20 d’octubre del 2016

Crònica del Festival Internacional de Còrdova (del 07 al 09-09-2016)

0 comentaris
 


Aquest Octubre ha començat carregat d'esdeveniments lúdics i el Club Amatent ha creat vàries expedicions per gaudir-ne.

Per primer cop hem assistit en grup a la Fira Internacional de Jocs de Còrdova, assignatura pendent que teniem desde feia temps.

La fira ha durat tres dies, el 7, 8 i 9 d'Octubre al Palacio de la Merced en Còrdova. Els horaris eren divendres de 19.00 a 1.30, dissabte de 12.00 a 1.30 i el diumenge de 11.00 a 19.00. El primer que ens ha sobtat ha sigut que per norma general, la fira començava més tard del que estem acostumats però queda totalment compensat perquè es pot gaudir fins a la 1.30 de la nit i això dóna molt de joc.
 



Divendres 7

Pel matí vàrem agafar l'avió i després del viatge vàrem estar puntuals a l'apertura de la fira. Una ubicació cèntrica i accesible de lliure accés. El primer que ens va cridar l'atenció va ser la quantitat de taules disponibles per jugar i obviament reservades per editorials, botigues, demostracions, presentacions, etc.

A mode de pati andalús ens trovem dos sales, una coberta i rodejada de botigues, editorials i demostracions i una altra descoberta on és la ludoteca de l'Associació Jugamos Todos, organitzadora de l'esdeveniment i més botigues, editorials i demos.

Després veiem que hi ha dues sales més, una de pas, entre un pati i una entrada/sortida reservada exclusivament a prototips i una altra més aillada però igualment visible i accesible, reservades a prototips i tornejos.

Divendres dediquem a fer un primer contacte amb la ubicació, veure botigues i demostradors, obviament, saludar a coneguts i finalment, després de sopar ens fiquem directament a la zona de prototips per provar i testejar jocs fins que arriba l'hora del tancament.

Els prototips dels que podem gaudir són:

- Pentaurus
- Pactum 


Dissabte 8

Pel matí anem de cap a provar prototips i demos que vam veure el dia anterior que ens cridàven l'atenció entre els quals hi ha el guanyador de prototipia.

Per la tarda, anem a veure el torneig nacional de Pandèmia i en el que participem de forma no oficial amb el mateix pandemic survival que el campionat. "Los brotes nos destrozan" i quedem espectants per veure com revaliden el títol la Sara Pardo i el Jordi Garriga, actuals campions de Espanya i del Món i desde aquí volem aprofitar per felicitar-los per el seu segon títol nacional i desitjar-los molta sort al Mundial que aquest any serà a les DAU de Barcelona.

Després seguim provant jocs i prototips

Els prototips d'aquest dia són:

- Gladiators
- Ladrones
- Whip
- Walking on the moon
- Locos Crononautas



Diumenge 9

El diumenge ens dediquem més a provar jocs que son al mercat i cap al migdia ja es comença a respirar el fi de la fira ja que molts expositors, botigues, demostradors han d'agafar avions, trens, cotxes i marxar cap als seus llocs d'origen.

Aguantem fins al tancament agafant jocs de la ludoteca que no haviem provat i de editorials que encara estàven allà.

Entre els jocs que provem aquest dia: Mafia cosa di capo de mercurio, Tokaido de devir, Mundodisco de devir, Castles de viravi, Gloom de edge, Love letter de devir.

I ja comença el retorn Amtent on alguns membres seguiran amb la diversió a Essen en uns dies juntament amb altres companys. 

Ha sigut un cap de setmana molt divertit en el que ens hem retrovat amb companys lúdics, editorials, autors, jugadors, associacions, etc. A més a més hem pogut provar diferents prototips als que estarem molt atents i interesar-nos per jocs que són al mercat i que possiblement adquirirem a nivell personal o de club.

Per últim donar la enhorabona també a un membre del club que ha quedat finalista del concurs de fotografia lúdica!

Salut i Jocs!



usuari/s connectats