26 d’abril del 2016

Crònica 96a Sessió (16-04-2016)

0 comentaris
 
Tornem una quinzena més en una apassionant sessió amatent on vam fer un munt d'activitats i jocs. La més novedosa va ser la realització de material i atretzo decoratiu per al que serà el pròxim Correjocs, del qual ja esteu revent molta informació i no ens cansarem mai d'anunciar-vos totes les novetats i activitats. Així doncs vam estar realitzant manualitats per a què l'espai faci  molta patxoca i us trobeu en un ambient festiu inmillorable. No us possem totes les fotografies per no fer spoilers de les sorpreses que us estem prepapant ;)



En quant a jocs, van imperar tant els jocs de figuretes com els eurogames. I vam tornar a gaudir d'aquells que més éxit tenen al club. A destacar un clàssic d'entre els clàssics com és el Cruzada Estelar. Un joc que per aquella época es podria considerar el germà petit del Hero Quest, de quan encara era estrany jugar a jocs amb miniatures, aquests dos jocs van ser els més popular aleshores. Tot i que tenen moltes diferències, mantenen l'esència de moure's pel taulell i atacar als contrincants. Ha estat tot un 'revival' poder realitzar una partideta a aquest joc tan mític.




I l'altre clàssic al club on sempre fem partides cada dos per tres és al joc de miniatures Arcadia Quest. Ja sabeu, un joc on et van sortint enemics controlats per una I.A. (Intel·ligència Artificial) (en el fons la I.A. és, simplement, aplicar unes normes quan toca el torn d'acció dels enemics). Mentres te'ls carreges vas complint uns objectius, i el jugador que sigui més murri i els aconsegueixi abans, guanya. Realment les figuretes amb estètica chibi-anime tenen una qualitat que fa que engresqui a jugar-hi.




Un altre bon joc inmersiu és el famós Claustrophobia. Un joc que malgrat no tenir versió en espanyol és molt desitjat de jugar i de tenir, i que hem pogut gaudir al club gràcies a ludoteques personals dels amatents. El joc és un bon dungeon crawler per a dos jugadors, on un va explorant les zones i matant enemics mentre l'altre controla a les criatures. Realitzes les accions dels daus després de llençar-los i vas fent servir cartes que et seran imprescindibles per guanyar. Un joc ben complert que encanta si t'agrada la temàtica.



Com a bons eurogames hem gaudit d'un dels nostres jocs predilectes i del qual no parem mai de fer-ne partides. Parlem del Splendor. Un joc ràpid de jugar (uns 30 minuts i si no hi ha gaire anàlisis/paràl·lisis encara menys) on has d'anar aconseguint unes cartes amb recursos, quan les compres amb recursos i adquireixes el recurs fa que les pròximes compres s'abarateixin. Hi ha 3 graus de cartes en relació a la quantitat de recursos que demanen i el grau de punts de victòria que donen. Té molta estratègia de mirar d'esgerrar jugades als rivals, o aconseguir les millors cartes amb la quantitat de desgast de recursos, i intentar adquirir uns tokkens que nomès aconsegueix el primer en cumplir uns objectius. Molt estratègic i senzill d'entendre, ens encanta. La prova és que es van realitzar vàries partides amb diferents jugadors.




I, com no podia ser d'una altra manera, també som mooolt aficionats al mític joc de Devir, parlem del Carcassonne, ja sabeu, el joc de jugar una loseta a l'atzar i treure-li el màxim profit mentres es va construint un puzzle. Un joc que estratègicament parlant té molta similitud al dominó per saber quantes peces queden i quines formes poden anar millor o pitjor. Tot un món molt gaudible si es juga estratègicament, malgrat que molta gent juga per jugar i creuen que és un joc d'iniciació. Al club ens agrada tant que ja hem tingut a dos amatents que han guanyat un cop el torneig nacional d'Espanya! i han fet un bon paper al mundial d'Essen. Recordeu que al Correjocs realitzarem un grandíssim torneig Nacional Català amb 300 euros de premi en jocs de Devir!! No us el perdeu!!


I un grandíssim eurogame que va tenir molta fama en el seu dia i que encara continua sent un gran joc. Parlem del Tzolk'in el calendario maya. Un joc on pots anar evolucionant per moltes vies (hi ha uns graus d'adoració a 3 deus, uns tokkens que si els adquireixes et donen beneficis al llarg de la partida o al final de la partida punts de victòria si asoleixes unes condicions úniques, recol·lectar menjar per a la teva tribu, etc). El seu gran què consisteix en un sistema de politges que mou als jugadors a cada torn, dels tres grans indrets on col·loques treballadors movent una roda es mouen les tres amb el desplaçament de jugadors, un sistema que estalvia temps en el moment de reordenar el taulell a cada torn. Realment fa molta patxoca i la temàtica és engrescadora. Agrada molt el joc.



Un joc a destacar perquè l'hem jugat per primera vegada al club és el 1960: carrera hacia la casa blanca. Un joc relativament semblant al Twillight Struggle perquè parla d'un moment històric polític i per la manera de jugar les cartes i realitzar les accions, tot i que les fases de jocs són diferents, però diguem que tot i que la mecànica és diferent té certa influència del famós joc de la guerra freda.



Pel que fa als nens van gaudir de jocs mítics. Un que agrada moltíssim és El Frutal. Un joc senzill perquè has d'anar tirant un dau i agafar la fruita corresponent, però és emocionant perquè has d'endur-te totes les fruites abans que es generi el puzzle del corb! Un joc cooperatiu per a nens petits però que també agrada en franges d'edat més elevades. Molt fàcil d'explicar i els nens volen una partida darrera de l'altre!



I un joc que ens fa especialment il·lusió referenciar i que no es juga gens al club és el Mano a mano, molt especial per al Club Amatent perquè va ser, juntament amb Catan, Dixit i Talismán, la primera remesa de jocs que vam adquirir a la ludoteca, de quan encara estavem a la biblioteca Les Voltes. Un joc massa senzill sobre futbol però que sembla sé que agrada als nens (malgrat que està pensat per adults). L'únic bo que té és la temàtica i la senzillesa. No és pas casualitat que quasi no el juguem, tot i així tots els jocs tenen bona cabuda per ser jugats i gaudits, tal i com es mostra a la fotografia :D


Per acabar us deixem amb la resta de jocs que de ben segur que us sonen. Ens veiem a la propera sessió, on recordeu que realitzarem un torneig d'Star Realms de la mà de la botiga mathom!






usuari/s connectats