24 de maig del 2012

Fira de Granollers (3 de 3) - Diumenge

0 comentaris
 
Tal com vam avançar a la crònica anterior, pel diumenge els homes del temps donaven aigua i aigua vam tenir... i molta!!! Però el dia va començar bé, tapadet però bé. Tot just arribar ja vam veure a l'Enhac, ludobibliotecari de la @ludotecla d'Hospitalet (al qual li devem molta de la nostra existència), preparant la taula amb el joc promès setmanes abans Catan Historias: Los Colonos de América, un joc que evoluciona, i de quina manera, el clàssic entre els clàssics: Los Colonos de Catan.





En aquest joc, utilitzant el mateix nucli que el Catan, s'han d'obtenir una sèrie de recursos (pedra, carbó, fusta, etc.) per colonitzar l'oest dels Estats Units. Tots els jugadors començen el seu recorregut a l'àrea atlàntica i el mateix joc els obliga mitjançant el seu propi reglament a desplaçar-se mitjançant vies de tren i colons cap a l'àrea del Pacífic, amb l'objectiu d'entregar una sèrie de mercaderies als pobles dels altres colons (mai a un propi). En concret, la partida la va guanyar la colonitzadora Silvia amb una remuntada final unint vàries seccions ferroviàries que anaven de banda a banda del territori americà. I per si això fos poc, va rebre un regal dels companys de la Tecla Sala cortesia de la casa Devir.





Durant aquesta partida per les amèriques altres Amatents anaven arriban a la carpa a poc a poc i anaven provant i coneixent jocs nous por alguns d'ells, com el Dominion de cartes; el Hive en el qual es tracta d'envoltar amb fitxes hexagonals a una abella reina; un Keltis abstracte explicat per l'Aleix o fins i tot un Puerto Rico, de gestió de recursos el qual malauradament no es va poder acabar perque va arribar l'hora de dinar i alguns participants de la partida van haver de marxar (no obstant, ja queda explicat i preparat per treure'l a pròximes sessions del Club Amatent).




I finalment va arribar l'inevitable, la senyora tromba d'aigua amb pedregada inclosa, però com que no hi ha mal que per bé no vingui (o alguna cosa semblant) vam poder aprofitar les pedres gelades que anaven caient per fer-nos uns bonics contadors de punts pels nostres jocs. Bé, ja sabem que no és veritat però és per donar-li una mica d'imaginació al relat. Us fiquem un vídeo que demostra que no mentim del tot:




El millor de tot fou la reacció de la gent de les taules la qual no es va moure del lloc, tot i que molta gent es va quedar afònica degut al terrible soroll que feia la pluja quan impactava amb la lona la qual, tot s'ha de dir, va aguantar a la perfecció. Més curiós va ser veure com el recinte global de la Fira de Granollers va quedar absolutament buit a causa de l'aigua; a la nostra carpa es van tancar les cortines i d'allí no es va moure ningú (això significà que la pluja va frenar l'allau de gent previst després de veure l'afluència de gent del dissabte, encara que no va afectar als qui ja estavem allà de bon matí). Per tant, com deiem, tancada de "portes" i a continuar jugant:



Per la tarda, i ja tothom molt cansat de tots els dies acumulats, vam veure com es produïa al fons de la carpa lúdica el Concurs Exprés de Creació organitzat per l'associació Ludo on es consistia a fer funcionar un joc a partir d'uns components comuns per a tots els participants i la prova de foc per a uns quants prototips als quals podia jugar qui vulgués, com el Constellarium de Fernando Chavarria (finalista al concurs de Zona Lúdica d'enguany) i l'Skyline de Toni Serradesanfern (guanyador del mateix concurs). També es va produir al costat mateix el taller d'Origami en el qual vam tenir com a representació dues de les últimes incorporacions al Club Amatent: el Marc i l'Anna (i dels quals esperem una bona demostració en la següent sessió).





I això és tot el que va donar de sí aquesta Fira, que no és poc; per la nostra part ho vam donar tot i ens consta que la resta de clubs, associacions i aficionats també ho van fer... així que ens emportem un gran record d'aquesta la nostra primera experiència. Ens agradaria també donar les gràcies a l'Oriol Comas, a l'Ajuntament de Granollers i a tots els patrocinadors implicats per a què aquesta gran aposta sorteixi efecte any rere any. Ara ens toca a nosaltres lluitar per aconseguir crear una cosa semblant al nostre poble: Sant Vicenç dels Horts (temps al temps i poc a poc...).

Ah... se'ns oblidava, els Amatents no vam tornar a casa amb les mans buides, no... portàvem uns quants jocs amb nosaltres (els quals, evidentment, queden incorporats per utilitzar-los en les nostres sessions), com per exemple:




  

 






Demanem perdó finalment... sabem que ens em deixa't a gent com al Daixomaku i a la seva parella, em parlat poquet del Marc i l'Anna, així com del Xavi i la Gemma, malauradament no podíem arribar a ser a tants llocs alhora, així que mencionats queden i resten invitats a explicar-nos la seva crònica de la fira tant en aquest bloc com en persona la següent sessió. Fins a la propera... i ens veiem el dia 2 de juny a la Biblioteca Les Voltes! en la nostra ja 6a Sessió del Club Amatent. Això tan sols acaba de començar...

usuari/s connectats