9 de juliol del 2014

Campionats Nacionals de Devir 2014: CARCASSONNE

0 comentaris
 
Avui acabem la crònica del que va ser un esplèndit cap de setmana a Madrid amb Amatents participant als Tornejos Nacionals dels dos jocs estrelles de Devir. Ja havíem dit que el millor estava per explicar, i és que l'èxit Amatent al Torneig de Carcassonne va ser clamorós: per segon any consecutiu un dels nostres membres s'ha pogut fer amb la victòria absoluta al campionat i, per tant, podrà participar al campionat mundial que es celebrarà a Essen aquest mes d'octubre. Si l'any passat el va guanyar en Dani aquest any ho ha aconseguit la Carol (que a més a més és la seva germana), i que passa així al Hall of Fame de la història d'aquest campionat.



La jornada es presentava amb molt d'optimisme: un destacat grup de jugadors catalans ens vam reconèixer per la quantitat de cops que hem coincidit als diferents tornejos de Catalunya, d'on un fort lligam s'ha establert amb el pas del temps. Molts ja havien participat al Torneig de Catan; d'altres, venien exclusivament al de Carcassonne, destacant a la Sara que dissabte passat va guanyar el Campionat Nacional d'Aventureros al Tren que també es celebrava a Madrid.



Ja a la primera ronda, la Carol, en Dani i la Sofia complien amb el seu objectiu de guanyar la partida, mentre que en David i l'Oscar es quedaven a les portes amb una segona posició a la partida. Per a ells dos nomès valia guanyar, mentre que a la resta encara es podrien permetre el luxe de perdre una partida.



Però l'ambició dels campions no els permet perdre, fent que la Carol i en Dani continuin guanyat la segona ronda, mentre que l'Oscar i en David ja no tenien opcions de classificació i la Sofia es complicava l'accés, ja que havia de guanyar i, a més a més, fer un bon porcentatge de puntuació.



I ja a la tercera i última ronda de classificació comença a fluir la màgia: la Carol i en Dani aconsegueixen ser els únics dos classificats que han aconseguit guanyar les 3 partides classificatòries!!! Això ja era una premonició del final feliç de la jornada!! La resta d'Amatents van quedar fora dels 8 finalistes, tot i que en David va poder pentinar l'honor guanyant la seva última partida.



Les semifinals van ser esplèndides, ja que els dos Amatents que hi van arribar van aconseguir superar el duel contra els seus contrincats i es van ficar de ple a la final!!! A en Dani, que fins aleshores acaparava tot el protagonisme per haver guanyat l'any passat (fins al punt que l'autor del blog Carcassonne Pieza de Inicio estava filmant el transcurs de la seva partida), va tenir una tranquila victòria, ja que va saber ficar pressió a la seva contrincant (familiar d'un dels finalistes) i va aconseguir tancar una ciutat gegant que el va catapultar quasi a mitja partida a una victòria anunciada; la Carol, però, va suar més de valent, en una partida que no es va decidir fins al final.



La final no podia ser més catalana, ja que a més dels nostres 2 Amatents també va aconseguir accedir-hi l'Òscar Méndez, un clàssic en els campionats i amb 3 participacions a la final nacional al seu palmarés. La partida final es desenvolupava amb una lluita de titans entre el Dani, l'Òscar i el cordovés, tenint més posicionament el cordovés, mentre que la Carol anava sumant punts directes dissimuladament. La partida va tenir un caire molt decissiu quan, entre altres successos, el Dani i l'Òscar necessitaven la peça de ciutat per tot arreu per tancar-ne una que els proporcionava a tots dos més de 20 punts, però li va acabar sortint al cordovés, que a sobre impedia molt tàcticament que la Carol compartís uns punts seus d'una ciutat que ja no podria unir-se i que la deixaria amb dos meeples que li donarien només 2 punts a final de la partida. A sobre li va colocar una ciutat de la Carol que estava a una peça de tancar-la, per així evitar la puntuació doble. Va estar molt i molt ben jugat. Al final, va ser decissiu que al cordobés no li donèssin gaires punts els dos granjers que tenia col·locats, a més que la Carol li va unir un de solitari per a que compartís una única granja amb els seus altres dos. Si a això li sumem una usurpació de l'Òscar per mirar de fer punts (que indirectament li donava punts a la Carol tot i que qui es nutria més de l'acte era l'Òscar) i un parell d'esglèsies que tenia mig completes la Carol... Aconseguim doncs un marge mínim que otorga la victòria definitiva a la Carol, la nova campiona d'enguany del Campionat Nacional de Carcassonne!!!!!!



Després d'una emocionant entrega de premis, amb una extraordinària sessió fotogràfica que esperonava el sabor de la victòria i una xerrada dels qui encara estavem a la sala, vam haver de complir una promesa que vam fer mig en broma: anar a celebrar la victòria a La Cibeles. Com que encara restava temps per agafar el tren de tornada a Barcelona ho vam poder fer. I sort que estava enreixada per la celebració d'ahir de l'Orgull Gai, que si no fem anar allà al mig a la guanyadora!!!



I amb aquest caire de felicitat ens despedim, tot preparant el futur desplegament amatent cap a Essen, ja que bé que haurem d'animar a la nostra representant Amatent per a que aconsegueixi la victòria mundial!

usuari/s connectats