1 d’agost del 2013

Crònica 31a Sessió (27-07-2013)

0 comentaris
 
Arribem a l'última Sessió Amatent de la temporada, i on s'hi han passat a jugar un total de 29 persones. Val a dir que és una xifra molt satisfactòria si tenim en compte la gran quantitat de persones que estan de vacances (molts d'ells habituals a les Sessions Amatents). Així doncs, passem a descriure com es va desenvolupar la sessió.

Un dels jocs estrella que vam estrenar va ser el Verbàlia, un joc semblant al clàssic Scrabble però que li dóna més riquesa lingüística. A més a més, té una quarantena de jocs diferents, així que difícil ens serà jugar-los a tots! Vam començar pel segon de tots, que consisteix en anar col·locant síl·labes i formar paraules encadenant les ja col·locades i la que afegeixes al teu torn. El truc està en fer la major quantitat de paraules possibles en el mateix torn. Ens vam adonar que, per a la pròxima vegada, cal jugar amb un rellotge que delimiti el temps, ja que si un jugador s'està més d'un minut o dos pensant la seva jugada el joc es torna molt ensopit. Malgrat aquest handicap i, per tant, les ganes de que s'acabés la partida, el joc va agradar força als qui el van provar. Per al pròxim cop mirarem a veure si podem jugar al de buscar verbs, adjectius i noms, que comenten que està molt bé. De moment l'Esther va penjar la foto en la qual se'ns veu jugant al Verbàlia al Twitter i va rebre un munt de retwitts d'aquests! Vaja, tot un èxit!

Verbàlia

Un altre joc que va triumfar com la Coca-Cola i que passarà a ser un dels més esperats a cada Sessió Amatent és el Pitchcar, un joc semblant al clàssic joc de les "txapes" però amb materials de gran qualitat i realitzats amb una fusta molt ben tractada. Aquest cop, a més de fer una cursa a 3 voltes, vam provar la modalitat per equips: en aquest cas vam ser 3 contra 3; tres persones comencen a la sortida i els altres tres comencen a mig camí; quan un jugador avança a un jugador contrari, l'elimina. Va començar un equip eliminant a 2 jugadors contraris i, finalment, va venir la remuntada, on l'únic jugador de l'equip va eliminar als altres 3 i van poder fer-se amb la victòria! També vam provar la modalitat contrarrellotge, un sistema molt ràpid per a veure qui dóna una volta sencera amb menys quantitat de cops. Normalment això es fa servir per decidir l'ordre de sortida a les curses. Un dels moments més divertits va ser quan, d'un cop, un jugador es va quedar completament dempeus sobre una de les tanques del circuit!






Pitchcar


Una novetat de les importants va ser el Keyflower, un altre joc que ha agradat moltíssim i que no para de pujar posicions al rànking de la BGG. Es tracta d'un joc d'anar construint un poblet i aconseguir recursos, punts i meeples. La gràcia està en que en el teu torn pots fer moltíssimes coses, tant fer accions que et provinguin d'eines, com d'evolucionar les teves lossetes, com d'apostar per veure si aconsegueixes guanyar un repte per aconseguir més lossetes (l'aposta es decideix quan tothom decideix finalitzar el seu torn alhora). És un joc amb un sistema d'apostes molt interessant, ja que hi ha un límit que permet no arruinar-te apostant i dóna una estratègia al jugador, que pot assegurar-se una aposta, però com més apostes abans et quedes sense meeples, que és el que et permet fer accions i apostar. Tot i que si els altres jugadors fan servir accions teves acabaràs aconseguint els seus meeples. Un joc molt i molt emocionant, difícil d'explicar amb poques paraules. A més a més té un grafisme meravellós. Aquest té pinta de que veurà molta taula a les sessions, perquè a sobre poden jugar fins a 6 jugadors.





Keyflower

Un altre joc d'estrena a una Sessió Amatent va ser el Ginkgopolis. Un joc ambientat en un hipotètic futur on cal construir una ciutat al costat de l'últim arbre de la Terra. El joc combina mecàniques com passar les cartes que fas servir al jugador del costat, com tres tipus de lossetes que segons la seva tipologia et dóna recursos o punts de victòria, etc. Un joc que requereix de molta concentració però que diverteix a aquells qui el juguen. Per les valoracions intuïm que és un tipus de joc que, o t'agrada molt, o no t'agrada gaire.





Ginkgopolis

Una de les sorpreses que demostra la gran versatilitat del grup va ser la partida de rol que es va duu a terme per la tarda. Van jugar a un joc ambientat en el món de Cthulhu. En Farrels va fer de màster de la partida i la resta eren exploradors que havien d'anar avançant en la història i intentar tenir un final el més feliç possible. Per a qui no ho sàpiga, els jocs de rol comencen amb una fitxa on s'estableix l'habilitat, capacitats i personalitat del personatge a interpretar. Aquí s'especifica què és capaç de fer, amb quins objectes comença i quin caràcter té el personatge, amb el qual el jugador ha de simular aquests trets de la manera més fidel possible. El màster va descrivint el què va succeint i els jugadors intervenen interactuant amb tot allò que se'ls ocurreixi. Al llibre s'indica què succeeix depenent de les seves decisions, i el màster ha d'adequar les intervencions al fil conductor de la història.




Un joc que feia molt que no jugavem a Cal Amatent va gaudir de dues partides. És l'Atlantis. Un joc molt senzill on hem de sortir de la famosa illa d'Atlantis amb la major quantitat de tresors possibles. Aquesta illa, però, es va enfonsant i cada cop serà més difícil poder creuar els rius que separen el camí que hem de prendre per sortir. Un joc fàcil d'entendre que s'explica ràpidament. El podriem considerar un joc entretingut força curiós.


Atlantis


Després tenim els diferents jocs de cartes que es van veure a la Sessió: d'entre les novetats tenim el Love Letter redissenyat amb l'estètica del famós manga One Piece. Van ser vàries les persones que van fer una comanda conjunta a una botiga que edita cartes personalitzades, i força redissenys d'aquest joc es van acabar imprimint. Com a novetat es va jugar a El rey de los Enanos, un joc que recorda força a la brisques pel fet de jugar cartes i intentar superar els pals que juguen la resta. La diferència és que, apart d'estar ambientat en monstres medievals, hi ha unes cartes d'events que canvien constantment les circumstàncies del joc. Un altre joc que es va jugar va ser el Mogel Motte el qual fa riure sempre a tothom qui el juga, un dels jocs més divertits que tenim al Club! I, com no, els fans de Summoner Wars van fer-se un parell de partidetes. Ja sabeu, el joc és una mena d'escacs que es juga amb cartes que pots anar introduint al taulell, i on cada soldat té les seves propietats especials. Cada equip té els seus personatges únics, amb lo qual trenca la igualtat dels escacs i el fa un joc totalment diferent, però té com a similitud el fet que un jugador hagi de destruir el rei de l'altre jugador i es moguin de manera abstracta per les quadrícules del taulell. A més a més, incorpora uns daus que determinen si l'atac té èxit o no.

Love Letter (redisseny de One Piece)

El Rey de los Enanos

 Mogel Motte (La Polilla Tramposa)

Summoner Wars


I per acabar tenim els jocs de taula que ja han vist taula per l'amatent, com és el cas de Samurai (un dels millors joc de Knizia), i jocs estrella de Devir com Stone Age (un joc que funciona igual de bé sent 2 jugadors, com 3 o com 4), Puerto Rico (aquest ens va sorprendre lo ràpid que es va acabar la partida, ja que estàvem acostumats a jugar-lo a 5 jugadors i, al haver-ho fet amb 3, tot succeeix molt més ràpid. De fet, no va donar temps a que ningú comprés cap edifici dels grans!) i Catan (tot un clàssic entre els jocs familiars i tot un superventes!). També es va tornar a jugar al Thurn and Taxis, un joc de connectar rutes entre ciutats molt interessant, on cal pensar quines rutes són més interessants i quines probabilitats tens d'aconseguir-les, ja que depenent de quines facis i quines facin els rivals aconseguiràs més o menys punts.


 Samurai

Stone Age


 Puerto Rico

Catan

Thurn and Taxis


I fins aquí la crònica. El Club Amatent finalitza la temporada 2012-2013 fins al setembre, que començarem la temporada 2013-2014, la tercera temporada des que es va fundar el Club. Ens prendrem l'agost com a un mes de vacances, ja que l'afluència de públic sol ser molt baixa. Recordeu, però, continuar visitant el bloc durant el mes d'agost, ja que tenim moltíssimes novetats i molt emocionants, tant pel que fa a la ludoteca del club com per les sorpreses que us tenim preparades per al 2n CorreJocs que es durà a terme el 28 i 29 de setembre a Sant Vicenç dels Horts. Ens veïem aviat!

usuari/s connectats