23 de juliol del 2012

2n CorreJoc: Verbàlia

0 comentaris
 
Verbàlia és un joc nostre creat per l'Oriol Comas i el filòleg Màrius Serra. Bé, és un joc però en realitat són 50 jocs ja que aquesta és la quantitat diferent de maneres de jugar que hi ha en aquesta capsa lúdica, tot un ingeni de creació i d'imaginació creativa en la nostra llengua:




Dins la capsa trobem moltes fitxes dividides entre síl·labes i lletres més uns petits faristols per col·locar-les; a més hi ha uns cubs de fusta de colors per a cada jugador per marcar les nostres paraules encertades; llapis i llibretes per anotar les puntuacions i un parell de bosses d'on agafarem les lletres sense mirar. I la millor explicació és la visual, per tant un deixo amb un vídeo del mateix autor on ens explicar algun dels 50 jocs que tenir per triar:



Aquest és un altre dels jocs de l'editorial Devir que podreu trobar a les taules aquest cap de setmana al 1r CorreJocs de Taula Moderns que farem als carrers de Sant Vicenç dels Horts. Aquí us deixem el reglament amb els 50 jocs diferents, però no us preocupeu si no us el voleu llegir, ja en triarem un entre tots per jugar-lo i us l'explicarem allà mateix:



Es tracta doncs d'un joc molt divertit per a tota la família que ens ajudarà a aprendre noves paraules de la nostra llengua, no us podeu ni imaginar la de conflictes idiomàtics que sorgeixen durant la partida, però per això tenim la meravella del Diccionari d'Estudis Catalans.

Us deixem amb un altre vídeo molt divertit dels nostres companys i amics de 5MPJ on podreu veure als dos creadors del joc competint l'un contra l'altre:

usuari/s connectats