzill però no per això menys divertit. De fet, va sortir força a taula al 2n CorreJocs encara que a les sessions del club no el juguem tot el que es mereix:





I un joc molt complert de normatives i amb una ambientació que agradarà a molts és el 51st State. Després d'una guerra que ha acabat amb el món tal i com el coneixem certs reductes tenen que prosperar en aquest nou marc post-apocalíptic. Un joc de cartes d'anar evolucionant per mitjà de combos i construccions convinant les teves cartes per un cantó, per un altre, per una banda, per l'altra, fent així que hi hagi moltes possibilitats de fer-li ús. Un joc que per a segons qui pot ser molt enrevessat i per segons qui gaudeix d'una gran riquesa de possibilitats i accions:





Un altre joc que feia molt temps que no veia taula i que avui torna a estar actiu és el Thurn & Taxis, un joc de fer línies de trens molt divertit, on mires de fer unes construccions o unes altres depenent de les cartes que pots agafar i dels punts que doni cada cosa. No tothom podrà optar al màxim de punts de cada especialitat, però poder fer-se amb les millors convinacions serà una de les claus de l'èxit a la victòria. El joc ajuda a conèixer ciutats alemanes i d'altres països propers. Un joc senzill amb força estratègia que diverteix molt:





I un altre joc que fa molt que no jugavem i que fins i tot dispossem a la ludoteca és el K2. En aquest joc portes a un equip de 2 escaladors que han de mirar de ser qui més alt arribin a la muntanya. Tens unes cartes que un cop fetes servir no recuperaràs fins que s'esgotin i que determinen les accions que podràs fer. En base a això la cosa es complica com més amunt arribes, on el desgast per estar en les caselles és més alt (i si no vas amb compte pots aconseguir que els teus escaladors morin!) i el puteig entre jugadors és constant. A més a més cal vigilar les prediccions climatològiques, ja que depen d'on estiguis tafectaran millor o pitjor. Un joc familiar molt i molt divertit:





I també tornem a jugar després de molt de temps al Samurai, un dels millors jocs i més famosos de Knizia. Quan encara èrem a la biblioteca va tenir molta fama entre els Amatents (fins hi tot es va organitzar un torneig entre els integrants del club que no es va arribar mai a acabar, coses que passen...). És un joc abstracte de majories que té un sistema de puntuació final molt original i diferent: has de ser qui tingui majoria d'un dels 3 tipus de recursos i després ser qui més recursos restants té (això t'obliga a diversificar els recursos que agafes). Un joc amb uns components molt currats:




I la resta de jocs potser ja els coneixeu, clàssics com el Carcassonne que sempre té presència al nostre club, novetats que també generen molta falera com el Gardens (portem vàries sessions jugant-lo), ¡Aventureros al tren!, un dels jocs familiars a més bona acollida al sector; The Island, un altre joc familiar amb molt de puteig i caos; Takenoko, un joc que escala posicions al rànking de la BGG i que té molt èxit entre el sector més familiar; i Saboteur 2, el joc que amb l'expansió guanya molt divertiment al tenir més possibilitats i que ja vam provar com a novetat al club la passada Sessió:

















Ens veiem a la propera Sessió. No falteu!!!

usuari/s connectats