2 de desembre del 2015

Crònica 88a Sessió (28-11-2015)

0 comentaris
 
Tornem una jornada més a gaudir dels jocs de taula al Club Amatent. Portavem dues sessions amb una assistència extraordinària, i malgrat que aquest cop ha disminuit l'assistència hem arribat a ser fins a 29 persones alhora a la tarda. Molts amatents no han pogut venir perquè estaven preparant-se per la nostra participació de diumenge a la Fira del Jocs de Tona, on ens hem encarregat de dinamitzar la ludoteca i explicar als assistents com es juguen als jocs de taula. Pròximament us hi farem una crònica de com ens va anar.


La gran novetat de la sessió ha estat la novetat d'Edge Super Dungeon Explore. Un altre joc d'aquests de semi-dungeon crawler amb figuretes d'estil manga que ens agraden tant per la seva posada en escena gràcies a les seves figuretes tant detallades i per ho inmersiu que implica anar liquidant monstres. Va deixar molt bon gust de boca a tots els assistents que el van poder provar.







I la gran sorpresa i protagonista de la sessió és l'adquissició de nous jocs a la nostra ludoteca, d'un gran nivell de jugabilitat i que han estat escollits pels socis com els més adients per al nostre club (sense tenir en compte, obviament, els jocs que ja dispossem o que podem adquirir en un futur). Com podeu veure molts ja els hem jugat prèviament i no els jugavem més perquè qui els tenia no el portaven al club, però ara com ja hi són es poden jugar sempre que ens vingui de gust.


En aquest aspecte el gran protagonista ha estat PitchCar. Un joc que ja deveu conèixer d'altres sessions que consisteix en una cursa semblant al joc de les txapes, però amb materials de fusta d'alta qualitat. Un joc d'habilitat molt adictiu al que sempre ve de gust jugar. Nomès tenim el joc bàsic, és molt més divertit amb expansions perquè té salts, túnels i corves amb varis camins, però malgrat tot el bàsic també agrada i la mostra és la quantitat de persones que el van jugar.





Un altre joc dels que acabem d'adquirir que ha tingut molt d'èxit i que és extremadament divertit per jugar en família és el Colt Express. Un joc ambient en el Far West on juguem el paper d'uns bandits que volen fer-se d'or atracant un tren. Mirarem de fer-nos amb els màxims diners possibles, però tindrem com a enemics els altres lladres (jugadors) que també tindran el mateix objectiu. Ens donarem cops de puny per fer despendre els seus botins, ens dispararem per a inutilitzar cartes dels rivals i mirar d'aconseguir la recompensa de 1,000 monedes per descarregar el cartuig de monicions, anirem amunt i avall del tren, mourem el sheriff per esgerrar els plans dels altres, etc. La gràcia del joc és que primer es juguen les accions del torn i després es realitzen. Algunes es faran de manera oculta. En qüestió de lo que juguen els altres pots intuir què intentaran fer. A més a més, si t'enxampa el sheriff o et donen un cop de puny et desplaçaran de casella, per lo que pots arribar a veure esgerrada les teves accions. Un joc molt divertit amb un caos divertit i molt de joc psicològic per mirar que les teves accions arribin a bon port. Realment sortirà molt a taula aquest joc, que a sobre té una ambientació molt aconseguida amb tokkens de cartró i el seu disseny comiquero en les cartes està també molt divertit.



També volem destacar la col·laboració de l'editorial Cayro, amb un seguit de jocs de tipologia Party Game, senzills però divertits, la majoria de cartes en capses petites, lo que ajuda molt a portar-los quan anem de viatge i volem entretenir-nos un momentet entre descans i descans sense tenir que desenvolupar un taulell ple de fitxes (que això sempre és engorrós en els viatges tant per montar com per transportar). Vam estar provant uns quants i en pròximes sessions en jugarem a més i n'ampliarem les impressions.



Un altre joc molt familiar i que pot agradar als amants de la cultura (i en certa manera als amants del Trivial Pursuit) és el joc de Devir anomenat Terra. És el germà bessó del Fauna, però aquest cop la temàtica no és d'animals sinò de geografia i cultura històrica en general. Un seguit de successos, emplaçaments, escultures i monuments arquitectònics els tindrem que situar al llarg del mapa mundi, així com endevinar en quin període han transcorregut fent votacions aproximades sobre el seu any, o ve la mesura en metres de l'obra arquitectònica, etc. Per torns es va votant a una de les vàries preguntes sobre l'obra o l'indret en qüestió i si ho encertes reps més punts que no pas si t'hi apropes (i si vas molt errat no puntues res). Un joc molt divertit per als qui els agraden els jocs culturals. Hi ha varis nivells i tantíssimes cartes que és bastant difícil aprendre-se-les totes (malgrat que si t'hi posses es poden memoritzar, però serà tot un éxit si hi jugues tant com per aconseguir-ho!). Un joc que està molt bé per jugar de tant en tant i que recomanem moltíssim. Com podeu veure es van jugar vàries partides.



Un joc que encara no té gaire falera al club però que té molts seguidors al llarg d'internet i que enganxa molt. Parlem del Dice Masters. Un joc per 2 jugadors on tens un exèrcit de lluitadors de la famosa saga Marvel X-Men i vas fent atacs mitjançant uns daus. La gràcia és la gestió d'aquests daus, que els pots fer servir per vàries coses, i has de preveure quan els tindràs disponibles i quan en reserva. Hi ha uns daus genèrics i uns altres més potents dels propis personatges. Aquest estira i arronsa és la part estratègica del joc que tant agrada i que soluciona una mica l'atzar en les tirades dels daus. A més a més és un joc on comprant uns sobres individuals pots anar adquirint lluitadors més poderosos, una mica com passa amb les cartes del Màgic (vaja, agafa la mateixa idea de mercat). Si estàs acostumat a jugar en parella el recomanem.


Una altra novetat que vam adquirir la passada sessió però que hem esperat a aquesta per estrenar-lo (malgrat que ja vam jugar-hi a una versió crowfunding) és el Noches de Sangre de l'editorial GDM. Un molt bon joc familiar ambientat en les terrorífiques històries de vampirs i monstres en una escena apocalíptica on queden molts pocs supervivents. Tenim un personatge amb una vida, una força i un grau de fugir, a més d'una habilitat especial única. Tenim que sobreviure un seguit de dies on uns dies agafarem provissions per mitjà d'un draft de cartes (el primer té més per escollir i els ultims menys) i uns altres dies apareixen monstres. El primer jugador està obligat a lluitar contra el monstre, els altres poden escollir si afeguir-se a matar-lo o intentar fuguir (pot ser que no aconsegueixi fuguir i es mengui el mal), qui més mal fa és qui s'endu el monstre de premi (no sempre és bo liquidar als monstres), i es lluita per valors de força dels supervivents que anem arreplegant i les diferents armes que tenim, a més d'una imprescindible tirada de daus. Uns altres dies toca alimentar a la colla i si no tens menjar pagues amb vida. En definitiva, un joc molt complert, de toc familiar però molt inmersiu, amb moltes possibilitats de jocs encara que la mecànica és sempre la mateixa. Realment val molt la pena jugar-lo ja que surts molt content de l'experiència guanyis o perdis.


 Un altre cop es va jugar al Splendor, el joc que ens té enamorats (perquè sempre el juguem a les sessions, en portem moltes jugant-lo consecutivament), pocs jocs de durada curta (30 minuts) aporten tanta estratègia i jugabilitat. Un joc de fer-se amb cartes mitjançant uns diamants, inicialment els aconsegueixes agafant-los gastant torns però a mesura que tens cartes les vas fent servir per estalviar-te fer servir diamants (tot i que seguiràs necessitant-ne), quan quasi pots comprar cartes sense necessitar diamants s'agilitza molt la partida i quasi queda poc per terminar. Puntuen les cartes que tenen una xifra (són els punts de victòria) i guanya el primer en arribar a 15 punts, però inicialment agafar-ne que no tinguin punts és bona opció per assolir objectius i abaratir les altres. També pots quedar-te cartes (fins a 3) i guanyar un diamant comodí. Un joc que té molt de suc i per això agrada tant. Avui destaquem una versió print-and-play amb un redisseny de la sèrie Caballeros del Zodíaco.



Per acabar us deixem amb coneguts i bons jocs de Devir que han sortit a taula i que mai deixaran de sorprendens, com a clàssics eurogames com el cas de l'Stone Age (que malgrat tenir un caire familiar és un joc amb molta estratègia, opcions i gestió d'accions i recursos, per això agrada tant a famílies com a jugons), com a populars jocs com és el cas del King of Tokyo (un joc de donar-se cleques per mitjà de daus i cartes potenciadores, simulant les clàssiques pel·lícules de monstres gegants tipus King Kong i Godzilla, un joc molt àgil i divertit i dels millors de llençar daus i que no siguin gaire complicats), com també jocs per a nens com el recent guanyador d'Essen en la secció infantil Fila Filo (un joc amb un enginyós sistema d'imans i politges on has d'arribar a la meta amb les teves formiguetes abans que ningú, i vas fastidiant als rivals capturant les seves formigues amb les aranyes o soterrant-les dins una soca, a més que pots aprofitar el moviment dels rivals situante amunt d'elles).




Per acabar us deixem amb el Jungle Speed, un joc d'habilitat molt divertit i on cal tenir molt bona percepció, ja que has de ser el primer en agafar el totem central quan es donen unes situacions de similitut de cartes, però n'hi ha de tants semblants que pot fallar-te la vista i agafar-ne quan no toca (llavors penalitza). A més a més hi ha cartes on s'agafa si coincideix el color, o ser el primer en agafar el totem del centre, etc. Us esperem a la pròxima sessió, no falteu! ;)


usuari/s connectats