27 d’abril del 2013

Crònica 24a Sessió (20-04-2013)

0 comentaris
 
Al Club Amatent estem de celebracions. Moltes sorpreses agradables ens reparen en una jornada inoblidable i que volem compartir amb tots vosaltres. Per començar, ha estat la Sessió en que en Freddy ha tornat a terres catalanes (recordem que en Freddy ha estat un dels pilars bàsics en els inicis del Club Amatent i que va haver de canviar de residència per assumptes laborals). Tots estem enamorats del seu tarannà tranquil i agradable. Gràcies a ell hem pogut provar nous jocs que descriurem a continuació. L'altra gran notícia és l'alta participació, on hem superat el nostre rècord personal d'assistència amb un total de 41 persones (el qual es diu ràpid!). Podreu comprovar a les fotografies que pràcticament no hi cap ni un filferro! I ens deixem una tercera novetat per al final de la crònica, una notícia de la que ja tenieu pistes a l'anterior entrada, i que més endavant desvetllarem.



Comencem amb unes de les novetats al Club duta a terme de la mà d'en Pepus: el Gears of War, un emocionant joc de miniatures ambientat en una guerra de grans guerrers mecanitzats. Es tracta d'un joc cooperatiu on els jugadors juguen contra la màquina. Hi ha persones que diuen que és com una mena de Zombicide però amb una major complexitat i més opcions. A la partida van comentar la dificultat de sobreviure al principi. Estem, doncs, amb un "Senyor Joc", que tant de bo surti més cops a les Sessions per a que tothom qui vulgui el pugui provar.




De la mà del nostre estimat Freddy tenim una de les novetats més celebrades enguany: l'edició en castellà de El Grande, un joc de majories (és a dir, d'intentar tenir més cubs del teu color que el rival en un sector) que té força mecàniques interessants. Un eurogame situat entre els 50 millors jocs de la BGG.





I també estrenem el Rattus Cartus, el qual vindria a ser el germà petit del Rattus, un joc també de majories, força familiar i ràpid, amb uns personatges que et permeten realitzar un determinat tipus d'accions. No sé si aquesta versió de cartes funciona igual, però us deixem unes imatges per a què en gaudiu.



I un altre joc d'estrena és el K2, un joc cooperatiu que consisteix en sobreviure a la muntanya mentre intentes fer el cim. Aquest joc plasma molt fidelment les inclemències metereològiques i les diverses dificultats que troben els escaladors en realitzar aquesta fita (com la falta de menjar, el fred, etc.) Els jugadors que el van provar asseguren la gran tensió que esdevé al jugar a aquest gran joc. Si vols, ho pots arribar a viure intensament! En aquest joc has de vigilar quines cartes utilitzes perquè un cop fetes servir trigaràs molts torns en recuperar-les, i has de vigilar que els teus personatges no morir per causes climatològiques. A més a més, entre els propis jugadors us podeu trepitjar jugades perquè no tothom pot estar en una casella (hi ha un màxim d'aforament en cada casilla). El joc és molt interessant i és un familiar molt intens i complert!





Pel que fa a jocs abstractes tenim el Kulami, un interessantíssim joc de conquerir territoris per mitjà de la col·locació d'unes esferes. La gràcia radica que depenent d'on fiquis la teva bola corresponent limitaràs les zones on les pot situar el rival. Un gran joc estratègic de visió a llarg plaç, on els Amatents més joves s'han atrevit a jugar-hi! El seus components són tot un luxe.



I altre un joc que pot arribar a convertir-se en una de les estrelles de les Sessions Amatents és el Summoner Wars, un joc de guerres per mitjà de cartes on saber quan i com utilitzar-les és crucial per guanyar. Aquest joc ha despertat força interès entre varis Amatents, fins al punt que s'estan plantejant organitzar un mini-torneig quan acabi el que hi ha ara del Samurai. Veurem com acaba, però el que està clar és que si el joc enganxa, per alguna cosa serà! El joc permet fins a 4 jugadors, però ens asseguren que la grandesa del joc està quan el juguen tan sols dues persones.




Un altre joc molt bo que va ser jugat a la sessió fou La Villa, un eurogame d'anar col·locant treballadors/meeples. Per mitjà de torns i segons on els col·loquis aconsegueixes uns punts o uns altres. La gràcia del joc i el seu fet diferencial està en que els meeples es van morint (això determina el final de la partida, entre altres coses) i unes accions gasten més temps que d'altres (el temps restant determina quan et toca jugar, per dir-ho d'alguna manera).





Un joc especial a la sessió ha estat el ja superclàssic ¡Aventureros al tren!: Europa. Un joc on has d'unir ciutats per mitjà de vies ferroviàries i així aconseguir més punts de victòria. La gràcia és que a mesura que vas construint vies vas deixant menys opcions d'unir ciutats i els jugadors es van trepitjant els uns als altres. En aquesta ocasió i partida donem la benvinguda a 2 integrants del Club Els Immortals d'Esplugues de Llobregat, els quals van venir de visita a l'Amatent i que es van sorprendre de la gran participació. També els va agradar molt anar a prendre algo a la terrasseta de l'Ateneu, una visita que comença a ser clàssica entre molts components del grup.





Un altre joc que ja teníem ganes de tornar a provar era el Ricochet Robots, un joc que vam estrenar a la nostra Segona Sessió ja fa més d'un any, gràcies als companys de la Tecla Sala, que ens el van explicar en el seu moment. El joc és un clàssic de rapidesa: hi ha una mena de puzzle que cal resoldre el més ràpid possible (hem de trobar el camí més curt). Qui avisa primer diu el seu trajecte, si és el més curt guanya uns punts i si algú en troba un de més curt li pren (ara he de reconèixer que fa temps que no el jugo, però era una cosa així). En tot cas l'Aleix el va explicar perfectament (s'està convertint en l'explicador oficial del club ;) ).




La sessió també va ser especial per a un joc que agrada molt al Club Amatent i que, en aquest cas, el vam expandir per a augmentar les seves possibilitats: parlem del Carcassonne, el joc estrella de Devir de col·locar llosetes i meeples. En aquesta ocasió, i gràcies al debut al Club d'en Salva, vam poder gaudir de vàries expansions del joc, com ara La Torre (on pots segrestar meeples dels rivals i impedir que puguin puntuar; per recuperar-los posteriorment has de segrestar més meeples al segrestador i fer un intercanvi de rehens); Posadas y Catedrales (la considerada millor expansió que dóna poder als camins, on t'arrisques a puntuar el doble o res, i que va bé per putejar ciutats o enriquir-les molt); El Río I (una mena de set up inicial molt estètic i que dóna més joc que no pas la lloseta d'inici); La Fiesta (miniexpansió per enretirar meeples, no té gaire misteri). Vam jugar un parell de partides, evidentment llarges i intenses. L'estrany és que les partides hagin estat de 3 jugadors, amb la quantitat de carcafans que hi ha al Club Amatent!







També va estar present el nostre torneig de Samurai, que ens atorga la nostra dosi particular d'aquest apassionant joc abstracte d'en Knizia. Ja només ens queda una partida per finalitzar el que ha estat la primera ronda classificatòria, on ningú queda eliminat i on s'han decidit uns quants afortunats classificats per  a la següent ronda. Veiem com l'Aleix pateix una estranya maledicció on, com més juga al joc, en pitjor posició queda. Com pot ser això? Esperem que acabi remuntant, segur que ens està donant peixet dissimuladament!






Tirant de la Ludoteca Amatent es van fer vàries partides al Graffiti, un party game que vam estrenar a la La Mostra de Sant Vicenç dels Horts. Aquest joc consisteix en fer un dibuix d'un objecte comú durant un minut, i un dels jugadors (a cada torn li'n toca a un de diferent) ha d'endevinar què és i qui ha fet cada dibuix. La gràcia està en dissimular el teu estil de dibuix per a que no quedi gaire evident. És un gran joc per moments on quasi no queda més temps per jugar a un altre joc.



 


Un altre joc publicat recentment per Asmodee i de caire molt familiar és El Petit Príncep, un joc editat en català que utilitza la temàtica del famós llibre de Saint-Exupéry. Es tracta d'un joc d'anar construint un planeta conjuntament (però cadascú el seu planeta) i depenent dels personatges que tinguis et donaran punts  al final de la construcció d'aquest món. És un joc on has de tenir en compte què fan la resta, ja que tant important és fer punts com evitar que els altres en facin. És un joc ràpid per passar l'estona, assequible per tots els públics.




De la mà de la Raquel (també debutant al Club Amatent) vam conèixer el joc Aualé o també conegut com Mancala, un joc conegut internacionalment i amb molts i molts anys d'història, tot un clàssic quasi desconegut al nostre país (molts el coneixeran del torneig que s'organitza molt sovint a la Fira de JugarXJugar). És un joc per a 2 jugadors on vas movent unes mongetes d'un cantó a un altre. No em queda clar si al final del joc te les pots menjar, però tenen una pinta!



I acabem fent menció d'altres jocs clàssics i de curta duració que van veure taula durant la Sessió, com és el cas del ¡Pingüinos!, La Polilla Tramposa, Fantasma Blitz, ¡Viva el Rey!, Noah, Dados Zombie i King of Tokyo







I aquí finalitza la Crònica d'aquesta 24a Sessió Amatent, on aprofitarem per desvelar la tercera notícia que omple de satisfacció i felicitat al Club. Tal com vam anar insinuant fa un parell de dies hem de comunicar que... ENS TRANSLLADEM DE LLOC! Ja no estarem a la Biblioteca Les Voltes (dins la qual estàvem molt a gust i on els seus treballadors ja ens han dit que ens trobaran molt a faltar i nosaltres a ells). El problema és que ja començàvem a ser massa Amatents i entre el guirigall i la capacitat de l'espai és la millor decisió que podíem prendre.

Ara ens n'anem a L'Espai Jove La Capella als Antics Salesians (a uns 5 minuts caminant de la Biblioteca i de la parada Sant Vicenç de l'estació de trens). El canvi és a millor, ja que disposarem de més metres quadrats (ja començàvem a esgotar l'aforament de la biblioteca). Ara, però, estimem que tindrem una capacitat de fins a 90-100 persones). A més a més, no tindrem cap limitació horària (abans finalitzàvem a les 13 h. perquè és quan tancava la Biblioteca). Això vol dir que aconseguim el somni de poder jugar tant al matí com a la tarda i, a més a més, podrem treure a taula jocs de més duració i donar la benvinguda a persones que volien venir a les Sessions del Club Amatent però que no podien venir pels matins. Pròximanent donarem més informació concretant com anar-hi i l'adreça exacta del nou local (tot i que us podeu ajudar amb les fotografies penjades al tema anterior). Ens veiem al maig, companys!!! Força Amatent!!

usuari/s connectats