3 d’octubre del 2012

Crònica 11a Sessió (29-09-2012)

3 comentaris
 
Ni tan sols un dia tan plujós com aquest dissabte va impedir una sessió amb una menor quantitat de participants: fins a 26 Amatents es van trobar a la Sala Polivalent de la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts per tornar-s'ho a passar d'allò més bé i riure una estona:




Ens vam trobar amb gent nova un altre cop (a més d'antigues cares conegudes) i això ens alegra molt, no ens cansarem mai de proclamar que aquests tipus de jocs són perfectes per socialitzar-te amb la gent i per exercitar els nostres cervells, que bona falta els hi fa.

Bé, deixant la pedagogia per avui, en quan al tema dels jocs que ens ocupa aquí i que van sortir a taula dissabte foren, i potser per primer cop en una sessió Amatent, quasi tots jugats almenys un cop (excepte La Isla Prohibida i el Cthulhu Dados). I això no vol dir que no en tinguem més, vol dir que escollim de nou un joc que ens ha agradat molt, el portem a la sessió i entre tots l'escollim per jugar-lo un altre cop.

El primer dels anomenats anteriorment es tracta d'una illa que es va desmoronant lloseta a lloseta i els nostres sis aventurers (entre els quals haurem d'escollir entre un submarinista, un explorador, un enginyer, un pilot, etc., cadascú amb les seves habilitats especials) han d'aconseguir recuperar quatre tresors i escapar a través d'un heliport abans que se'ls hi talli el camí i morin ofegats:



El segon, un joc de daus ambientat dins l'univers Lovecraft tracta de disputar-se una sèrie de pedres d'aigua entre tots els participants, un joc molt ràpid i ideal pels entretemps:



La Silvia, amb una paciència infinita (tal i com podem veure a les fotografies) va encarregar-se d'ensenyar i jugar amb els Amatents més joves a jocs com el Pingüinos! (un dels jocs estrella del 1r CorreJocs d'aquest estiu), el King of Tokyo o el Dados Zombie.







En una altra taula, en Jaume va encarregar-se d'explicar i coordinar una partida de La Villa on el nou Amatent Javier (que just acaba d'arribar de Còrdova per venir a treballar a Catalunya) va demostrar la seva experiència en el món dels jocs emportant-se una partida amb molta contundència i que va deixar bocabadats a la resta de participants.



Durant el matí van anar disputant-se moltes altres partides com, per exemple, un Carrega de Tortugas explicat per l'Òscar a una família que es va acostar per primer cop a la biblioteca, més Dados Zombie i King of Tokyo (ara entre els adults), una Resistencia d'espies i traïdors, i l'exitòs joc de cartes de Catan ficat a taula simultàniament en dues partides alhora per l'Anna i el Marc.










Però se'ns dubte (excloent potser la partida de La Villa) la gran partida de l'11a Sessió Amatent va ser la del Le Havre, un joc complexe de gestió de recursos explicat de manera magistral per l'Aleix i que està entre el Top Ten de la classificació mundial de jocs de taula:



Com podeu veure en la fotografia, el joc es mou en els molls de la ciutat de la qual agafa el seu nom i es tracta (dins una simplificació molt gran) d'operar amb recursos i diners per anar aconseguint cartes (edificis i vaixells) per ens deixi produir més béns i serveis els quals ens generaran més riquesa al final de la partida:





I fins aquí el matí del dissabte, un altre que ens passa volant i del qual ja estem esperant la següent sessió que serà possiblement el pròxim 13 d'octubre al mateix lloc.

Per cert, quan vam sortir seguia plovent... haurem de buscar un joc que parli de paraigües o de saber esquivar gotes d'aigua (i si no existeix, ja l'inventarem!).

3 Responses so far.

  1. Anònim says:

    Existeix el Matschig de la editorial Amigo, però s'utilitzen els paraigüest per esquivar boles de fang.

  2. Axos says:

    Llegida!! A la primera foto faig gala se ser fan de "Me llamo Earl" : Sortir amb els ulls tancats =)

    Per cert, la teva descripció del dados Cthulhu es reveladora jajaja

    Com sempre, un gran treball i gràcies a tot per fer-ho possible. Nosaltres ens perdrem la seguent, doncs just el dissabte marxem de vacances i a l'hora de l'Amatent estarem agafant un avió...haurem d'apanyar alguna cosa l'altre setmana jajajaj

  3. Doncs haurem de provar aquest Matschig... ja m'estranyava que no existís cap joc sobre el tema...

    I Axos, què tingueu un bon viatge si no ens veiem abans!!! Aneu agafant idees per aplicar a les nostres sessions ;-)

usuari/s connectats