26 de setembre del 2013

Crònica 33a Sessió (21-09-2013)

0 comentaris
 
Malgrat estar ultimant els preparatius del que serà l'espectacular 2n Correjocs, hem volgut treure temps per brindar-vos un resum de l'última Sessió Amatent, on es va gaudir de nous jocs, d'altres quasi nous però que molts Amatents no coneixien i de clàssics a les Sessions.



El joc estrella de la sessió va ser Eons: un joc de construir la teva pròpia galàxia. Aquest joc prové d'un Kickstarter (és a dir: un joc on l'autor demana diners per avançat i, si assoleix amb èxit els diners del finançament, treu el joc, i si no l'aconsegueix desapareix el projecte sense arribar a cobrar a qui han apostat per ell). En aquest joc tens un seguit de cartes que, per construir-les, necessites tenir un seguit de recursos que pots aconseguir o comprant-los o generant-los als teus sols. Tenir planetes envoltant aquests sols et dóna una energia que et permet fer accions i et dóna punts de victòria. Aquests punts de victòria determinen l'ordre de joc i va variant en funció de si mantens aquests planetes o, si els perds, deixes de tenir els punts de victòria. Pots crear vida als planetes i moltes altres coses més. Hi ha cartes que et permeten destruir planetes i sols d'altres jugadors, i contra més destruccions hi ha més s'apropa el final de la partida. Un joc molt interessant on es pot intentar planificar les coses. Va agradar molt.





També vam estrenar el famós Rialto: un eurogame pur i dur que combina "majories" (guanyar terrenys sent qui més cubets del seu color té), deck-building (tenir una mà de cartes que vas jugant de manera estratègica) i accions que proporcionen un seguit d'edificis que vas adquirint. Va causar molt bona impressió als qui el van jugar, i esperem que es continuï jugant per  a que tothom el pugui tastar:




Un altre joc nou va ser una rareça que va portar en Ferran al Club: ZONA 10, un joc desconegut fins i tot per la pròpia BGG, semblant al Tragabolas però on cada jugador escup uns discos pel taulell amb una finalitat específica (ficar gols en una porteria, moure altres discos, etc). Hi ha fins a 10 jocs diferents, tot i que la canalla hi jugava a tirar els discos "a lo loco", i bé que s'ho van passar!



Una novetat força curiosa és el joc de Morapiaf anomenat Okiya. Un rapidíssim joc abstracte on cal fer 4 files seguides o 4 grups de fitxes abans que el rival, o bé aconseguir que el rival no pugui fer cap moviment més. L'interessant d'aquest joc és que, depenent de l'acció que fas, determines on pot col·locar el rival. El joc és tan ràpid que el propi reglament recomana fer una partida al que abans aconsegueixi 3 victòries.



Un altre joc curt molt divertit és l'interessant partygame TimeLine: Inventions. Un joc on tens un seguit d'esdeveniments que has de col·locar en una línia temporal. Cada cop es van escurçant les distàncies temporals i fa que sigui més difícil endevinar la franja de temps on tenen lloc els diferents descobriments històrics. L'únic problema del joc és que, si jugues molt sovint, et pots arribar a aprendre de memòria les dates, tot i que aquest factor el converteix en un bon component didàctic on aprens mentre et diverteixes. Un joc molt divertit:



Un altre joc que molts coneixiem però que mai havia estat estrenat al club és el Santiago de Cuba. Un joc on vas movent un cotxe per realitzar un seguit d'accions i vendre uns recursos quan arribes al port. Un joc molt senzill pels qui porten cert temps a l'afició que resulta força intens:



També vam jugar a l'exitós Keyflower, un joc on es poden fer moltíssimes coses (fer apostes per aconseguir llosetes que et permeten fer accions, pots passar per després fer una jugada sorpresa, etc). Un joc molt complert que agrada moltíssim i que a sobre permet jugar fins a 6 persones sense que això influeixi en l'estratègia per a poder guanyar:



Tampoc va faltar la dòssis de Pitchcar, segurament el millor dels clàssics a ca l'Amatent. I és que ressulta molt divertit veure qui té la millor traça per fer avançar la seva fitxa de cotxe, o fascinar amb les jugades complicades i impossibles que a vegades succeeixen:



Per acabar us deixem altres jocs que ja han vist taula a les nostres Sessions com ara Carcassonne, Aventureros al tren: Europta, Lords of Waterdeep, ¡Adios, Amigo! i Blood Bowl: Team Manager, i d'altres que no han sortit a les fotos però que també s'han jugat com Love Letter, Dados Zombi, Escape: The Curse of the Temple, Animal sobre animal i Bohnanza.









Fins aquí la crònica Amatent. Ens veiem al 2n CorreJocs d'aquí a 2 dies! No hi falteu!!!

usuari/s connectats