6 de juliol del 2013

Crònica 29a Sessió (29-06-2013)

2 comentaris
 
Una Sessió Amatent més i ja ens acostem a la 30a... qui ens ho hagués dit fa poc més d'un any. Cada cop som més gent i apareixen cares noves, algunes amb una gran implicació i plenes de força i d'altres no tant però que també s'agraeix que vinguin a les nostres Sessions.

Aquest cop van arribar a passar per l'Espai La Capella fins a 38 persones, 9 d'elles menors d'edat, la qual cosa ens agrada molt ja que, entre els dos naixements recents que hem tingut de membres Amatents i els fills que s'incorporen de nou, ens assegura un futur brillant i un relleu que es farà indispensable algun dia:





Pel matí vam arribar com sempre tots carregats de jocs els quals afegits als de la Ludoteca Amatent feien goig de veure i restaven en disposició de tothom:




En aquesta 29a Sessió tant es van ficar a taula jocs senzills com jocs difícils i densos. En els del primer grup podríem parlar del clàssic King of Tokyo o del mega-clàssic Carcassonne:

El King of Tokyo


El Carcassonne

Del segon grup en va sortir a taula un quants d'alt nivell: un Ora et Labora que va durar bona part del matí (joc ambientat dins l'univers de l'Agricola però totalment diferent en quant a mecanismes), un gran joc del qual és gairebé impossible repetir-ne una partida igual degut a la seva gran varietat d'estratègies:







Un altre dels jocs complexos però que agrada molt a la gent i que va aparèixer un altre cop fou el Tzolk'in: el Calendari Maia, un joc de gestió de recursos espectacular amb les rodes centrals del taulell; també es jugà un molt vistós i bonic gràficament Drum Roll, un altre de gestionar recursos amb un rerefons circense que va creixent a la taula conforme va avançant la partida (aquest joc era el primer cop que apareixia per una Sessió Amatent i esperem que vagi tornant ja que va deixar bones sensacions):

Tzolk'in: el Calendari Maia






El Drum Roll

Uns altres dels grans foren el Earth Reborn que va durar tot el matí, un Eclipse on es tractava d'anar conquerint la galàxia fent front als atacs dels altres exploradors de l'espai i un Hansa Teutonica que explicarem millor quan torni a taula en una altra sessió i el tinguem més agafat de la mà:





El Earth Reborn





Eclipse


Hansa Teutonica

Ja com a jocs més lights vam veure el Cave Troll (joc de majories dins unes masmorres), el Glen More (de gestió de recursos), el Summoner Wars (què dir d'aquest joc que no haguem dit ja anteriorment), el Qwirkle (ídem) i el Biblios, un joc que combina d'una manera un tant peculiar el moviment de daus amb el de cartes:


Cave Troll

Glen More

Summoner Wars

Qwirkle

Biblios

Finalment, també hi va haver cabuda per jocs d'agilitat com el Jungle Speed, la Tarta de los Monstruos pels més petits, el Fastrack pels no tant petits i el Villa Paletti, un divertit joc de moure columnes del teu color el més amunt possible sense tirar pel terra la construcció:

Jungle Speed

Tarta de los Monstruos

Fastrack


Villa Paletti

Tampoc podia faltar el gran Noah amb l'inestimable presència del nostre "estimat" Panda pel taulell:



I una de les grans sorpreses de la tarda va ser la megapartida al Carcassonne amb moltíssimes expansions de per mig! Ni més ni menys que un total de 13 mini-expansions que van suposar dues hores llargues de diversió pels addictes a aquest joc! Malgrat que sent 5 jugadors fa que quan et torni a tocar el taulell hagi canviat molt, val a dir que amb tantes llosetes i quantitat de meeples les opcions de fer molts punts eren elevades. Les expansions afegides foren: El Río 1, Posadas y Catedrales, Seguidors Grans, Alcalde, Constructores, Fantasma, Cultivos de Maíz 2, Máquinas Voladoras, Minas de Oro, Transbordadores i el Bisbe (aquesta última és una expansió que es van inventar els Organitzadors del famós Torneig de Carcassonne de Manresa i que ens ha agradat tant que l'hem implementat en moltes de les nostres partides). Com a anècdota, dir que al jugar amb els meeples de la 10a edició vam tenir que agafar un meeple normal per poder fer servir l'expansió del Fantasma. Us deixem amb les fotografies de la partida:




I fins aquí la crònica Amatent d'aquesta Sessió i que acomiadem amb una partida a un joc clàssic de la baralla espanyola d'agafar ràpid les cartes que es van tirant i, pel que es veu, on s'havia de cridar i fer molt soroll (fins i tot es va arribar a jugar a La Brisca!). No tot han de ser jocs moderns, o potser és que s'està tornant a posar de moda? Ens veiem a la pròxima crònica.


2 Responses so far.

  1. ¡Compartit en el meu blog!. ¡Seguiu així!.

  2. Merci Cristian!

    Com va anar ahir el Torneig de Gavà al final?

usuari/s connectats