8 de novembre del 2013

Crònica 36a Sessió (02-11-2013)

1 comentaris
 
A ca l'Amatent ens continuem mantenint en número d'assistents, i això només s'aconsegueix amb bon caliu i una bona dòssis lúdica de jocs, tant pel tipus familiar que sempre agraden a tothom per que s'expliquen ràpid i diverteixen molt, com de novetats que gràcies als integrants de l'Amatent aconseguim que puguin jugar-se. Començarem la crònica amb 2 importants novetats d'Essen:



La primera es tracta d'un joc que ens van regalar allà al veure que erem una associació de jocs. Es tracta del Colonial Space Wars, un joc amb una pinta increïblement bona que ve a ser una mena de wargame lleuger sense daus i amb certs tocs de joc abstracte. El vam estar testejant mentre enraonàvem les normes i va despertar força bons resultats. Hi ha en Danny que té la missió de llegir-se les normes per oferir-nos una visió encertada d'aquest joc, que l'anirem comentant a mesura que l'anem provant:






Després li vam lliurar al Sergio un joc que havia demanat per mecenatge a través d'Internet i que es podia recollir a Essen. Es tracta del Freedom, un joc on només per la temàtica i l'estètica ja ens crida agradablement l'atenció. Som un grup d'esclaus que intenta fugir del seu destí. Aquest l'acabarem jugant pròximament quan sapiguem com es juga:



Una altra novetat amb menys presència és el joc Alles Käse!, un joc força dolent de bluffing amb molt poc poder de decisió. Va ser per això que vam preferir adaptar les normes i aprofitar la mecànica del joc The Boss on has d'apostar per unes cartes que no saps si són bones o dolentes però que pots anar intuint a mesura que es van desvetllant les cartes:




Ja com a novetats nacionals tenim l'expansió de l'Spartacus, un joc de gladiadors molt emocionant on has d'intentar que guanyin uns gladiadors a l'arena central. Vam rebre la visita d'uns quants companys de la veïna Tecla Sala que també organitzen sessions de jocs de taula a L'Hospitalet de Llobregat:




Una altra novetat va ser l'expansió de Zombicide, el Toxic City Mall. Una expansió que afegeix un nou tipus de zombis tòxics que val més que matis a distància si no vols que el seu verí et faci ferides! A més a més, venen nous supervivents, implementacions de normes i armes més potents, així com nous combos que et poden permetre liquidar abominacions d'un sol tret!! Com a valoració de l'expansió cal dir que incrementa al doble la durada de les partides, però que al tenir més variants fa que sigui més divertit. Al final de 7 supervivents només en van sobreviure 3!!



També vam jugar (tot i que no vam arribar a fer fotos) a l'esperada novetat d'Homoludicus Dungeon Raiders, un joc familiar i ràpid ambientat en el món de les masmorres. Representem un grup d'herois que han d'anar baixant i liquidant monstres mentre van agafant recursos i tresors, fins arribar a l'enemic final i destruir-lo. Temàticament és col·laboratiu, però a nivell de mecànica és un joc on guanya qui més or aconsegueix (amb la qual cosa has de pensar per tu mateix). No obstant, i això és un encert, no pots rebentar la partida (és a dir, no pots dir "si no guanyo jo que no guanyi ningú"). És un joc molt senzill i divertit, no sabem què tal estarà de rejugabilitat perquè les cartes són sempre les mateixes, però el fet que cada vegada que jugues les masmorres siguin diferents ja li dóna cert al·licient per anar-lo jugant de tant en tant i passar-ho bé.

També vam veure jocs bonissims com el Terra Mystica, un gran joc d'aquells que pots fer tres-centes-mil accions i possibilitats amb un component estratègic molt i molt important. Va agradar força.


 


Un altre joc cèlebre a dalt de tot de la classificació de la BGG és el Le Havre, un joc de gestionar un port i on has de ser el jugador que el tingui més fructífer. L'elevat nombre de gestions i coses a tenir en consideració el fan un grandíssim joc per als jugadors més exigents:




També vam jugar (portat d'Essen) el joc Mini Fits, un joc de Knizia que consisteix en fer línies al més pur estil tetris. Un joc de 10 minuts sense cap interacció entre jugadors però força original, ja que les figures que has de posar et venen determinades per unes cartes que vas destapant:




I per acabar us brindem amb una bateria d'imatges de la resta de jocs que es van portar, tals com el Carcassonne d'Hivern de Devir, que inclou 12 llosetes addicionals respecte el joc bàsic i que s'identifiquen perquè hi figuren uns animals en elles (així, si vols jugar amb les 72 llosetes del normal les pots separar amb facilitat). Amb l'edició d'hivern les partides duren 10 minuts més de l'habitual i els grangers juguen un paper més determinant perquè es solen fer més ciutats, a més que és més arriscat anar a putejar perquè hi ha més tipus de fitxes per tancar edificis:




També van sortir a taula jocs com el Zooloretto, el Genial, el The Island, el Smash Up, l'Ubongo, etc...












I fins aquí la crònica de la passada sessió. Ens veiem la setmana que ve amb més Amatent!!!

One Response so far.

  1. Ulises says:

    Hi ha un petit error :D

    El Freedom el va encomenar en Sergio ( Manchi ), no jo... XD

    Llàstima que no hi hagi cap foto del Smash Up... :(

usuari/s connectats