7 de juliol del 2015

Crònica 78a Sessió (27-06-2015)

0 comentaris
 
Ens trobem de nou tots plegats un dissabte més en una sessió amatent plena de gent i sonriures. I és que molts companys que els encanta venir a l'amatent però que normalment no poden venir per compromissos han pogut gaudir de l'afició junt amb les ja habituals de sempre. Això va crear un clima molt satisfactori en una gran sessió farcida de jocs diversos.


Comencem per una novetat de Devir del qual vam engrescar a molta gent a gaudir-lo al torneig que vam organitzar fa poc, i el resultat és que es juga molt tant per gaudir-lo com per conèixer totes les seves possibilitats com a joc. Parlem de Cacao. Un joc que estéticament sembla un carcassonne (pel fet de construir un taulell entre tots) però que beu d'altres mecàniques d'altres jocs, com per exemple del Samurai (on tots faran servir les mateixes peces però els hi sortirà en diferent ordre, poden escollir entre unes quantes), Glen More (ja que combejes les accions de les losetes del costat on poses la loseta que jugues) i un llarg etcétera. Mirar d'aprofitar al màxim les teves accions ja sigui aconseguint cacao, venent-lo, disminuir els punts negatius de la riuada, tenir majoria en els monuments i un llarg marc de possibilitats que fa que tinguis que ser prudent a l'hora de construir el taulell. En definitiva, molt bon joc per passar l'estona.





Tampoc podia falta un dels grans jocs de Knizia, el conegut Qin, un joc ambientat en l'època de les dinasties xines on hem de fer prevaler el nostre imperi en aquest interessant joc abstracte. Tenir present com expandir-se i uns quants factors més fan divertit i estratègic aquest bon joc.







Una novetat de Edge per als amants de les figuretes i la inmersió en els jocs és el The Witcher. Un joc d'anar aconseguint missions concretes movent-se pel taulell, obtenint objectes i matant montres en una temàtica molt propera als dungeons. La gran quantitat de cartes i missions fa que les partides siguin força diferents, a més que cada personatge té les seves habilitats potenciades que fa que un dia juguis amb un i un altre dia amb un altra. Al joc guanya el primer en aconseguir 3 missions.





Un altre joc de figuretes i on al club va haver moltíssima falera fa temps és el Zombicide, de moment només dispossem del primer que van editar però ja hi ha 3 temporades disponibles. Sobreviure a l'apocalipsis zombi tots plegats i intentar guanyar a un sistema que permet intuir com es mouran els zombis però mai quants sortiran. Un joc molt divertit.





I un dels eurogames més desitjats és el famós El Grande, que es coneix com un dels millors jocs de majories que hi ha, i del qual es pot gaudir d'una recent edició en espanyol de Devir. El joc, que transcorre en diferents regions d'Espanya, hem d'anar aconseguin la majoria de presència en les diferents regions, amb una mecànica molt amena i on l'estratègia és un factor molt important (i que fa que el joc sigui bo). Un repte per a aquells que els hi agrada controlar la situació i que va agradar molt a la sessió. Per alguna cosa és un dels jocs més valorats al rànking de la BGG.






També vam gaudir de l'exitós filler Sushi Go, una temàtica molt de moda últimament en un joc ràpid i senzill que molta gent coneix com una "simplificació del 7 wonders", sobretot s'assemblen en la mecànica de draft de cartes i poc més, ja que té menys coses a tenir presents, però tot i així aconsegueix reunir a molts jugadors a la taula i té els suficients items com per donar-li voltes al cap aviam com fer-se amb el màxim de punts. Ideal per a gent no-jugona o per a jugons que vulguin descansar una mica d'una jornada intensa de jocs. Aquesta brevetat i bones regles fa que surti molt sovint a la sessió per fer un joc ràpid. Una molt bona adquisició.



I un altre joc del que hi ha molts fans al club és el Sentinels of Multiverse (i més en un redisseny que té un membre del club bassat en els superherois originals). Es tracta d'un jocs de cartes on cadascú representa un superheroi i té un seguit de cartes amb poders especials. El nostre objectiu és destruir un enemic final (Boss) que es va fent fort i va fent mal a mesura que va treient unes cartes (sovint són atac, però poden ser petits aliats que potser també ens interessa eliminar, ja que ens aporten efectes contraproducents al nostres objectius). Un joc on tenir clar què fa cada jugar i potenciar atacs és una de les claus. Si t'agraden els superherois segur que t'agrada aquest joc cooperatiu.




I un joc abstracte per a 2 jugadors força interessant és el Soluna. Joc ràpid, senzill, però que cal rumiar-se molt què fer. Un bon joc per als amants dels jocs abstractes.




Per acabar us deixem amb la resta de jocs que de ben segur que ja coneixeu, i on podeu trobar grans jocs com Splendor, The Island, Jungle Speed, Augustus, LionHeart (tot un clàssic), Dino Race, etc. Ens veiem la propera sessió! (que, recordeu, ja està anunciada per aquest dissabte! ;) ).










usuari/s connectats