6 de desembre del 2013

Essen: una crònica (i III)

0 comentaris
 
El quart i últim dia de fira, diumenge, 27 d'octubre, és el dia reservat al campionat del món de Carcassonne. És un dels esdeveniments més esperats de la fira, ja que hi participen 32 països diferents, cadascú amb el campió del món de l'edició distribuïda al seu país.

En aquest cas, el Club Amatent va poder comptar amb un representant al torneig, en Daniel Garcia Ruiz, que malgrat els nervis va aconseguir fer un excel·lent resultat.


El torneig es disputa mitjançant partides de dos jugadors, i es ralitzen sis rondes per sorteig. D'aquests, es classifiquen aquells que hagin guanyat totes les rondes, o totes menys una. Malauradament, el Daniel va perdre dues partides de les sis, que malgrat ser un mèrit molt important el va deixar fora de la competició.


Els països que el van derrotar van ser Holanda i Islàndia. Malgrat això, en Dani va assegurar que havia estat una gran experiència i que la participació ja era un objectiu aconseguit molt important. Finalment la seva posició al ranking va ser la dotzena. Es pot dir que el Club Amatent té entre les seves files un dels dotze millors jugadors del món de Carcassonne.

 

Paradoxalment, el dotzè del món i campió d'Espanya no ho pot ser també de Catalunya. Els responsables de l'edició en català van tenir "l'encert" de programar el torneig català exactament el mateix dia que es celebrava el del món. Segur que deu haver estat casualitat.


Diumenge és el dia que hi ha un ambient més familiar a Essen. Les zones annexes als pavellons de fires s'omplen més, amb activitats de lleure per als nens i on el visitant es pot relaxar uns instants per menjar, beure i agafar forces.



Els racons d'Essen compten amb una escenografia privilegiada. Així, per exemple, es pot trobar aquesta miniludoteca mòbil amb motius que recorden al famós joc de Catán. Un gran reclam per als visitants que, com sempre, mai no fallen a l'hora d'omplir les taules.



A la tarda, es va portar a terme l'experiment d'una partida de Jenga gegant, on tots els assistents del Club Amatent van poder participar. Es tracta també d'un gran joc clàssic, ubicat a la zona de la coneguda marca Hasbro, on els participants han d'extreure una peça de la torre i tornar a col·locar-la a la part superior sense que caigui.


El final de la partida era relativament previsible.



Durant la fira es van poder provar jocs més lleugers, com ara els coneguts com a "fillers" i diversos jocs de tipus "party". Es tracta de productes més senzills i tranquils, pensats també per a un públic més ampli. Després de moltes hores de visita és el tipus de partida que poc a poc es va imposant.



Un dels jocs que van poder provar-se va ser el Dixit 4, una nova expansió del famós joc psicològic basat en il·lustracions surrealistes i de fantasia que té èxit al món lúdic des de fa anys. Es tracta simplement de nous dibuixos per fer un joc encara més variat i amb noves possibilitats.



Per finalitzar la crònica, us deixem amb alguns dels jocs presentats a la fira que més èxit van tenir. Aquí podeu gaudir d'una imatge de Myth:



Els primers exemplars de Firefly:



I una de les primeres imatges d'Eldritch Horror que s'han pogut veure des que Fantasy Flight Games va anunciar el joc:



Així finalitza la visita de l'Amatent a Essen, que va tenir lloc del 25 al 27 d'octubre del 2013.

usuari/s connectats