3 de març del 2013

Crònica 20a Sessió (23-02-2013)

2 comentaris
 
La darrera sessió del Club Amatent, tot s'ha de dir, ha estat tota una aventura. En aixecar-nos, els whatsapps entre els membres corrien a tota velocitat carregats d'imatges amb jardins i carrers coberts d'un pam de neu. Aquesta circumstància ha impedit alguns amatents arribar a la Biblioteca Les Voltes, on celebrem quinzenalment les sessions lúdiques, però d'altres se les han ingeniat per poder arribar fos com fos. Aquest és l'esperit Amatent, que no ens frena ni un temporal!

En aquesta sessió hem estat un total de 27 assistents celebrant la vintena sessió del Club. Tot un rècord si tenim en compte les circumstàncies climatològiques!! I d'aquí se'n pot treure una lectura molt positiva: l'activitat ja està ben arrelada a Sant Vicenç dels Horts i la gent, plogui o nevi, no s'ho repensa de venir-s'hi. Què en penseu?

El joc més jugat en aquesta sessió va ser el Race for the Galaxy, un joc de cartes en el qual cada jugador ha de lluitar en una frenètica carrera per tal d'aconseguir ser qui més glòria porti a l'imperi galàctic. En aquest joc, els jugadors han de construir civilitzacions galàctiques jugant cartes davant seu que representen els mons o els desenvolupaments tècnics i socials. Alguns d'aquests mons permeten als jugadors produir béns, que poden ser consumits més tard per robar cartes o guanyar punts de victòria. “La primera partida duró una hora y media, pero gracias al buen hacer de Aleix, gran fan del juego, que lo explicó estupendamente, el resto de jugadores quedamos tan encantados que nada más terminar decidimos repetir partida. Esta segunda se quedó en 45 minutos. Un gran juego de dificultad media-alta pero que dejó muy buen sabor de boca. Ari se proclamó vencedor en las dos partidas”, ens explica el Sergio.


Altres sessions en les quals es va jugar el Race for the Galaxy: Fira de Granollers 2012 i 9a Sessió.


Un altre joc que va ser protagonista tota la sessió i que va sortir per primera vegada a taula al Club va ser Caos en el Viejo Mundo, un joc basat en el món de Warhammer que et converteix en un déu. Cada déu té diferents poders i legions de seguidors que et garanteixen força i habilitats diabòliques amb les quals pots corrompre el Vell Món. En aquesta ocasió es va jugar amb l'expansió The Hornet Rat, que permet ampliar un jugador més a taula (en van ser cinc). Cada déu (o raça), a més, té un objectiu propi a l'hora de sembrar el caos pel món: matar més enemics que ningú, expandir-se pel món al màxim, trobar fonts màgiques... “Aunque la raza más adecuada para novatos la llevó el Xavi y el más experimentado era Javier, quien se llevó la victoria a base de expandirse fue Víctor”, ens explica el nostre company Pollo.




Un joc que també va sortir per primera vegada a taula al Club Amatent va ser el de Carcassone: The City, un joc inclòs dins la serie de Carcassonne que consisteix en construir la vella ciutat de Carcassonne mitjançant llosetes. Al mateix temps que la ciutat creix i es desenvolupa, els murs de la ciutat també s'amplien tot envoltant-la. Tot i que l'objectiu i el sistema de joc es manté respecte del joc bàsic de Carcassonne, les variacions sobre les regles de col·locació de llosetes, meeples i puntuació són poques però interessants: s'introdueixen mercats en el joc, els carrers puntuen més quant més llargs són, els jugadors tenen la possibilitat d'emplaçar guardes sobre les muralles... En definitiva, la combinació de puntuacions dels diferents espais dins la ciutat o a les muralles amplia possibilitats, permetent al jugador establir estratègies més complexes per tal de fer-se amb la victòria.





Alhora, en una altra taula...


L'Infiltration és un gran joc on podem sentir-nos com hackers dins d'un gran edifici ple de dades per robar, un joc molt divertit on s'ha de vigilar de tenir temps per fugir abans que arribi la policia!", ens diu l'Axos (Marc). És el futur, i sota la resplendor vacil·lant de l'extensa ciutat de New Angels, immenses corporacions busquen tots els avantatges al creixent camp de la tecnologia humanoide. A la vora d'una innovació revolucionària, CyberSolutions Inc. està a punt de convertir-se en la pròxima potència mundial, posant en perill els beneficis de les ben establertes Haas-Bioroid i Jinteki. Però per desgràcia per CyberSolutions, la seguretat en la seva sucursal de New Angels ha estat compromesa... Ambientada en un futur distòpic d'androides, Infiltration és un joc de cartes futurista en què de dos a sis jugadors assumeixen els papers dels lladres els quals competeixen per robar valuosos secrets d'una instal·lació d'alta seguretat corporativa. La informació més important es troba en la profunditat del complexe, però cada pas cap a dins porta més lluny d'escapar. Pitjor encara! Els mercenaris corporatius s'estan acostant!!

Altres sessions en les quals es va jugar l'Infiltration: 17a Sessió Amatent i 18a Sessió Amatent.


Per la seva banda, el Mogel Motte, és un joc de cartes on molt probablemente s'hauran de fer trampes per guanyar... Sí, sí! Tal com llegiu! Mireu sinó què ens explica el Marc del joc: “aquest joc és una idea molt similar a la del clàssic UNO però amb un gran afegit: fer trampes! Si t'agraden els fillers ràpids i sobretot fer trampes (de forma legal!!!) tens riure assegurat”. L'objectiu del joc consisteix a desfer-se de totes les cartes de la mà abans que ningú. I l'única forma de desfer-se de les cartes és fent trampes! Fent que les cartes et caiguin a terra, amagant-les a la màniga... Quin fart de riure, no?

Altres sessions en les quals es va jugar al Mogel Motte: 18a Sessió Amatent.


Com no podia ser d'una altra manera, en aquesta sessió també van tenir cabuda jocs ja clàssics com l'Ubongo, el Noah, Toma 6!, King of Tokyo, La Resistencia i el popular Dixit. Pels que encara no coneixeu aquests jocs, l'Ubongo és un joc abstracte amb unes plantilles sobre les quals s'han de completar unes formes amb fitxes tipus Tetris i en el menor temps possible. L'objectiu final és aconseguir més joies d'un mateix color que la resta de rivals.


Altres sessions en les quals es va jugar a l'Ubongo: 2a Sessió Amatent i 8a Sessió Amatent.

Pel que fa el Noah, és un joc que centra l'interès en l'Arca de Noé, on s'ha de procurar salvar del diluvi quantes més espècies d'animals possibles millor; per aconseguir això, els jugadors han de carregar quatre arques fins omplir-les amb valors de pes que oscil·len entre el 13 i els 21 punts. Es tracta d'un joc molt fàcil d'explicar tot i la seva complexitat estratègica, que encanta els més menuts i no tan menuts!


Altres sessions en les quals es va jugar el Noah: 15a Sessió Amatent i 17a Sessió Amatent.


El Toma 6! és un joc de cartes que té per objectiu aconseguir quants menys punts sigui possible. A cada torn, els jugadors revelen una carta de la seva mà i, per ordre numèric, es van col·locant a les fileres corresponents: cada carta es col·loca a la filera que acaba amb el número més alt per sota del número de la carta. Quan a una filera es col·loca la sisena carta, el jugador es menja les primeres cinc cartes, quedant la sisena com la primera carta d'una nova filera. El Toma 6! és un joc dinàmic que permet ser jugat tant per dos jugadors com fins a 10.

Altres sessions en les quals es va jugar el Toma 6!: 4a Sessió Amatent i a la Nit Lúdica 2012.


Per la seva banda, el King of Tokyo és un joc en el qual l'atzar juga un paper important. En aquest joc, els jugadors porten monstres gegants que miraran de destruir la ciutat de Tokyo alhora que combatiran entre ells.

Altres sessions en les quals es va jugar el King of Tokyo: 5a Sessió Amatent i 9a Sessió Amatent.


La Resistencia és un joc de deducció social que pot ser jugat de cinc a deu jugadors. Les partides són curtes (d'uns 30 minuts de duració) i no hi ha eliminació. En aquest joc, l'Imperi ha de caure i el nostre objectiu és tenir èxit en la missió. Com? Al destruir les seves bases, trenquem la força imperial i alliberem el nostre poble. Però hem d'anar amb compte ja que els espies s'han infiltrat a les nostres files, llestos per sabotejar les missions. Així, s'han de desemmascarar per tal de reconfigurar el nostre destí o morir en l'intent. Som la Resistència!

Altres sessions en les quals es va jugar La Resistencia: 14a Sessió Amatent i 19a Sessió Amatent.


Finalment, el Dixit és un joc en el qual un jugador és el contacontes, qui estableix una consigna (una història, una frase, una cançó, una paraula...) que destaca d'una de les seves cartes de dibuixos. A partir d'aquesta consigna, la resta de jugadors han de mirar de trobar un dibuix que s'ajusti per tal de endur-se els punts de victòria fent passar la seva carta en el lloc de la del contacontes. Quina serà finalment l'autèntica carta del contacontes?


Altres sessions en les quals es va jugarel Dixit: 12a Sessió Amatent, Fira de Granollers 2012 i 19a Sessió Amatent.

El final de la sessió s'apropa i li toca el torn al Perudo, un joc de mentiders en el qual cada jugador té cinc daus i un cubilet per fer rodar i amagar els seus daus. Els jugadors fan declaracions cada vegada més elevades en relació amb el jugador anterior. Quan algú s'oposa a l'oferta tothom mostra els seus daus: si l'oferent ha mentit, perd un dau; sinó, el perd l'opositor. L'últim jugador amb els daus és el guanyador.



Per acabar la sessió, i aprofitant que quedaven uns minuts encara, l'Ari, l'Aleix, el Pako i el Sergio van fer una partida al No, gracias, un divertit joc de fatxendeo. La victòria se la va endur el Némesis (Aleix), potser com a premi pels esforços d'explicar el Race for the Galaxy?

I fins aquí la crònica de la 20a Sessió Amatent. Ens tornem a veure en un no-res, oi que sí Abril?


2 Responses so far.

  1. Axos says:

    Molt xula la crònica!!!! Felicitats i ja només falten uns dies per veure'ns de nou!!!!

  2. Sí, realment això de compartir la redacció de les cròniques li dóna més varietat a les explicacions i així es pot veure el punt de vista diferent dels Amatents. Vinga, qui s'apunta a fer la següent? Voluntaris?

usuari/s connectats