22 de maig del 2014

Crònica 49a Sessió (17-05-2014)

0 comentaris
 
Estem de nou amb tots vosaltres per fer cinc cèntims del que va ser la passada Sessió Amatent, la segona d'aquest mes de maig que es va saldar amb una trentena d'assistents, que van gaudir com sempre d'aquesta divertida afició:



Aquest cop estrenem dos novetats importants tant com a experiència de joc com pel seu poc temps que fa que han sigut publicats al nostre país: el primer de tots és Caverna, l'esperadíssim joc del creador d'Agrícola que no fa més que pujar posicions al prestigiós ranking de la BGG. Aquesta novetat d'Homoludicus té mecàniques semblants al Agricola però dispossa de moltíssims més materials. Com a canvis importants destaca l'eliminació de les cartes que et fa seguir una estratègia a l'inici, però això no empitjora l'experiència de joc tornant-lo en un "Agrícola familiar" ja que hi ha edificis i tantíssims materials que combejar és possible, havent moltíssimes formes de mirar d'assolir el màxim de punts. De fet, hi ha materials que segons com et planifiquis la granja no et seran de gaire servei. També a destacar que l'angoixa per anar curt d'aliments s'elimina en Caverna, això pot ser possitiu o negatiu segons cada persona (els amants de l'Agrícola segurament que els agradava aquest sentiment; potser els seus retractors vegin Caverna com una mena "d'Agrícola ben fet"). El cas és que va deixar moltíssimes bones impressions, i la durada del joc és la mateixa que l'Agricola:






L'altra grandíssima novetat és Tigris & Euphrates que acaba d'editar Devir, el que molts cataloguen com a "el millor joc de Knizia" (i els qui no el cataloguen així estan d'acord en que és un grandíssim joc de Top 10). Un joc bastant complex de normes perquè són ben diferents a les que estem acostumats i n'hi ha moltes. Això fa que no sigui familiar i s'adreci a un públic exigent. El joc simbolitza una batalla cultural per aconseguir que la nostra civilització prosperi més que la resta, amb la històrica disputa dels rius Tigris i Euphrates. Un joc que no deixa indiferent a ningú, i encara menys als amants dels jocs abstractes:





I un joc que encara no havíem jugat a l'amatent és el Kragmortha, un divertidíssim joc que es podria catalogar de party-game o fins hi tot de joc social. Cada jugador és un Goblin que ha d'interpretar un seguit de situacions (a l'estil del clàssic joc ¡Sí, señor Oscuro!) i pots moure per un taulell a tu o als senyors obscurs. Però, ai! has d'evitar que t'enxampi el temut Senyor Obscur! sinó rebràs una maledicció que t'obligarà a seguir jugant fins al resta de la partida d'una manera ben esbojarrada (amb els punys tancats, amb els colces doblegats, etc). Si algú rep 4 malediccions s'acava la partida. Un joc molt tontet però que a tothom li fa pixar-se de riure!







I un altre joc inèdit a l'Amatent és el Rallyman, un joc de curses de cotxes molt senzill que té certa originalitat. Es puntua com si fos un contra-rellotge, i en el teu torn tires uns daus mirant de fer escales numèriques o encadenant els resultats del gas. Al final arriba un moment que no pots rectificar més daus i acumules tant segons com marqui la marxa. Té un parell més de cosetes però en definitiva és un joc senzill bastant original:



I com no podia falta es van jugar als grans clàssics de Devir: Catan i Carcassonne (sobretot a aquest últim, ja que aviat tenim un torneig que organitzem el Club Amatent i cal practicar!).






I els grandíssims èxits de Asmodée també van estar presents a la sessió, com no: 7 Wonders, un dels jocs més ben valorats a la BGG que té un sistema de draft molt interessant i té la clàssica gestió de recursos; i King of Tokyo, el joc que simula als Godzilles de les pel·lícules que es van pegant els uns als altres per mitjà de daus i unes cartes especials:







Per acabar us deixem imatges de la resta de jocs com són: Cerdos al galope, Dobble, ¡Interferencias!, K2 i Sentinels of Multivers. Ens veiem aquesta setmana al Torneig de Carcasssone i la següent a la Sessió Amatent, que ja en fara 50!!!








usuari/s connectats