24 de març del 2014

Crònica 45a Sessió (22-03-2014)

0 comentaris
 
Tornem de nou a fer un resum del que va ser la 45a Sessió oficial Amatent, amb una assistència de gairebé 30 persones. I és que una de les virtuds del Club és que segueixen havent noves persones que s'apropen al club a jugar i que repeteixen assitència perquè s'hi troben bé i els hi agrada el que descobreixen:



Un dels jocs més potents i bons que es van veure a la Sessió és la valoradíssima obra d'Stefan Feld Castillos de Borgoña. Aquest és un eurogame de construir un territori progressivament i anar obtenint mercancies de diferents tipus, tenint en compte un sistema que fa que l'ordre de joc vagin variant depenent lo que fan els jugadors, i amb una implementació de daus força controlable que et fa escollir diferents accions. En definitiva, un molt bon joc que té unes valoracions molt bones tant pels assistents Amatents com a la pròpia BGG:




Un altre joc d'autor conegut que també vam jugar és el Qin, d'en Knizia, joc que va ser una forta novetat a Essen en el seu moment i que podem jugar al club gràcies a les ludoteques personals dels nostres integrants. Qin és un joc abtracte d'anar ocupant territori molt en la línia de jocs d'en Knizia (pel qual al seus fans segur que els hi agradarà molt):




Un joc que agrada força i que també va veure taula és el Pandemia, un joc cooperatiu (tots els jugadors juguen en equip) on hem d'erradicar unes malalties que estan contaminant el món per mitjà d'unes cartes i d'unes accions especials de cada personatge amb els quals anem viatjant pel territori investigant i desinfectant les zones afectades, mirant d'evitar que no hi hagi un colapse de contagi que agreugui la situació. Un joc amb molts nivells de dificultats on es pot viure força tensió quan es descontrola el contagi i alivi quan cada cop hi ha menys tipus de virus:




Un joc que fins ara no havíem jugat a l'amatent és el Relic. Aquest és un joc molt semblant al Talisman però amb una nova estètica i ambientació; a més a més, sembla que el joc s'alleugereix i es torna una mica més àgil que el seu "parent". Els jugadors van movent-se pel taulell i realitzant accions intentant ser el guanyador abans que els altres. Té una estética molt acurada que fa força atractiu el joc:




I, com no, no podia falta un clàssic entre els clàssics, un dels jocs més venuts: Catan. El joc d'aconseguir recursos tirant daus i negociant amb els altres jugadors i intentar ser qui abans faci 10 punts. La forta assistència de participants al Torneig de Catan que vam organitzar fa poc confirma l'èxit d'aquest joc:





I també va tornar a sortir a taula un dels més exitosos jocs en quant a ventes de l'editorial Morapiaf: Marrakech, un joc de força puteig però de regles molt senzilles on haurem de moure un senyor pel taulell i anar colocant catifes del nostre color i tapant la dels altres, evitant caure a les catifes dels rivals per evitar pagar-li's uns diners. Un joc molt divertit i entretingut:




Un altre molt bon joc per als amants dels documentals és el Fauna, un joc on cal endevinar en quines zones geogràfiques habiten els diferents animals, així com el seu pes, la seva mida, etc. Es fa per un mitjà d'apostes i, com més t'apropes a la xifra exacte, més punts aconsegueixes. Un joc realment divertit, sobretot quan algú aposta mides excessivament grans o petites!




I per acabar us deixem amb imatges de la resta de jocs que es van jugar, com el Battle Line, el Bauhaus i l'Ubongo. Ens veiem la quinzena vinent que serà una Sessió força especial!! No hi falteu!!






usuari/s connectats