1 de maig del 2012

Crònica 4a Sessió (28-04-2012)

0 comentaris
 
Un altre gran dissabte de jocs de taula amb la presència de 15 persones que ens fan confirmar les cada vegada més consolidades trobades del Club Amatent (tot i què havíem pensat una reducció d'assistents degut al llarg pont de maig que ens venia a sobre). La taula era plena de jocs per triar, alguns ja de tornada i altres que apareixien per primer cop al Club Amatent:



A l'inici de la jornada, com quasi bé sempre, un escalfament previ amb un filler (o joc curtet pels no entesos) com el Toma 6! de Wolfgang Kramer, un joc de cartes que es reparteixen entre tots els jugadors i que s'han d'anar descartant anant amb compte de no quedar-te amb la filera de sis cartes quan pertoqui per tal de no anar acumulant gaires punts. Al final de la partida, el jugador amb menys punts al davant serà el guanyador. La partida se l'emportàren dos veterans, en Farrels i en Jansy, seguits ja una mica més lluny per la Silvia, el March i el Quim. "Impressionant" la puntuació d'en Javi Alegre amb 87 punts, gairebé el doble que el penúltim qualificat:





Paral·lelament, l'Òscar comença a ensenyar el Carcassone als nouvinguts del Club i a aquest món lúdic en general (Javi, Harold, Sergi i Ivan) per a què es vagin familiaritzan amb jocs diferents i així poder decidir quin tipus d'estratègia i quin tipus de joc els hi agrada més: col·laboratiu, de subastes, de cartes, més o menys estratègics, etc. (de moment, ja s'han convertit en uns iniciats de Els Colons de Catan i del Talisman):



Com era d'esperar, la partida la guanyà l'experimentat Òscar amb 60 punts, encara que en Harold va fer un paper més que digne amb 49 punts tot i ser la primera partida que jugava:



Mentrestant, en les altres dues taules que havia es succeïen, per una banda una partida al Takenoko, i per l'altra, al Mondo, el joc que va inspirar la portada del nostre cartell de convocatòria de la 4a Sessió.

El Takenoko és un joc dels més bonics que hem vist fins ara, inspirat en un hort de bambú de l'antiga Xina rural i on s'han d'anar col·locant lloses de cultius per aconseguir una sèrie d'objectius marcats a les cartes. A tot això s'ha d'afegir el moviment del pagès el qual farà créixer el bambú cultivat i de l'os panda que se'l menjarà. La partida finalment va ser per la Silvia amb una carambola impressionant al final de la partida que, com ve a ser de costum, sempre guanya la primera partida que juga a un joc. Us fiquem a continuació una sèrie d'imatges que demostren la bellesa d'aquest joc:





I tal com dèiem abans, a l'altra taula en Freddy es va dedicar tot el matí a ensenyar a tothom el joc que va triar i que es va guanyar per dret propi (a través d'una porra que no cal recordar d'on provenia): el Mondo, un joc de col·locació de lloses amb un temps limitat per anar formant una illa coherent en la seva estructura:







Per acabar la Sessió, el Javi Alegre, el Farrels, el Quim i la Helena es van montar una altra partida al Carcassone (que oficialment ja forma part de la ludoteca del Club Amatent) per recordar potser vells temps, o potser no tant llunyans per a alguns...):



I per la mateixa causa que l'anterior, s'inicià un 7 Wonders per a què el March pugués provar, finalment, per què aquest joc agrada tant a tothom. Aquest joc s'està convertint en un dels favorits del Club Amatent amb tres partides en les quatre sessions que s'han celebrat fins ara (junt amb el Los Hombres Lobo de Castronegro el qual va tancar la sessió i del que us n'afegim un vídeo a sota):







P.D. Volem donar una benvinguda especial al Club Amatent a Daixomaku, que ens va sorprendre amb la seva aparició quan faltava tan sols 30 minuts de sessió per incorporar-se regulament a les nostres trobades a partir d'ara. Segur que ens farà riure més del que ho estem fins ara... El Club segueix creixent!!!

usuari/s connectats