16 de maig del 2013

Crònica 25a Sessió (04-05-2013)

0 comentaris
 
Al Club Amatent no parem de créixer, tant que fins i tot ja no hi cabíem a la Biblioteca Les Voltes i ara estem d'estrena de local! Ens hem traslladat a l'Espai Jove La Capella (Antics Salesians) de Sant Vicenç dels Horts. Ara tenim força més espai i podrem encara créixer més! En aquesta sessió érem ja 41 Amatents!




Passem a comentar alguns dels jocs dels quals vam gaudir. Comencem amb el Summoner Wars, un joc en el qual s'enfrontaran dos exèrcits en un sistema similar als escacs però que el porta més enllà, donant propietats especials a les diferents unitats que posarem sobre el terreny. Una de les particularitats d'aquest joc és que disposa de multitud d'exèrcits, permetent que el jugador pugui escollir entre els diversos estils de joc que aporta cada facció. És tant l'èxit que està tenint aquest joc al Club Amatent que fins i tot s'hi van jugar dues partides alhora:





El següent títol que va veure taula va ser l'Spartacus, un joc basat en la sèrie de TV del mateix nom però que s'allunya de les adaptacions que aprofiten la fama d'alguna sèrie amb una més que dubtosa qualitat, tot desmarcant-se com a un gran joc que incorpora diferents  tipus de mecàniques. A grans trets, el joc consisteix en moure, cada jugador, a un gladiador que es va potenciant per mitjà de cartes i altres accions. Només pot quedar un viu a les arenes! Emocionant, oi?







I aquí tenim un dels clàssics de l'Amatent i que funciona genial a totes les edats, parlem del ¡Pingüinos!:



I arribem a un dels que està rebent millors crítiques últimament, el Seasons. Un joc que ens portarà a través de les diferents estacions de l'any en una cursa per veure qui és capaç de recollir més cristalls. Un joc de fer combos amb les cartes que prèviament has escollit en una fase inicial (a més d'altres que pots aconseguir al llarg de la partida). És un joc força ràpid malgrat que les primeres partides es triga més perquè t'has de familiaritzar amb els efectes dels diferents tipus de cartes:






De la mà d'en Freddy ens trobem amb una de les novetats d'enguany: el Kemet. Un joc de civilitzacions d'anar invaïnt terrenys i conquistant als rivals, amb un seguit d'espectaculars enemics dirigits pel propi joc i que surten per mitjà d'una mena de cartes d'event. Esperem que el continuïn portant a les Sessions Amatent perquè hi ha força usuaris que li volen fer un testeig.





I un dels jocs favorits de l'Aleix i que torna a veure taula a les nostres Sessions després de molt de temps és el Le Havre. Aquest és un joc amb certes similituds amb l'Agrícola, però aquest cop dirigeixes un port marítim. És considerat un joc durillo i contra més persones hi juguen més dura la partida:




I un  dels jocs que més agraden i que li encanta a l'Albert Abril és el The Island. Un joc on portem un seguit de meeples del nostre color i que hem d'aconseguir que surtin de la illa i arribin a una de les 4 "zones segures" que hi ha a les cantonades. Però no ho tindran gens fàcil, ja que taurons i dracs intentaran cruspir-se'ls abans de que ho puguin aconseguir (a més a més,  hi ha una balena que destrueix les barques). Un joc on cal tenir bona memòria (ja que cada meeple té una quantitat de punts amagats sota seu i paga més la pena salvar els valors més alts). És un joc "per fer amics", ja que la resta de jugadors miraran de matar les teves fitxes. En definitiva, un joc molt divertit per lo esbojarrat que resulta:



Un joc que agrada molt als Amatents i que per això torna a sortir a taula és el K2. Un joc on hem d'aconseguir pujar al més alt possible d'una muntanya amb els nostres 2 escaladors. Hi ha inclemències metereològiques, "empentes" entre els altres jugadors i una interessant gestió de cartes. Un joc familiar amb bastant miga, molt recomanable i on també rius molt:




El Lords of the Waterdeep és un joc de gestió recursos ambientat a una màgica Edat Mitjana, aquest joc no ha estat editat en castellà ni en català, però tot i així són diversos Amatents els que han decidit comprar-lo, doncs els joc és molt divertit:




En aquesta foto podem veure també a dos integrants del Club de Rol els Inmortals que ja els tenim adoptats! Fa uns mesos els Amatents vam anar d'excursió al seu local. Aquests dos clubs són una mostra de sinèrgia molt positiva!



El Kulami és tracta d'un joc d'estratègia abstracte, dissenyat per l'Andreas Kuhnekath, en el qual hem d'aconseguit el control d'unes petites àrees col·locant unes boletes de vidre del color de cada jugador. Aquest joc té diverses variants que el compliquen i que en poden fer un gran desafiament, ja siguis un gran expert en jocs o si acabes de començar:




El Noah és un joc familiar on t'has de desfer de les teves cartes abans que la resta de jugadors. Té certa estratègia on cal tenir en compte les cartes jugades i els possibles combos que pots fer amb els animals, a més de mirar d'emprenyar al jugador que tens a la teva esquerra. Un joc molt divertit, sobretot quan a algú li toca "menjar-se" les cartes! Si algú hi ha jugat recordarà el mític Panda... =)



Pels més petits (i no tant petits!) tenim el Monstertorte. Un joc que ens recordarà el clàssic tragaboles però al que jugarem amb unes culleres intentant rescatar les boles de colors d'aquesta sopa de monstres!



També vam jugar a un joc que ens van regalar els nois de GMT Games fa temps per haver parlat del Battle Line. Es tracta del Formula Motor Racing, un joc de Knizia que simula una carrera de Fórmula 1. És un joc molt senzill,  semblant al Carrera de Tortugas però amb una mica més de tipus de cartes, encara que la idea és semblant. Et beneficies dels corredors que es mouen davant teu fins que aconsegueixes mantenir-te líder de la carrera. Aquí però, hi ha cartes que et poden fer fora de la pista simulant accidents per mitjà d'una tirada de dau. Un joc per riure una estoneta:



Un altre dels grans és l'Agrícola, un joc on bàsicament has de fer-te la granja més xula; per mitjà d'uns treballadors vas escollint les diferents accions que tens disponibles. Aquest joc permet ser jugat tant en un mode familiar com en un més competitiu, fent que el seu públic sigui de tota mena:




Aquí tenim el Clans, un joc del 2002 que ens porta a la prehistòria i ens posa a la pell d'uns nòmades que hauran de fer la transició cap als primers assentaments:



I de nou tenim partida del nostre torneig Amatent de Samurai. En aquest cas ens trobem amb la última taula que faltava per completar la primera ronda i on el guanyador va ser l'Axos. Aprofitem per recordar a tots els participants que ningú ha quedat fora encara del Torneig ja que a la segona volta tindreu una altra oportunitat de classificar-vos!




Altres jocs que també es van jugar a la sessió van ser l'Ubongo, el De Mudanzas i dos jocs que surten gairebé a totes les Sessions últimament: el Mogel Motte i el Fantasma Blitz!

I per despedir-nos us deixem una imatge força curiosa que us recordarà una mica al logo del Club...


usuari/s connectats