20 d’octubre del 2015

Crònica 85a Sessió (17-10-2015)

0 comentaris
 
 Tornem un cop més amb una nova sessió amatent farcida de jugadors i assistents amb ganes de passar-ho bé amb els jocs de taula. Una vintena d'assistents tant pel matí com per la tarda no van parar de xalar amb una sessió plena de novetats lúdiques, ja que a Essen es van poder adquirir nous jocs i molts amatents han fet comandes per ampliar la seva ludoteca per diverses vies. Així vam gaudir de novetats poc comuns fins ara però grandíssims jocs en quant a diversió.


El joc estrella de la sessió va ser el Flick'em up! Un joc d'habilitat ambientat en el Far West molt i molt divertit, on vas eliminant cowboys-meeples llençant amb els dits uns tokkens de fusta que fan la funció de bala, de la mateixa manera de com faries moure unes txapes o unes caniques. Depenen de l'escenari tens unes missions concretes, però l'enfrontament directe amb altres jugadors i altres meeples és constant. Es fan fer moltes partides i vam riure molt. Tant és així que vam penjar a les xarxes socials un video d'aquest joc.


 


Una novetat provinent d'un crowfunding espanyol és el Noches de sangre. Un joc ambientat en una apocalipsis monstruosa on som dels pocs supervivents que tenen que sobreviure a un seguit d'atacs de vampirs i altres éssers garratibants. Portem un supervivent de base amb una força i uns punts de vida i podem anar aconseguint armes i eines que ens ajudaran a adquirir punts de victòria, així com podem aconseguir més supervivents que ens ajudaran a lluitar. Hi ha una missió oculta que d'alguna manera guiarà els nostres actes (ja que aconseguint cartes d'un tipus o fent que morin rivals, etc, potenciaran els punts de victòria a final de partida). La mecànica consisteix en agafar una carta de les mostrades (el jugador inicial té més per escollir) i després preparar-se per combatre un monstre. El jugador inicial està obligat a lluitar, la resta poden intentar fugir (si no ho aconsegueixen seran vulnerables a l'atac del monstre si no s'aconsegueix matar). Qui fa més mal s'endu la carta de monstre (que sovint otorga punts de victòria). També hi ha torns on tens que alimentar als supervivents i si no pots et treuen punts de vida. Realment un joc senzill però divertit que va agradar a tothom a qui el va jugar.



Un altre joc mai jugat a l'amatent és El Gaucho. Un joc on tires uns daus i per torns el jugador va escollint dos, i amb aquests números va fent accions. L'objectiu principal del joc és fer fileres de pastures i després vendre-les. Mentres més gran facis la fila, més diners i punts guanyes. Un filler molt vistós on té una implementació adient dels daus.




I un famós joc del conegudíssim i gran autor Stefan Feld que vam poder jugar és La Isla (que saldaven a Essen i que per això amatents l'han portat al club). És un joc de majories on fas un seguit de combos mitjançant la gestió de cartes que vas aconseguint. La temàtica és que envies uns exploradors a capturar diferents espècies d'animals exòtics que donen més o menys punts depenent de quant cotitzen al final de la partida. Té un bon grau de puteig que el fa un joc ben divertit.





Un joc nou al club és el New York 1901. Ambientat en la falera dels rascacels i les grans construccions, és un joc on tens que anar construint edificacions i mirar de ser qui millor aprofiti els espais. Té una part de col·locació de meeples (en aquest cas figures de plàstic ben acurades) i una part on parteixes d'unes estructures determinades semblant a les de l'Ubongo i tens que rumiar bé com les vas situant al taulell, però per ficar-les vas agafant cartes a la vista (com a l'Aventureros al tren) per fer-les servir adientment. Després hi ha unes mecàniques i normativa que fa que aconseguir punts ràpidament no sigui la millor opció sinó procurar guarir bé els espais en vista a que acabis ficant les fitxes més complicades on correspongui. Un joc amb força suc per a ser un filler.



I un famós joc que no haviem tastat abans i que val molt la pena és Stronghold.Es tracta d'un joc de vàries hores de duració amb ambientació fantàstica on dos exèrcits lluiten per fer-se amb la fortalessa o ressistir als invasors (format per goblins, orcs i trolls). Els invasors utilitzen catapultes i altres andròmines per entrar dins de l'enemic, fins hi tot infiltren boicotejadors a la base enemiga. Mentrestant, els defensors humans es dediquen a evitar que entrin els invasors, frenant-los amb muralles i altres artilugis de defensa.




Un joc que en el seu moment va ser novetat a Essen fa uns anys, que va tenir molta fama tot i que tampoc va ressultar un gran joc, parlem de wilderness.Tracta d'unes tribus que tenen que arribar fins al final de la seva línia evolutiva, i per això emprenen un viatge per la selva, on es troben animals furtius, altres jugadors amb ànims violents i un seguit de sorpreses que han de superar. Tens un nivell de sed, fam, etc que va disminuint a mesura que passes penúries, i has de tornar-lo a pujar per sobreviure. Guanya qui es manté un determinat temps en el poblat final. Massa senzill fins hi tot, però no obstant és un curiós joc per descansar d'altres jocs.


També vam tastar el vistós Ultimate warriorz. Un joc molt senzill que val la pena per la seva posada en escena. Tens uns lluitadors en l'arena, tothom juga una carta a la vegada i es van seguint l'ordre d'acció segons un número que determina l'inicativa. I en aquest caos cal ser qui sobrevisqui. Per passar l'estona.





Un altre joc nou no probat a la sessió abans és el Nations: the dice game. Tots els jocs famosos tenen la seva versió més simple a base de daus. Aquest no és l'exepció. Tens unes losetes comuns i cada jugador té el seus daus que es tiren i pots anar gastant per comprar losetes i aconseguir més daus, o punts, etc. Son 4 rondes corresponent a 4 eres.


Un joc que malgrat que ens agrada molt fa temps que no el treiem pel club, parlem del Ghost Stories.Un joc cooperatiu ambientat en les pel·lícules d'arts marcials i monstres sobrenaturals d'ultratomba. Un còctel molt divertit, cada lluitador té una habilitat especial que ha de fer servir amb el millor profit possible, ja que és un joc on la victòria sempre és molt ajustada i no es permeten els errors. Tot un repte per a qui li agradin els jocs difícils de guanyar. Van venint amenaces pels cantons del taulell que dificulten tot plegat, mentres has d'enfortir-te per poder minimitzar l'error en els daus (que és amb el que mates els monstres). Una de les innovacions és que hi ha unes cartes on surten enemics i, en qualsevol moment, pot sortir el boss final (enemic final) que és el més fort de tots, una mica com en els videojocs.



Per acabar us deixem amb la resta de jocs, més coneguts i típics a les sessions, com Noah, Dominion, Admussen.vs.Scott, Fantasma Blitz, Adios Amigo, Splendor, Pick a Perro i Dino Racer. Us esperem a la pròxima quinzena amb més diversió, no falteu!











usuari/s connectats