22 d’octubre del 2013

Crònica 35a Sessió (19-10-2013)

3 comentaris
 
Estem de nou aquí per parlar d'una nova Sessió Amatent, amb un èxit absolut d'assistència amb un total de 38 persones presents durant el dia. Temíem que vingués poca gent degut a les jornades que el Club de Rol Krittik organitzà a Les Corts però en general els Amatents van ser fidels a la cita i van venir. Fins i tot hi va haver que van anar al matí a l'Amatent i a la tarda al Krittik.



El joc estrella de la sessió va ser una novetat que té molt d'éxit pel seu aspecte gràfic i que ja vam anunciar la passada sessió (aquesta, per fi, el vam jugar): Krossmaster: Arena. És un joc tàctic de moure's per una mena de damero força colorit i on cada personatge té unes habilitats específiques. L'objectiu de cada personatge és fer-se amb els punts de victòria dels altres rivals, amb lo qual és un joc de constants punyalades "traperes" que diverteix molt! Els seus components són una meravella, amb unes figures pintades i molt ben acabades i un taulell amb elements de cartró realment preciosos:







L'altre joc estrella de la Sessió va ser un joc que està a mig camí entre els jocs de taula i els jocs de rol: parlem del Fiasco, un joc on tan sols es necessiten uns daus, unes fitxes de vots i bons amics per passar-ho bé! L'experiència és semblant a una mena d'activitat teatral on, entre tots els jugadors, es va improvisant què va succeint en base a unes premisses que es decideixen entre tots prèviament. Primer de tot el joc ofereix unes alternatives per establir relacions entre jugadors i són les persones qui van construint aquests lligams i objectius. Un cop fet això (i amb opcions plenament hilarants que ja de per sí fan riure) comença la història: es divideix per petites escenes on el jugador a qui li toca planteja qui hi ha i on a l'escenari i dóna pas a la interpretació, on els jugadors van construint improvisadament la història. Realment surten autèntiques anades d'olla que fan riure a tots. Una experiència que val molt la pena viure!






L'altra novetat que va veure taula per primer cop a l'Amatent és el divertidíssim Room 25, un joc amb moltes modalitats de joc, incloent un de semi-cooperatiu. La temàtica és d'un suposat programa televisiu on hi ha uns concursants que han de sortir com sigui d'una mena de laberint. La gràcia és que l'estructura es va movent i hi ha sales bones i dolentes, i entre els jugadors es poden empènyer per descobrir sales o "putejar" al rival. Un joc amb taulell modular i ocult que va propiciar molts somriures entre els amatents:




Un altre joc que també va tenir molt bones notes de puntuació i que es va estrenar a les Sessions Amatents va ser un joc força antic però molt adictiu: l'Starcraft, un joc basat en un videojoc d'ordinador d'aquests de destruir civilitzacions i anar fent un imperi, de l'estil de Age Of Empires per dir-ho d'alguna manera però amb temàtica intergalàctica. Hi ha 3 faccions diferents amb les seves peculiaritats especials (des d'humans fins a bitxos estranys). Els punts forts del joc és que hi ha moltes maneres d'aconseguir la victòria, i depenent de la teva situació t'interessarà optar per una o per una altra, amb una intensitat molt forta ja que fins l'últim moment no es veu qui guanyarà (ja que quasi tothom opta per la victòria fins l'últim moment, cadascú a la seva manera!). A més a més, té un taulell modular que es construeix a l'inici de la partida que garantitza una distribució sempre diferent. El seu punt fort és l'ordre de torn, on primer col·loques les accions que es realitzaran al final les quals poden ser tapades pels altres jugadors. També té un sistema de lluita per cartes en comptes de per daus (com sol ser habitual en aquesta mena de jocs), i aquestes cartes les pots anar potenciant amb una acció d'investigar. En definitiva: un joc molt ben parit que encaixa a la perfecció. És llarg, dura forces hores, però realment no es fan gens llargues! A més a més, té unes figures molt ben aconseguides, i els amants del videojoc asseguren que es respecta molt el joc original.




Una altra presència important a la Sessió va ser una mena de Torneig de Summoner Wars que es va improvisar entre els assistents. Com ja sabeu hi ha una autèntica febre amb aquest joc entre varis Amatents, pel que van decidir fer una mena de Gran Torneig de les Arts Marcials, és a dir, uns playoffs de 8 jugadors. Van haver-hi fins a 3 taulells simultanis jugant al joc! Cadascú amb el seu exèrcit. Recordeu que aquest joc és una mena d'escacs on es van col·locant les figures a mesura que es van invocant amb les cartes (cada figura té un cost i està representat amb una carta) i uns daus (que determinen l'èxit de l'atac), l'objectiu és eliminar el "rei" del contrincant abans que el rival:




Dos altres jocs que feia temps que no es veien per l'Amatent són el Quarriors! (com veieu és un joc amb daus força ben implementats i que s'assembla molt al Dominion) i el Flash Point (un joc cooperatiu on hem de salvar unes víctimes que es veuen atrapades dins un incendi incontrolable. Hem de ser capaços d'apagar certes zones del foc i treure a les persones fora de l'edifici abans que les flames facin masses forats i ensorrin l'edifici!):






I per acabar es van jugar a altres jocs molt característics a les nostres Sessions i que dels quals ja n'hem parlat força com: el Graffiti (un divertit joc partygame de Devir de descobrir què volen expressar els diferents dibuixos dels participants, quin és el que millor plasma la idea i quin dibuix pertany a quin jugador. És important conèixer el grafisme del company per saber-ho, però també és important dissimular els dibuixos per a que no descobreixin quin és el teu!); el Dixit (el joc estrella de Morapiaf d'endivinar quina carta és la que ha ficat el contacontes i intentar que la carta que juguis s'aproximi al concepte transferit. Explicat així potser sona complicat, però realment és un dels millors jocs familiars que hi ha al mercat); el Dados Zombis (un joc de tirar daus on cal anar acumulant cervells evitant que et surtin dispars i on cal decidir si anar a més o plantar-te abans que l'atzar vulgui que finalitzis el torn sense èxit); el 7 Wonders (un joc amb molt bona nota a la BGG on has d'anar jugant cartes que donen punts al final i que compres per mitjà de recursos, un joc on la gràcia està en que els rivals et van passant les cartes i has d'evitar que el company s'endugui cartes que li vagin bé); el SET (un joc de rapidesa mental on cal veure abans que ningú un seguit de trios segons les diferents característiques de les cartes); el Fantasma Blitz 2.0 (un altre joc de rapidesa una mica més senzill que el SET però no per això pitjor, publicat per Devir, on cal agafar l'objecte que estigui amb el seu color real o l'únic objecte on a la carta no hi figuri ni el seu color ni la seva forma; sempre hi ha 2 objectes i 2 colors i en total són 5 objectes de 5 colors diferents); el TimeLine: Inventos,un joc molt educatiu de Asmodee on cal col·locar cronològicament un seguit d'esdeveniments històrics. Al principi és fàcil perquè hi ha poques franges cronològiques, però a mesura que es juguen cartes es va disminuint el marge d'error!; l'Aton (un joc abstracte força interessant!) i el Blood Bowl: Team Manager, ja sabeu, el famós joc que representa un partit de futbol americà amb monstres i on es van tirant cartes que determinen el transcurs del match, les reaccions de l'afició i, en definitiva, decideix els punts de victòria i tota la pesca. També hi ha altres clàssics dels quals no hem pogut fer fotos que també van tenir el seu moment de joc com el Carcassonne, el Samurai, la Polilla Tramposa, etc., entre d'altres:












I fins aquí la crònica d'aquesta setmana. Estigueu atents al blog perquè, a més d'anar penjant a poc a poc fotografies del 2n CorreJocs, també farem una crònica del Festival d'Essen a Alemanya, on enguany hi haurà uns quants Amatents (a més d'en Dani, que participarà com a representant estatal al Torneig Mundial de Carcassonne). No us ho perdeu! Ah, i recordeu que aquest pont de la setmana vinent hi ha Sessió Amatent, us la perdreu? Clar que no! Ens veiem!!

3 Responses so far.

  1. Ulises says:

    Per la tarda també es va jugar al Catán ( amb una parella de Sant Vicenç molt amable que va vindre gràcies al Correjocs ), Lionheart, El Frutal, Feroces Vikingos, Carrera de Tortugas... :)

  2. I ja les vau apuntar en un full? ;-)

usuari/s connectats