22 de juny del 2014

Crònica 50a Sessió (22-06-2014) - LNMCMLDJ 2014

0 comentaris
 
Aquest dissabte vam gaudir d'una jornada extraordinària per primer cop en sessió nocturna, degut a la celebració de "La Nit Més Curta Més Llarga De Jocs" d'enguany que es celebra cada any en motiu de la Revetlla de Sant Joan però ambientat en l'àmbit lúdic. Fins ara s'ha estat celebrant a Sant Andreu de la Barca, però ara hem sabut agafar el relleu molt bé. Podem dir que va ser tot un èxit ja que vam arribar a la cincuantena d'assistents, amb la participació de moltes cares noves que venien recomenats o acompanyats d'Amatens habituals, a més dels nostres integrants que no volien perdre's una nit tan especial. Una de les peculiaritats, a més de l'horari especial, és que algunes taules estaven a l'aire lliure, que venia molt de gust degut a les altes temperatures. Va tenir tant d'èxit que molts es van quedar amb les ganes de fer més sessions nocturnes:


 


Una de les novetats més rellevants va ser la novetat de Devir Venetia, un joc amb ambientació històrica que adapta la seva mecànica eurogame a fets i repercussions històriques de les diferents accions dels jugadors. Un joc que malgrat pot semblar enrevessat quan l'expliques és força àgil i molt immersiu si t'agrada la temàtica. Té una duració força extensa que satisfà a tots aquells a qui ens agraden els jocs llargs. Per a més detalls recordeu que vam parlar del joc a la crònica de la Fira de JugarxJugar d'enguany:




Un altre joc divertit però que juguem poc a l'amatent és el Wiz-War, un joc ambientat en una lluita de mags per demostrar qui té més habilitats i poders vers la resta de companys. El seu objectiu és semblant al "joc del mocador" on has d'infiltrar-te al camp del rival, agafar el mocador i tornar a la teva base abans que la resta dels rivals, que també miraran de fer el mateix amb tu. Aquí es juga en un taulell modular que sempre mostra un laberint diferent, amb unes figures molt currades que mostren les peces de mag de cada jugador, i on es fan servir unes cartes a mode de conjurs que fan un seguit d'afectaccions a les normes i a les situacions del taulell molt interessants i determinants per putejar al rival i facilitar-te la troballa. Un joc on rius molt i t'ho passes molt bé:




I un joc que malgrat està al mercat de fa força temps és una relativa novetat d'enguany és el Colossal Arena, un joc del nostre estimadíssim Knizia. Està ambientat en una lluita de criatures mitològiques en un espectacle semblant al Coliseu romà, on tots han de lluitar per la seva supervivència. El joc consisteix en un sistema d'apostes sense sobre-pujes on qui abans aposta per un lluitador més punts de victòria s'endurà si al final de la partida sobreviu (la gràcia és que al principi és més difícil de predir). Un cop has votat el lluitador ningú te'l pot prendre, i es fa amb varis tokens que es van consumint al llarg de la partida. Apart de fer aposta també tens l'opció de jugar cartes numèriques que indiquen la força del lluitador. Quan en una ronda es juguen totes les cartes de lluitadors es decideix qui perd (qui tindrà el valor més baix), així que hauràs d'intentar gestionar que no s'acabi la ronda si veus que el lluitador que a tu t'interessa pot morir. En definitiva, un joc molt divertit al més pur estil Knizia (tot i que no s'assembla gaire, recorda al BattleLine pel fet d'haver una carta de cada espècie numerada del 0 al 10, sabent que si es juga un 10 ja no tornarà a sortir en tota la partida):



Una altra relativa novetat és el nou joc ambientant en el superventes Carcassonne. Parlem del Carcassonne: Mares del Sur. Com ja sabeu, cada any treuran un nou joc de Carcassonne amb diferent ambientació i noves regles. En aquest construim els clàssics camins sobre l'aigua mentre anem adquirint diferents fruites simbolitzades amb uns bonics meeples amb la forma de la fruita, que al final de la partida donen punts (amb uns marcadors més baixos dels que estem acostumats al joc bàsic). En el seu testeig no podien faltar cares ben conegudes en els tornejos de Carcassonne que es celebren a Catalunya:



I aprofitant que estava el seu autor allà, hem pogut testejar un prototip que ha tingut bastant èxit al concurs d'enguany de JugarxJugar (concretament va ser un dels finalistes, molt meritòs si tenim en compte la gran quantitat de propostes presentades, més de vuitanta). Es tracta del Piu Piu Tree, un joc ambientat en mussols que van volant per branques dels arbres. Combina la mecànica abstracte amb el anar jugant cartes. L'autor ens ha comentat que ha anat variant certes coses vers el primer prototip que va fer i que encara ha d'anar polint detalls, però malgrat això ens va ressultar un joc molt entretingut que va per molt bon camí. Recordeu que estem parlant de l'Eugeni que és molt conegut pel seu Cargolino Valentino que tant agrada a la canalla:



Un dels plats forts de la nit són els tornejos que es van celebrar i que són tradició a la LNMCMLDJ (quan es celebrava a Sant Andreu de la Barca el torneig era de Hanabi per l'ambientació dels jocs artificials amb la Nit de Sant Joan). Aquest cop l'escollit ha estat Le Passe-Trappe, un joc d'habilitat on cal fer passar unes fitxes de fusta al camp del rival abans que no te les envii ell a tu. El llançament es fa per mitjà d'un fil tens situat a certa distància del forat central per on s'ha de passar. Evidentment, no és gens fàcil. A més a més, estavem acostumats a jugar a una versió per a nens on el forat és més gran, i aquest cop hem jugat a l'oficial, més complicat. Com estem parlant d'un joc amb partides molt ràpides vam fer el sistema classificatori per duels 1.vs.1 on es classificava qui abans guanyés 3 partides (com als play-offs del bàsquet). La final ha estat molt disputada entre Carol i Pollo, on ha guanyat aquest últim per 2-3 en una final d'infart. La Carol es va conformar essent subcampiona amb un premi simbòlic d'una estrelleta:













I un altre torneig que teniem previst però que es va celebrar bastant tard és el La Noche de los Magos, un joc pensat per als més menuts on has de fer passar la teva figura per una anella central intentant no tirar unes fitxes que mous involuntàriament al teu pas. La gràcia és que es juga a les fosques i t'has d'anar guiant pels pocs símbols fluorescents que hi ha al taulell. Com que a l'hora que es va celebrar els nens ja van anar a dormir es va organitzar una partida única a 4 jugadors, on va guanyar en Jaume. No tenim fotos perquè no es podia fer amb llum, es clar...



Per acabar us deixem amb fotografies de jocs més habituals i que de ben segur ja coneixeu com: Monopoly Millonario, Bang!, 7 wonders, King of Tokyo, Carcassonne, Interferencias, Marrakech, Banjoole Xeet, Qin i Kingdom Builder.












També es van jugar a molts altres jocs dels que no dispossem de fotografies per la gran quantitat d'afluència a la sessió com ara Zombicide, Lemminge (d'aquesta novetat ja parlarem més detingudament quan tinguem fotografies perquè és un filler molt interessant), Gardens, Juego de Tronos, Cyclades, etc. Us deixem amb una última imatge dels campions que van ser capassos d'aguantar fins a l'hora del tancament sense que els vencés la son. Ens veiem ara al CorreJocs d'aquest dissabte proper!!!



usuari/s connectats