12 de juny del 2013

Crònica 27a Sessió (08-06-2013)

0 comentaris
 

Tornem a les emocionants Cròniques Amatents després d'una pausa de tres setmanes (dues habituals més una perquè estaven pintant el local). La d'avui té un inici especialment esbojarrat degut al temps de bojos. Molts Amatents s'aixequen amb un sol radiant característic de l'estiu quan, al arribar a Sant Vicenç dels Horts, es troben amb un diluvi universal! Poquets són els que han pogut arribar a La Capella abans de la gran trompa d'aigua! I encara sort que estava oberta la porta principal. Comencen a treure fum els washapps informant-nos de la situació i a enviar-se fotos: en Pollo i vàries persones més resten incomunicades dins els seus cotxes fins que millori el temps; en David Balsam incomunicat a l'estació però acompanyat per la resta de passatgers; el March i la Silvia incomunicats a casa seva i trobant-se barreres en forma de bassals que endarrereixen la seva arribada (la més important si tenim en compte que tenien les claus del local). Amb la tonteria la 27a Sessió es veu forçada a començar una hora i escaig més tard, quan ja plou a un nivell més raonable i pot començar a venir tothom. Malgrat que la pluja ha provocat l'absència de bastantes famílies que sempre venen a l'Amatent, la participació ha estat molt bona, amb un total de 35 persones (30 al matí i 5 de noves per la tarda, que van jugar amb varis amatents que es van quedar tot el dia).





Comencem parlant d'un joc que estrenem a les nostres Sessions i que molts Amatents van comprar degut a una oferta que hi va haver a algunes botigues: parlem del Giants, un joc que va donar molt bones vibracions als qui el van provar. Pel que comenten, cal portar uns moais amb els barrets del teu color d'una punta de l'illa a una altra. Com més lluny van més punts fas, però no és fàcil, ja que com més lluny vulguis anar més et costarà i corres el risc de quedar-te sense puntuar el moai si no ets a temps d'arribar a l'objectiu. Amb tot això es suma un seguit de figuretes de plàstic força elaborades (perquè els moais es mouen per mitjà de persones de la tribu, i compten amb l'ajut d'uns tronquets, i també hi ha bruixots que fan coses especials). Tant de bo el continuin portant perquè sembla molt divertit!





Un altre joc estrella i del qual parlen molt bé a les webs és el Náufragos, un joc que van provar força Amatents a la Fira JugarXJugar de Granollers i que no va donar gaires bones vibracions, però que està tenint molta acceptació al Club Amatent per a qui els prova (sempre explicat pel nostre estimat Freddy). És un joc on el més original és anar desvetllant cartes d'aventura que et proposen situacions on, depenent del que facis, et passarà una cosa o una altra, com en els llibres aquells de "Elige tu propia aventura". Sembla ser que cal col·laborar entre tots per sobreviure però, alhora, has de ser qui millor parat surti de l'illa, i això fa que en alguns grups no tothom vulgui cooperar equitativament. De moment l'anem traient a les nostres Sessions i ens ho fa passar bé. Que continui així!





Un altre joc que va crear moltíssima expectació va ser el Fastrack. Aquest és el germà petit i portàtil d'un joc que té molt èxit sempre a la Fira de JugarxJugar. Bàsicament cada jugador té unes fitxes al seu camp i ha d'enviar-les al camp del rival. Però és clar, el rival també farà el mateix, i serà el més ràpid i hàbil qui ho aconsegueixi abans (ja que cal tenir punteria perquè hi ha un foradet petit per passar els discos d'un taulell a l'altre). És un joc molt ràpid (dura un parell de minuts) i en vam fer fins a 13 partides! I és que es poden fer uns piques sans entre jugadors molt emocionants!


Un altre joc d'aquells que estan molt amunt al rànking de la BGG és el Battlestar Galactica, joc basat en la famosa sèrie de televisió. Un joc on cal descobrir qui són els cylons (uns sabotejadors) abans que s'ho carreguin tot. Per lo tant, hi ha dos equips i, és clar, els rols són ocults. S'assembla força a La Resistència però comenten que té més implementacions a les normes (com veieu hi ha naus, personatges especials que arreglen les avaries i coses així).





I un altre bon joc d'estrena al Club és el Thebes, un joc de col·locar treballadors molt divertit però del qual no us en podem oferir cap fotografia.

Un altre joc guai és el Las Vegas, un joc de majories on cal anar apostant uns daus als diferents casinos per fer caixa o faixa. Un filler que va ser un Spiel des Jahres força curiós.




I ja més distens és el Loot, un esbojarrat joc de pirates que van saquejant vaixells. Un joc de Knizia força curiós que vam estrenar també per primer cop a l'Amatent.

També fem menció d'un joc que GMT Games ens van donar per a la Ludoteca del Club i que vam poder jugar-lo amb un redisseny molt especial. Parlem del joc de Knizia Formula Motor Racing però ambientat aquest cop amb el Mario Kart. La veritat és que el canvi d'imatge afavoreix molt a un joc d'aquells de catxondeig total. Mira si va agradar que es van fer 3 partides!



Un altre joc que es va tornar a treure a la Sessió va ser el Zombicide, un emocionant joc de sobreviure a l'atac de zombis i complir una missió concreta. En aquest cas vam jugar a una missió creada per l'Òscar on cal destruir al Gran Cthulhu, que va generant Mini-Cthulhus. Només adossant-li quatre bombes el podrem destruir! Val a dir que malgrat ser una missió un xic complicada, als herois els hi va sortir força bé, van sortir armes molt potents i van jugar una estratègia molt encertada, a més de tenir sort a l'hora de fer sortir zombis dels edificis. En definitiva, un joc molt emocionant.







Un altre plat fort és el Race For The Galaxy, el famós joc on va jugant accions tothom alhora i en el qual t'aprofites del que fan la resta per incrementar el teu imperi. Un joc de fer planetes que vas millorant per a què et donin més beneficis. Un bon joc de combos que o agrada molt o no agrada gens. Tot i així, és un joc molt bo per a gent força experimentada.




Un altre joc que torna a veure's al club és el Patrician, un senzillet però eficaç joc de majories on cal estar molt atent a quines ciutats pots guanyar i què fer per assegurar-te la part que més punts dóna. A més es requereix una bona memòria per saber quins trios de cartes estàs fent per al final de la partida. És el clàssic joc senzill de regles però més complicat de dominar. No té gaire bona nota a la BGG però cal reconèixer que és un joc molt efectiu. 



També vam tornar a jugar al 7 Wonders, un dels millors jocs per a 7 persones que hi ha al mercat. Al principi és complicat interpretar els símbols però de seguida es torna senzill. Un joc molt emocionant que aconsegueix unir a molts Amatents en una sola taula.



També es va jugar al Sentinels of Multiverse, un joc cooperatiu on som un grup de superherois que han de destruir a un enemic molt potent que té moltes vides i que va generant mini-enemics que ens fan la vida impossible. Un joc on vas baixant cartes que fan accions (fer ferides, potenciar mal, protegir, etc.) i es va complicant a mesura que surten cartes amb nous enemics. Un joc que pot ser difícil o fàcil en funció del que surti o vagis fent. Molt xulu.

Després d'un any sense jugar-lo vam tornar a tenir al club l'Agricola, situat al podi del rànking de la BGG. Aquest cop vam jugar a la versió amb cartes d'ofici (l'altre cop vam jugar al mode familiar). Val a dir que canvia molt l'experiència de joc. Potser no vas tant apurat de fam i les granges són més potents, però la filosofia d'esgarrar els plans dels altres mentre fas potent la teva granja continua vigent. Ens va guanyar de pallissa en Jansy.



Altres jocs que gairebé sempre juguem els vam tornar a treure: ¡Pingüinos!, Mogel Motte, Carcassonne, Ubongo, Kulami, Adios Amigos, Spartacus, Tobynstein, Biblios, Summoner Wars, Battle Line, Jungle Speed i Fantasma Blitz també van ser presents a la Sessió.

Espero que us hagi agradat la crònica, que cada cop és més llarga degut a l'augment de les partides al Club! Ens veiem a la propera crònica ;)

usuari/s connectats