17 de febrer del 2016

Crònica 91a Sessió (06-02-2016)

0 comentaris
 
Ens tornem a reunir de nou a l'Amatent per gaudir de jocs i bon caliu. L'assistència ha estat prou bona, potser pels prototips que hem tingut el gust de gaudir. I és que últimament estem reunint a molts dissenyadors de jocs que estan encantats de mostrar el seu enginy i donar-nos el plaer de provar els seus jocs en format prototip (i ens farà molta il·lusió contrastar la futura edició definitiva amb la que vam testejar).


El primer prototip que hem tingut el plaer de provar és el Run, Bug, Run! Un joc de curses mitjançant l'emplaçament de losetes força curiós. Cada insecte té una habilitat diferent i han de mirar d'aprofitar aquestes ventatges per treure-li el màxim profit. Un joc amb cert puteig i molt de riure, el podriem catalogar de familiar però amb normativa per a gent avessada als jocs de taula. Va valdre molt la pena jugar-lo, i com podeu veure va enganxar tan a grans com a petits. Va ser un éxit perquè es van jugar moltes partides.




L'altre prototip va ser el Lord of the Pigs. Un joc molt ben pensat amb una dinàmica molt bona i una inmersió en el tema brutal que va agradar molt als assistents. Tracta sobre els països europeus anomenats "porcs" per la seva gestió irregular (Portugal, Itàlia, Grècia i Spanya). Ho curiós és que hi ha un control de la corrupció i depenent de l'opinió pública del poble has de mirar ser honest o corrupte. Això fa que no hagis d'anar a un objectiu concret sinó que al llarg de la partida anirà variant (i podràs fer-lo variar). Un concepte molt interessant que li otorga molta estratègia al joc. A més a més hi ha cartes d'event molt ben pensades que aporten varietat a la mecànica del joc al llarg de la partida. Va agradar molt i li dessitgem sort al joc.



Un altre joc de nova creació és el resultant d'un crowfunding i de l'editorial Viravi l'anomenat el favor del faraón. Un eurogame amb gestió de daus i d'anar aconseguint habilitats i mèrits que t'ajuden a aconseguir accions i et faciliten aconseguir punts. Has de tenir present per on t'interessa prosperar. Un joc ben curiós que val la pena provar. Si t'agraden els eurogames t'agradarà aquest joc.




Un altre joc provinent de crowfunding (aquest fa temps que existeix però mai l'haviem portat al club) és el Trikerion. Un joc ambientant en el món de l'espectacle i els mags. Un eurogame força exigent que si jugues varis jugadors s'allarga bastant, però manté el climax i l'espectació d'un bon joc. Va agradar molt als qui el van provar.





Un joc boníssim i que per fi estrenem a l'amatent és la famosíssima versió de l'aclamat joc cooperatiu de Devir: Pandemic Legacy (actualment el nº1 de la BGG). Una versió del clàssic pandemic però on el taulell i les cartes van patint canvis constants que fa que no es pugui tornar a jugar com al començament. Un joc pensat per jugar amb mode campanya amb un seguit de successos secrets tancats en sobre i que descubriràs a mesura que vagis jugant. Malgrat que sembli que no té sentit comprar un joc que no podràs tornar a jugar, val a dir que té un màxim de 20 partides (cada missió es pot repetir un cop),i si ets apanyat pots pensar maneres de no malmetre les coses(tot i que per no liar-se pots fer-ho bé i enganxar les enganxines al taulell i a les cartes). De totes maneres sol ser difícil dedicar més de 20 partides a un mateix joc si en tens molts, i més si has de jugar amb el mateix grup. Per això, és una experiència única que ben val la pena viure, és fins hi tot un ritual. De moment ja hem fet la primera partida i segur que en vindran més! La seva fama és més que ben merescuda.





Una altra novetat al club és el joc de moda Star Realms. Un joc ràpid pensat per jugar 2 persones però si compres el joc dos cops pots jugar 3 i 4 jugadors. És una mena de mescla entre la mecànica DeckBuilding del Dominion i Magic. Un joc senzill d'anar millorant la teva mà de cartes mentres compres cartes més potents i et desfas de les més febles. Cadascú comença amb 50 punts de vida i segons les naus que tens pots atacar o invertir monedes. A sobre hi ha faccions de varis colors que si en jugues més d'una d'un mateix color se't potencien els teus poders. Un joc de fer combos molt divertit i ràpid que va agradar molt (i això que jugavem només amb el bàsic).


Un altre joc ben alt en el rànking de la BGG és el mític Twilight Struggle. Un joc molt exigent de normes per a 2 jugadors. Ambientat en la guerra freda entre els Estats Units i l'Unió Soviètica. Cada jugador porta un país. Es van jugant cartes de succesos històrics que tenen efectes en la partida. Les cartes són sempre les mateixes però surten en diferents moments de la partida. Per lo que és important saber què et queda per jugar i què li queda per jugar al rival. Un joc molt estratègic i intens amb molta inmersió històrica que pot anar bé per aprendre història. Un gran joc.




No podien faltar els jocs d'habilitat que tant agraden jugar amb nens i amb no tant nens: el Crazy Coconuts (recent adquisició al club) on has d'encistellar uns petits cocos amb un mico que fa servir els seus braços com a catapulta, robar les cistelles dels rivals és molt divertit. Flick'em up, un joc d'ambientació en el Far West on has de tirar unes peces de fusta que representen bales i tens diferents reptes (matar als meeples del taulell, que la bala passi per entremitg d'alguna ubicació, etc). La punteria és vital. El ja conegut Pitchcar que coneixem d'altres cròniques (les txapes de tota la vida però amb fusta de bona qualitat). ¡Interferencias!, un joc semblant al del telèfon però amb dibuixos: et toca una paraula, la dibuixes, i el següent ha d'escriure lo que creu que és, i el següent dibuixar-ho, i fa gràcia veure com es deforma el terme principal. I un clàssic entre els clàssics que ja dispossem al club: EL TRAGABOLAS. El joc de fotre cops al teu hipopòtem mentres diferents boles van bellugant-se sense parar. Miraràs de ser el més golafre de tots?












Per acabar us deixem amb la resta de jocs que segur que coneixeu d'altres sessions: Sushi Go, Tigris and Euphrates, Torre Encantada, Fantasma Blitz, Gloobz, Los Viajes de Marco Polo, Port Royale, Carcassonne, Troyes, Ubongo 3D, Catan, Kingsport Festival, Dominion i Zombicide.






















Ens veiem a la propera sessió, on ens espera un prototip mooooolt esperat de mà d'usuaris de la web de HeroQuest d'Espanya i il·lustrat pel famós Pedro Soto:Meeple Quest. T'ho perdràs? Nosaltres no! Ens veïem aquest dissabte!!!

usuari/s connectats