24 de juliol del 2013

El Club Amatent prepara el 2n CorreJocs amb l'objectiu de convertir-lo en la Fira de Jocs de Taula més gran de Catalunya

0 comentaris
 
El Club Amatent ja ha posat en marxa el compte enrere per organitzar el 2n Correjocs a Sant Vicenç dels Horts (el Baix Llobregat, Barcelona), amb l'objectiu que es converteixi en la fira de jocs de taula de referència a Catalunya. És la segona vegada que s’organitza l’esdeveniment, però en aquesta ocasió s’ha fet amb voluntat de fer-la créixer encara més i obrir-la a totes les persones que s’hi vulguin apropar, prenent com a referència les grans fires lúdiques de Catalunya, d’Espanya i d’Europa.

La cita tindrà lloc a la pista poliesportiva Sant Miquel els dies 28 i 29 de setembre, des de les 10 del matí fins a les 22 de la nit. Dos dies ininterromputs ens els quals els jocs de taula, de simulació, de rol, etc. seran els protagonistes a Sant Vicenç dels Horts, amb un seguit d’activitats obertes i gratuïtes que implicaran a tot el poble. Els visitants podran gaudir de demostracions de jocs, tallers, una gimcana lúdico-esportiva, un taller de jocs de rol i partides de demostració de jocs de taula, entre d’altres.



Les activitats del CorreJocs estan pensades per a tots els públics: des dels més petits, que podran prendre part en un taller de maquillatge, fins a les persones grans, que disposaran d’un racó amb jocs especialment pensats per a ells. Per descomptat, les famílies que assisteixin al CorreJocs podran gaudir de qualsevol dels jocs de la nostra àmplia ludoteca. Els membres del Club Amatent estaran en tot moment a disposició dels visitants per ajudar-los a descobrir nous jocs, tant si ja en coneixen alguns com si són nouvinguts al món dels jocs de taula.

Els qui ja són habituals del món lúdic també gaudiran d’una proposta a la seva mida. Així, podran prendre part en els diferents tornejos que el Club Amatent haurà preparat, amb els jocs més populars del moment. Per exemple, els afeccionats al popular joc de cartes “Magic The Gathering” podran gaudir d’una competició.

El Correjocs: una festa que es consolida


El darrer cap de setmana del mes de juliol de l’any passat (2012) va tenir lloc la Primera Edició del Correjocs, amb un èxit de participació destacable. Prop de 200 persones es van aplegar per jugar amb les darreres novetats del mercat lúdic, en multitud de partides explicades pels Amatents. No obstant això, els carrers de Sant Vicenç dels Horts es quedaran petits per a les activitats que el Club té preparades per enguany.

És per això que el Club Amatent, l’entitat organitzadora, ha previst una important ampliació de l’espai emprat per a la celebració d’aquesta fira, ocupant tot el recinte del poliesportiu Sant Miquel, i la sala La Capella dels Antics Salesians, punt de trobada habitual dels membres del club. L’objectiu és que el CorreJocs es consolidi com un dels esdeveniments més esperats de l’any.











Els jocs de taula: una afició amb valors

En els darrers deu anys, l’afició pels jocs de taula i d’estratègia moderns està creixent de manera notable. L’alt valor social d’aquesta afició, combinada amb els coneixements generals que ensenya i la destresa mental que exigeix, l’ha transformat en una de les fonts d’oci més practicades de l’actualitat, totalment immune a la crisi. Així, cada vegada més persones i families s’endinsen en aquest món de taulells, de fitxes de fusta, de marcadors de cartró i de miniatures de plàstic, independentment de l’edat i de qualsevol altra condició.


Així, cada vegada més nens, fins i tot els que compten amb una edat no superior als tres anys, comencen a explorar el món lúdic i a descobrir una afició que pot acompanyar-los tota la vida.

El Club Amatent

El Club Amatent és una entitat sense ànim de lucre en actiu des del març del 2012, que té com a principal objectiu promoure la cultura lúdica al nostre país. Va començar com a una simple reunió entre amics a qui agradava jugar, però el pas del temps, i el caràcter marcadament obert de l’entitat, ha provocat que cada vegada més i més persones acudeixin a les sessions de joc. A dia d’avui, més de 300 persones han passat per les taules del Club Amatent, i compta amb una cinquantena de col·laboradors permanents. Qualsevol persona que ho desitgi pot formar-ne part.


Inicialment, el grup es reunia a la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts, un espai que es va quedar petit ben aviat. Ara, la sala La Capella dels antics Salesians és el punt de trobada del Club Amatent, que organitza una sessió lúdica cada dos dissabtes.



Per a més informació:

https://www.facebook.com/clubamatent
https://www.facebook.com/CorreJocs
http://twitter.com/correjocs
http://amatent.blogspot.com

usuari/s connectats