24 de setembre del 2015

Crònica 83a Sessió (19-09-2015)

0 comentaris
 
Després d'un mes d'aturada a les sessions degut al trasllat al nou local, tornem a gaudir d'una jornada de jocs de taula. Es va notar molt les ganes per tornar a gaudir de la nostra apassionant afició i de disfrutar del nou local que ens han cedit degut al trasllat de L'Espai Jove La Capella, ja que l'antic edifici està éssent remodelat i està d'obres durant un considerable periode de temps. Només arribar un bon escamot amatent es va possar a reorganitzar l'extensa ludoteca i contabilitzar els seus components. Amb l'esforç de tots vam enllestir la feina ràpid i ens vam possar a jugar!


Una de les novetats més importants al club i que ja forma part de la nostra ludoteca és el recent joc de Devir Fila Filo, joc infantil guanyador del prestigiós concurs Kindespiel des Jahres d'enguany. Un senzill joc que destaca pels seus components i pel seu ingenyiós sistema mecanitzat amb uns imans i uns fils. Tens que atrapar formigues seguint uns criteris de moviment per mitjà d'una aranya, que té dos peces (una serveix per moure l'aranya i l'altre per fer-la descendir. Un divertit joc molt vistós que farà les delícies dels més menuts en una posada en escena molt vistosa. Sospitem que serà un dels jocs més jugats per la canalla i que l'anirem veient sovint a les cròniques.





L'altre gran novetat que s'incorpora a la ludoteca amatent és el joc London after midnight cedit per la botiga molt recomenable botiga online Dungeon Marvels. És un senzill party game de monstres que en prou feines dura 10 minuts. Un simpàtic joc de cartes per fer-lo servir per descansar entre joc i joc o per treure'l si tens poc temps per marxar. La seva gran virtud són les seves divertides il·lustracions i una esbojarrada ambientació de monstres que segur que agrada als amants del terror i que no deixa indiferent a ningú. Val la pena probar-lo i amb lo curt de durada que és no suposa cap mal de cap a ningú, així que no teniu excusa per jugar-lo!



Pel que fa a novetats de ludoteques personals trobem el tant esperat Krosmaster Quest. La famosa saga dels Kromaster fa temps que compta amb una versió de masmorres, on pots decidir jugar cooperativament o contra els altres jugadors. La dinàmica és molt semblant però té cosetes noves, i és clar, pots combinar altres figures de la franquícia que venen en altres jocs o per separat amb aquest joc (de fet venen pocs personatges perquè ja supossen que t'en compraràs o que ja tens d'altres jocs). Realment va ser un dels plats forts de la sessió.





També volem destacar una nova iniciativa que està agafant molta falera al club i que per fi ens hem organitzat de manera profitosa, i és el realitzar partides de rol d'un dia, amb jocs com l'exitós Pathfinder i aventures roleres ambientades en Cthulhu. Com podeu veure es van jugar moltes, i ara com dispossem de sales separades és més fàcil de duu a terme sense que molesti el soroll d'altres jocs. Si us agraden els jocs de rol ja veieu que a l'amatent també anem ben servits!

 




Un joc que no haviem jugat fins ara a les sessions és el Bruxelles 1893, un eurogame de colocació de treballadors i subastes on tindrem que vendre obres d'art i treure-li's el màxim de profit (depenen el moment de la partida, de les obres que tinguem, etc, sortirà més rentable o menys vendre-les). Un joc un xic exigent però tampoc és un "crema-cervells". Realment la ambientació és molt bona. Interessant de jugar, ja que es poden fer moltes coses i has de tenir en compte tot el que fas i quan ho fas.





Una altra novetat és el joc Patchwork, un joc molt interessant i intens per a 2 jugadors. Malgrat la seva senzillesa de normes amaga un gran control del joc i pressa de decissions. És una mena d'Ubongo en el sentit que has d'emplanar un seguit d'espais en blanc en el teu tauler mitjançant peces de diferents formes. A final de partida els espais no omplerts resten punts. Si no pots o no vols col·locar pots cobrar-te uns botons que són el que et donen punts de victòria. Les peces tenen un cost en botons i en temps (el temps determina l'ordre de torn). Això el fa molt complex estratègicament, ja que les peces a comprar es posen per ordre i només pots agafar una de les tres de davant (si vols i la pots pagar) i tenir en compte quines pot comprar el rival, quines t'interessen, la manera en què les col·loques, etc. Realment és un joc que costa acostumar-s'hi però que dóna molt de joc! Una gran descoberta que a dia d'avui està entre els 100 millors jocs de la BGG.
 



 Per anar acabant només ens queda mostrar els clàssics jocs de Devir que surten sessió rera sessió i que tenen molta popularitat com és el cas del famós Cacao i altres jocs com sushi go i gardens, que de ben segur que us sonen d'haver ressenyat en altres cròniques.





També fem menció de dos grandíssims jocs ambientats en el Far West dels cowboys: un d'ells és l'exitós i mitiquíssim Bang! (un joc de cartes que poden jugar moltes persones on hi ha rols ocults i hi ha el bàndol dels foragits i el dels alguacils amb el sheriff, i entre ells s'han d'anar atacant i esquivant amb diferents armes a distància i altres elements que van apareixent) i Carson City (un eurogame relativament exigent d'anar col·locant treballadors i losetes, amb atac directe entre bandolers i altres gestions a tenir en consideració).




Per acabar us deixem amb la resta de jocs, com és el cas del gran Splendor, Gloom (que feia molt de temps que no jugavem i que és molt divertit, malgrat ser un joc que mai pots dominar la partida rius molt veien quines desgràcies van patint els familiars, i té la novedosa posada en escena de les cartes amb transparències), Port Royal, Animal sobre animal, Coup. Us esperem a la pròxima sessió!





usuari/s connectats