13 de març del 2014

Crònica 44a Sessió (08-03-2014)

0 comentaris
 
Tornem a ser de nou per aquí per narrar una exitosa Sessió en quant a assistència i jocs. Amb el plaer de rebre a força famílies que feia temps que no venien pel club i que han fet crèixer de nou l'assistència de nens. En total hem tornat a ser una treintena de persones involucrades en el joc:



Un joc que va tenir molt d'èxit en quant a la valoració del qui el van provar va ser el Bora Bora, un joc del famós dissenyador Stefan Feld on convina unes mecàniques d'eurogames molt i molt interessants. Un joc d'anar fent moltes coses durant la partida per a què al final et donin alguna utilitat i combos interessants. El joc arriba tranquilament a les dues hores però no es fa gens llarg ja que estàs constantment fent coses. Les quatre persones que el van votar pel ranking de valoració de jocs que es juguen a les Sessions Amatents li van posar tots notes superiors al 9 de 10!!! Està clar que l'hem de seguir portant per a què el provi com més gent millor, donat l'èxit:






I, com no, un joc on es van arribar a jugar 2 partides simultànies amb 2 còpies diferents del joc va ser el famós Krosmaster: Arena, un joc que crida molt l'atenció per la qualitat del seus components i que és fàcilment expansionable amb nous taulells i, sobretot, noves figures. Un joc tàctic on és molt important saber quines habilitats tenen els rivals i quins poders pots adquirir per enfortir el teu exèrcit. Val a dir que la valoració general d'aquest joc pels assistents Amatents no és gaire elevada, tot i que inicialment tothom vol jugar-lo degut al seus components. Tot i així és un joc senzill d'aquells que sempre pots fer coses i que, per això, sol deixar content als qui el proven. Comentar que de les dues partides que es jugaven, en una taula es va jugar amb el bàsic i 1vs1vs1vs1, mentre que a l'altra taula tenien alguns personatges d'expansions i jugaven 2.vs.2 per equips:









I com a novetats relativament recents, però que veuen taula al club per primer cop, tenim el Bang: Dados, una versió del famós joc d'Edge amb la qualitat que, en comptes de fer servir cartes, fas servir daus. Malgrat ser una versió reduida del Bang normal estem front un joc àgil per jugar amb molts jugadors, força curiós:










Un altre "petit gran joc" és el Pergamon, un eurogame que tracta d'anar a buscar antiguitats sota terra per a després expossar-les en un museu. En el joc cal tenir en compte quines peces seran més valorades segons l'època de l'any, així com trobar les convinacions d'any que facin les nostres descobertes més valuoses. Moltes coses a tenir en compte en un joc senzill d'entendre però amb una tàctica molt interessant que el fa un gran joc de capsa mitjana:




Un joc que causa molt de furor al club i que feia temps que no jugavem és el PitchCar, un joc semblant al joc de les xapes però amb uns discs de fusta i uns components de gran qualitat. Van haver un parell de curses durant la Sessió amb diferents circuits. Un joc que també està molt ben valorat:





Tampoc podia faltar un dels millors jocs d'en Knizia: el Battle Line, un joc originalment de 2 jugadors però on existeix per la web una versió per poder jugar fins a 3 persones. Un joc senzill de gestió de cartes on l'estratègia de saber què mostres i què no és primordial. Tot un clàssic ja a les Sessions Amatents, joc que vam rebre com a donació de la pròpia GMT ara fa un parell d'anys:




I, com no, un altre clàssic entre els clàssics, l'exitós Carcassonne de Devir, que va ser explicat a una parella (la Núria i el Carles) que el jugaven per primer cop i que els va agradar molt. Però, atenció, perquè li va explicar ni més ni menys que l'encara Campió Nacional d'Espanya de Carcassonne (i que aquest any té l'oportunitat de revalidar el títol, ja que s'ha classificat de nou i això que fa res que han començat els tornejos classificatoris!). També es va jugar a la tarda el Carcassonne: Edición Invierno mentres esperaven que arribés la resta de components del club:





I per acabar us deixem una pluja de fotografies de diferents jocs que també es van jugar a la sessió i que molts ja coneixereu, com el Catan: Europa, el Bauhaus i el Mamma mia. Ens veiem a la propera Sessió, no falteu!






usuari/s connectats