14 de febrer del 2014

Crònica 42a Sessió (08-02-2014)

0 comentaris
 
Tornem una quinzena mes per explicar com va anar la Sessió Amatent passada la qual va tenir una admirable assistència de 26 persones. Va predominar el bon clima i la varietat en jocs, a més de forces novetats portades per les ludoteques personals dels assistents:



Una de les novetats que més il·lusió ens fa estrenar a l'Amatent és l'esperadíssim Soccer City, un joc que, a priori, pot semblar el típic joc de futbol però que té un sistema de draft de cartes que el fan molt intens, a més de combinar l'estratègica posició dels jugadors al terreny de joc, fet que no pot faltar en un joc d'aquest tipus. A més a més, estèticament és impecable (petits detalls que influeixen molt en que un joc ens agradi o no), i més si tenim en compte l'art que ha aplicat en David Tercero en pintar als jugadors amb la samarreta del Barça i amb la de Catalunya. Recordem que Soccer City ha estat possible gràcies a una campanya d'autofinançament, on si s'arribava al límit de diners a aportar en un temps determinat es duia a terme el projecte, i com podreu intuir així ha estat. A més, fou un dels prototips que vam tenir present al 2n CorreJocs. Per cert, al final va guanyar 0-2 l'equip de samarreta groga i vermella (que deiem que es tractava del Sant Andreu, ¿us imagineu que el Barça perd al Camp Nou per aquest resultat? XD).





Una altra novetat molt recent, aquest cop de la mà d'Edge, és el joc Gloom. Un joc d'estètica tipus "Familia Addams" on hem d'aconseguir que els nostres familiars morin. Per una banda de la carta estan vius i per l'altra morts. La gràcia d'aquest joc de puteig és que les cartes tenen unes rodones als cantons que t'indiquen si el valor és possitiu o negatiu, on pots veure si els contrincants tenen moltes o poques rodonetes però no si són positives o negatives. Lo xulo és que això ho veus perquè les cartes són transparents, però el cantó on hauries de veure els valors estan tapats de negre. Això li dóna un toc distintiu a la resta de jocs força interessant:



Un altre joc que teniem ganes de provar al club, i més després d'haver jugat al Un imperio en 8 minutos, és el Rattus que, malgrat tenir moltes diferències amb la novetat de Devir, manté en certa manera l'estètica del taulell i el fet d'anar movent cubells de colors per un mapa. Es tracta d'un joc de majories on es van destapant uns tokens de rates i ocupant territoris. La gràcia és que per fer les accions t'has d'apoderar dels personatges que les fan servir, i cadascú té la seva acció concreta, totes força importants per al desenvolupament de la partida. Un joc que es podria catalogar de familiar tot i tenir forces mecàniques a tenir en compte:





I una, en certa manera, altra novetat ha estat les dues partides que vam fer al Carcassonne amb les expansions de La Llum que vam improvitzar tot aplicant les regles per tal de poder practicar pel Torneig de Carcassonne de Manresa. Precísament el vam disputar ahir i dels 4 Amatens que hi vam anar (un d'ells és el Campió Nacional), vam quedar 4t, 14è, 17è i 24è, una fita força considerable si tenim en compte que hi van haver 52 participants!! L'expansió de la Llum pórta una figura del Bisbe que impedeix que puguis col·locar peces on és ell i el jugador que tanca qualsevol ciutat l'ha de moure de ciutat no-tancada. A més a més, hi ha dues fitxes que quan s'uneixen tanquen totes les ciutats innacabades que es creuen pel seu camí, obrant el miracle i fent desapareixer el bisbe. Aquest any han inclós una expansió del rei on, a qui li surt, agafa tantes losetes com jugadors i les reparteix com vol (una a cadascú). El torneig cada cop té més assistència i èxit, i això és deu al toc distintiu que li saben donar, ambientant l'indret i fent expansions pròpies:



També va sortir a taula el Smallworld Underground, un joc on vas portant unes civilitzacions ben variades amb unes característiques especials i vas conquerint territoris. La gràcia del joc és que aquestes civilitzacions comencen fortes però es van debilitant a mesura que en surten de noves, i les has de fer entrar en decliu per portar-ne de noves. Un joc on la gràcia és que aquestes civilitzacions són sempre diferents, ja que es component de dues tipologies diferents les quals, depenent com s'uneixin, creen una especie o una altra. A més a més, les múltiples expansions que hi ha en porten de noves, així la rejugabilitiat va creixent. En el cas de l'Underground aporta noves coses a tenir en compte en la partida que fa que perdi aquest toc familiar i li aporta més "enjundria" per estar tota l'estona donant-li voltes al cap:





Un joc que feia temps que no jugavem i que també està molt bé és el Takenoko, un joc amb uns components immillorables força entretingut. Tens unes cartes d'objectius que has d'anar fent complir (en pots agafar més), qui en completa més amb més punts és el guanyador (ja que els objectius més difícils d'aconseguir donen més punts que els que són més fàcils de fer). Un joc que no deixa indiferent a ningú:





Una novetat que vam tenir al club (tot i que és un joc que té els seus anys) és el famós Memoir '44, un joc ambientat en guerres on hem de moure els nostres soldats pel taulell de joc. Té certa essència de wargame, tot i que es diferencia pel seu motor de cartes que vas jugant per donar ordres i accions a les teves tropes. Un joc força àgil i divertit:




I a la tarda vam poder gaudir d'una cosa que podriem considerar novedosa en el nostre club: es tracta d'una partida de Warhammer (ja sabeu, d'aquestes de moure les unitats, mesurar distàncies amb un metre i atacar amb daus). En aquest cas lluitaven Ogres contra Goblins. Mentres els primers tenien més quantitat d'unitats, els darrers tenien més daus d'atac, amb lo qual en certa manera es compensava (uns són més però ataquen menys i els altres són menys però ataquen més). La lluita va ser afarrisada!




I us deixem amb unes quantes fotos d'altres jocs que de ben segur que ja coneixeu d'altres sessions i que vam gaudir moltíssim: Dixit Odyssey, The Island, 7 Wonders, Blood Bowl: Team Manager i Formula Motor Racing:






Per cert: tenim una sorpreseta preparada que en Miquel Jornet està acabant de tancar que ja veureu com flipareu! També aprofitem per dir-vos que dins les coses especials que organitzem al Club Amatent està el 1r Torneig de Catan que es celebra l'1 de març i on ja podeu fer la preinscripció online. Més informació a la pàgina web anterior. També estigueu atents per quan organitzem el de Carcassonne. Ens veïem d'aquí a 14 dies!!

usuari/s connectats