24 de juny del 2012

Crònica de la Nit Lúdica 2012

3 comentaris
 
La nit va començar amb una trobada d'escalfament una hora abans de l'obertura de portes entre representacions del Club Amatent i de la Plataforma Lúdicosocial a un restaurant situat just davant de l'Espai Jove de Sant Andreu de la Barca, lloc on es produiria la Nit Lúdica 2012 del Baix Llobregat. La nostra primera sorpresa fou durant el sopar quan un Amatent es va adonar quan faltaven 10 minuts per obrir portes que ja hi havia gent fent cua per entrar! (encara estavem amb el primer plat però la cosa prometia...).




Així doncs, i agafades les forces pertinents, vam obrir la jornada lúdico-festiva de la nit amb una presència que va arribar durant les primeres hores a una cinquantena de persones, xifra gens menyspreable. A la sala habilitada per a les jornades podíem veure gent no tan sols de Sant Andreu sinó vinguda de molts llocs de les rodalies: així a primera vista veiem gent de Sant Vicenç dels Horts, de Cornellà, de Torrelles de Llobregat, de Vallirana, de Cervelló, de Gavà, de Barcelona, de Badalona, de Sant Boi, de Sant Feliu, de Sant Joan Despí, etc. És a dir, aconseguit el primer objectiu de reunir a molta gent també s'havia aconseguit el segon: agrupar a força gent del Baix Llobregat (més algú del Barcelonés, del Maresme i d'altres contrades; fins i tot hi va haver un participant que venia directament del Vendrell).



Amb una impressionant ludoteca disponible per tota la nit d'un centenar de jocs, les taules van començar a plenar-se i les partides van començar a rutllar; les rialles i crits afloraven, així com les cares d'il·lusió i alegria de la gent. De part dels Amatents van començar a sortir a les taules els primers jocs: el MundoDisco, el Ciudadelas, el Caylus Carta Magna i una impressionant partida de Las Mansiones de la Locura de la qual teniu una divertida crònica al bloc de l'Amatent +ab i que us deixo enllaçada aquí.





A les taules s'anaven succeïnt partides al Hab&Gut, al Jungle Speed, al Coloretto, al The Speicherstadt, al Smallworld i a algun altre que segur se'ns va escapar...

Anaven passant les primeres hores i el Campionat de Hanabi programat per les 0.00 h. es va acabar produint finalment a la 1 de la nit; es van sortejar els equips i el resultat fou d'una competició oberta fins al final per part d'un parell de grups. Finalment la victòria es va decidir per tan sols un punt de diferència a favor del grup que teniu a la fotografia de sota, on dels 6 dels jugadors participants tan sols 1 l'havia jugat abans... En aquesta imatge tenim als soferts guanyadors quan recollien el seu premi:



Per una altra banda de la sala, després de disputar una partida al joc de cartes Toma 6!,  una colla d'homes i dones rupestres s'estaven esbatutzant amb el joc Trogloditargh en el qual has de construir l'edifici que t'indica el teu contrincant, però si t'equivoques... un joc per estar una bona estona rient:




Les hores anaven avançant i diferents jocs anaven entrant i sortint de les taules, un exemple fou el desplegament del ja clàssic Arkham Horror d'ambientació lovecraftiana, explicat pel Roberto (alhora que explicava el reglament d'un altre joc: El Grande, a la taula de la vora, quin crack!) el qual ja començava a estar una mica perjudicat pel cansament (encara que sorprenentment va tornar a la vida als voltants de les 6 del matí i va ser de la desena de persones que va estar allí fins al final de la nit, o millor dit, del matí).



Aquesta partida va deixar una mica de sensacions contradictòries als jugadors novells, ja que tot i que veien que es tractava d'un gran joc, realment costa una mica d'assimilar a la primera partida degut a la multiplicitat de coses que es poden fer i que entren en joc. Tantes preguntes i situacions que no s'acabaven de comprendre van arribar a angoixar una mica al "màster" Roberto. Tot i així, la mecànica es va entendre i per la propera partida la immersió de la gent ja serà molt millor per anar avançant en el coneixement d'un dels grans jocs existents.

Per un altre lloc estava l'Aleix i el seu Race for the Galaxy a plena marxa, amb l'estrena d'expansió inclosa, i el Freddy amb els seus acòlits lluitant en una baralla de subastes a la llarga partida que es produí de la nova versió del Goa d'HomoLudicus:



Arribats a aquest punt (ja estavem als voltans de les 5 del matí i després d'una fallida partida al Caylus per què la cosa ja no donava per a més) tocava jocs més suaus per als nostres cervells. I així van sortir a taula un Carrera de Tortugas, un Ubongo, un Pingüinos!, etc. encara que els més valents encara es van atrevir amb un Tobago i un Valdora.

Finalment va sortir i el sol i una desena de supervivents, després de recollir una mica el local, vam anar a celebrar-ho anant de festa... nooooo, és broma, vam anar a esmorzar un bons cafès amb llet acompanyats dels entrepans corresponents per a què se'ns renovèssin les poquetes energies que ja ens quedaven i poder arribar així a casa a descansar. Tothom molt content per què tot va sortir a la perfecció i, per tant, objectiu aconseguit i molta satisfacció d'haver-ne format part.



P.D. Donar les gràcies al Miquel Jornet, autèntic artífex d'aquesta trobada, a la implicació de tots els Amatents, al poble de Sant Andreu de la Barca per la seva acollida i a la gent del bloc Meeple Is Coming! i de la botiga JugarXJugar els quals també van fer presència a la nit lúdica.

3 Responses so far.

  1. Doncs sí, va ser una gran vetllada!

    Llàstima que al final no varem coincidir a cap partida! De fet havia quedat amb en Jordi i no el vaig veure més que en el moment d'arribar al reciente! Jajaja

    Va faltar temps i va sobrar son...que a la poca estona d'arribar ja estava que em queia. :p

    A veure si un dia m'acosto a una de les sessions que feu els diumenges!

    Salutacions

  2. Ens n'alegrem que sortís bé i la gent marxés contenta... temps i llocs hi haurà per coincidir... i, per cert, les nostres sessions són els dissabtes ;-)

  3. Jajaja, llavors si vaig un diumenge segur que no ens veiem mai!

    No em diguis perquè pensava que era els diumenges...bé, dissabtes, m'ho anoto. ;p

usuari/s connectats