19 de novembre del 2015

Crònica 87a Sessió (14-10-2015)

0 comentaris
 
Tornem novament amb una sessió amatent que va esdevenir un èxit rotund d'assistència. I això que bastants amatents van anar a les 24h de Sabadell, que si no encara haguèssim estat més! Sobretot el gruix de l'assistència es va concentrar a la tarda, amb fins a 61 persones jugant a jocs de taula!! Pel matí també va haver una assistència molt raonable amb una vintena d'amatents (alguns d'ells van repetir a la tarda). Sembla com si el caliu de la sessió de halloween s'hagues encomenat i tothom volguès venir a l'amatent :D


Començarem per les novetats, com sempre: en aquesta cas volem començar per un lot de jocs de l'editorial GDM que ja formen part de la ludoteca amatent. Alguns com el Noches de Sangre i Wake up, Cthulhu ja els vam provar fa unes sessions (i van agradar molt!). D'altres, com Scape i Shinobi els hem jugat en aquesta sessió i la resta segur que veuran taula més endavant.


Pel que fa al Scape és un joc pensat per jugar molts jugadors que funciona molt bé. Un joc senzill on les grans potencies de la Guerra Mundial es veuen les cares aviam quina de les dues pot sortir victoriosa. Es donen uns rols ocults i es juguen unes cartes ocultes formant la paraula Scape i quan s'acaben les cartes guanya l'equip que més icones tingui en la seva carta. Aquestes cartes es poden jugar com a acció també. La gràcia és enrecordar-te qui ha possat la carta i fer les accions, que permeten passar cartes, veure cartes ocultes jugades, veure identitats, etc. Pots jugar al despiste per dissimular la identitat, realment es poden fer moltes coses per passar una bona estona en un joc molt ràpid i senzill. És tan ràpid que vam jugar vàries partides.



El Shinobi és un altre joc senzill de faroleig que està realment divertit. Hi ha 4 tipus de cartes amb atacs, i cada jugador ataca a 3 jugadors (deixant una carta sense veure's). Es juguen boca avall i dius quin atac li fas (pot ser veritat o mentira). Així fins que tothom té 3 atacs de 3 jugadors diferents. Llavors destapes dos cartes i si són iguales et menges 1 ferida, però tens l'opció de denunciar un boicot, si les 3 són iguales la resta de jugadors reben una ferida i tu cap, però si la tercera és diferent reps 2 ferides. Si les 2 cartes d'estapades són diferents no reps mal, però pots mirar d'arriscar que les 3 siguin diferents i fer mal o si hi ha 2 iguals te'l menges tu el mal. És un joc de lectura psicològica on és difícil predir què hauran fet els rivals, tot i que com més cartes es destapen més pots controlar la probabilitat. Un joc sense majors pretensions que passar una estona divertida, i realment ho aconsegueix.



I l'altra novetat de GDM és el ¡abordaje! que no va acabar d'agradar gaire la seva experiència de joc. El cas és que estem en un senzill joc de cartes ambientat en un combat entre pirates i espanyols on tens que conquerir l'equip rival. Cadascú te una coberta del seu vaixell.


Una altra novetat i aquest cop de la mà de l'editorial Devir és el tant esperat Los Viajes de Marco Polo. Un eurogame molt ben condimentat amb moltes accions per realitzar i indrets on interactuar, amb un sistema de draft de daus bastant controlable (no al nivell del castillos de borgoña però que està força bé). Amb una temàtica ben vistosa que et farà passar una bona estona de joc. No és pas casualitat que estigui entre els 100 primers del rànking de la BGG(actualment el número 74). Un joc altament recomenable. Vam jugar amb l'edició estrangera perquè encara no tenim la de Devir (és massa novetat, encara que ja es pot adquirir a les botigues).


Per part de Edge hem estrenat la seva novetat Blood Rage. Un joc de majories amb moltes miniatures (en aquest cas amb més de les habituals perquè és l'edició especial) on lluitem amb el nostre exèrcit de criatures increïbles i anem assolint objectius i millorant els nostres marcadors. Un joc molt vistós que va generar molta espectació entre els assistents. A dia d'avui, a qui no li agraden els jocs amb figuretes? ;)P També, doncs, un altre joc que ens va fer xalar de valents! Antigament el joc estava ambientat en vikings però han fet un redisseny.









Una novetat molt esperada per part de Ediciones Masqueoca (per la seva publicació en espanyol) és la segona i nova edició de Estudio en Esmeralda. Sembla ser que millora coses de la primera edició i segueix fidel a la novel·la lovecriana. Un joc dels inmersius si t'agrada la temàtica i que van gaudir moltíssim a l'amatent i que portaven molts dies volent-la jugar!  El joc és una combinació entre rols ocults, majories i deckbuilding (té aquestes mecàniques entrelligades). Hi ha dos bàndols tot i que a l'hora de la veritat cadascú va per lliure i només pot haver un guanyador. Un detall curiós és que l'últim jugador resta 5 punts a la resta de jugadors del seu equip, fet que d'alguna manera t'obliga a cooperar amb els del teu bàndol. Va ser una bona experiència de joc.

 



Pel que fa a altres novetats destaquem un joc que està agafant molta falera al club i que gaudim gràcies a la ludoteca personal dels amatents (tot i que no destaquem adquirir-lo en un futur). Es tracta de la novetat d'Essen d'enguany Catacombs. Un joc que és una mena de billar i txapes amb uns objectius específics i ambientat en monstres que han de mirar derrotar als rivals. Els jocs que tenen certa habilitat amb els dits i una temàtica com aquesta engresquen molt i ens ho fa passar d'allò més bé! Donarà molt a parlar, a més a més és un joc molt vistós i llaminer de testejar! No és d'estranyar doncs la seva gran ascensió al ránking de la BGG (a dia d'avui va pel 420! no està gens malament pel tipus de joc que és).



I com no, no podia faltar un joc que té molta falera al club i que feia unes quantes sessions que no es jugava. Parlem del Arcadia Quest. Un joc semi-cooperatiu on cada facció va atacant monstres que van surtint d'unes olejades d'atac però que al final es farà amb la victòria qui demostri ser el més valent assolint missions i atacant. Un joc de miniatures molt complert i vistós i que per això agrada tant. Quan es juga tant al club per alguna cosa serà! A sobre, l'amatent que l'ha portat al club l'està pintant i encara que no les té totes acabades fa una patxoca considerable tenir-les amb colors! Realment una molt bona feina.




Tampoc podien faltar els jocs de warhammer, que també tenen presència al club i que tant agraden, per la seva mecànica única com per la seva posada en escena. En aquest cas vam fer palés la saga dels tirànids en una esceneografia postapocalíptica molt ben aconseguida, que va fer les delícies dels seus participants!




I, com ja sabeu, cada cop més juguem a jocs de rol, que amb les tres sales que tenim ara en aquest nou edifici permet fer partides amb molta concentració, i com ja veieu ens agrada d'allò més!!


A destacar un joc nou anomenat Octo Dice. Un joc de tirar daus i anar prenen decisions sobre com emparellar-los per anar obtenint punts de victòria. L'atzar és força present, però lo bo és que en cada ronda pots copiar fins a 2 accions d'altres rivals. Un joc sense gaires pretencions i no del tot bo, però que ens va servir per passar l'estona jugant un joc nou.





Per anar acabant, destacar els clàssics jocs de Devir que sempre solen sortir a les sessions, com el Cacao (del que ja dispossem de 3 còpies al Club, a aquest pas podrem organitzar tornejos sense demanar material a l'editorial XD), el Dino Race, el grandíssim Stone Age, Agricola (un gran joc que fa moltíssim que no jugavem a l'amatent), Fantasma Blitz, King of Tokyo, Un imperio en 8 minutos, carcassonne edición invierno i dungeon raiders.












Per acabar us deixem amb la resta de jocs que de ben segur que us sonen, com el: Aviador loco, kingdoms builder, dixit, pompei, tarta de monstruos, saboteur, Bang, 7 wonders, Splendor. Ens veiem la propera sessió!!!












usuari/s connectats