16 de novembre del 2013

Crònica 37a Sessió (16-11-2013)

0 comentaris
 
Avui hem tingut una mini-sessió amatent d'un total de 10 persones. El mal temps (fred i pluges) i, sobretot, les 24h de Sabadell (un esdeveniment anual on pots estar 24 hores jugant i fan sortejos de jocs de taula, un motiu per veure's moltes persones jugones de la zona) han fet que revivíssim les primeres sessions de quan èrem poquetes persones (a més que només hem estat pel matí). No obstant, l'ambient ha continuat tenint aquell caliu característic dels amatent i s'han jugat a jocs molt interessants:



La gran novetat ha estat el Dungeon Roll: un joc d'anar per masmorres matant monstres però amb una mecànica d'anar llençant daus relativament semblant a la del Daus Zombis. Un filler molt simpàtic que agrada per la seva temàtica i que s'ha gaudit molt a la sessió. A més a més hem fet servir la versió del Kickstarter que va poder aconseguir l'Alejandro:



També amb temàtica de masmorra vam jugar al Dungeon Raiders, la novetat d'Homoludicus que està tenint força èxit actualment. Es tracta d'un filler on has de tirar unes cartes numerades de l'1 al 5 simultàniament amb la resta de jugadors. Depenent d'allò que es trobi a l'habitació t'interessarà llençar unes cartes altes o baixes, però és clar, la gràcia és que no saps pas que llençaran els rivals, tot i que sabràs quines cartes no podran jugar perquè ja les han jugades. Una de les coses més interessants són les fascinants il·lustracions del dibuixant del Banjooli Xeet, tota una celebritat dibuixant jocs espanyols:




Un altre joc que té el seu temps però que estrenem per primer cop a l'Amatent és la versió prehistòrica del famós Carcassonne. Parlem de Carcassonne: Cazadores y recolectores. Una reversió amb noves mecàniques molt interessants que li afegeixen més normes al joc. A destacar que els camins són rius i les ciutats són muntanyes. A les muntanyes trobem que algunes tenen pepites d'or que fa que si algú tanca una muntanya amb pepita d'or té un torn extra agafant unes llosetes d'una pila diferent que tenen millors bonificacions. Als rius funcionen com a camins però, a més, pots col·locar unes cases que puntuen en qüestió dels peixos que hi ha pel riu. Els caçadors (pagesos) puntuen pels animals que hi ha pel camp, però els tigres es mengen animals, convertint-se en uns fitxa de puteig. Molt ben nodrit i gens farragòs, amb fitxes de composició diferent als del Carcassonne normal:



També es va jugar al Carcassonne: Edición Invierno, que és igual que el normal però amb 12 llosetes extres sense cap norma adicional però que afegeix duració al joc i més possibilitats de combinacions, i són fàcilment identificables perquè tenen dibuixats uns animalets. Val a dir que vam jugar amb 72 fitxes per gaudir de l'experiència del joc bàsic, amb totes les estratègies que això comporta. Diguem que ens vam aclimatar al temps fredós del dia:



Un joc que feia temps que no jugàvem i que va sortir és el famós 7 Wonders, un joc de construir una civilització amb unes cartes que vas rebent i vas entregant als companys. La gràcia està en que és tant important allò que construeixes com allò que deixes que els rivals construeixin, ja que les cartes que no utilitzes li van al company del costat. Un joc molt senzill tot i que les primeres partides embolica una mica recordar què fa cada símbol, però s'agafa ràpid la mecànica. No és casual que aquest joc d'Asmodée estigui tant amunt a la classificació de la BGG:



I per acabar remarcar les partides al Summoner Wars (ja sabeu d'altres cròniques que és un joc on, com en els escacs, tens que matar al rei del contrincant, però amb una mecànica molt diferent) i ¡Aventureros al tren!: Europa (on vam comprovar que a 5 jugadors es trepitgen encara més les rutes però on l'efecte visual és molt encisador i la diversió està assegurada):



I fins aquí la curteta crònica de la quinzena. Ens veiem a la pròxima, no falteu!

usuari/s connectats